ZorgPortaal.nl


Hier blogs m.b.t. uw persoonlijke ervaringen met zorgverleners. Het is niet de bedoeling om zorgverleners aan de schandplaal te nagelen, wel is opbouwende kritiek toegestaan.

Onbestuurbaar

Onbestuurbaar
Vanuit het project "Wie zorgt er straks voor mij?" publiceren we al negen jaar over de zorg in verpleeghuizen. Als je ons artikel uit Het Parool van 25 september 2008 terugleest, dan zie je dat we toen reeds de vinger op de zere plekken wisten te leggen. Het artikel bevat zelfs een bescheiden manifest van 5 punten. Vorig jaar hebben we middels een ...
Lees Meer
Getagged in:
1184 Hits
0 reacties

Aardig gevonden worden

Aardig gevonden worden
Vroeger werd ik, als ik op feestjes vertelde wat ik voor werk deed, steevast door iedereen op mijn schouders geklopt. In koor riepen ze dan: 'Dat jij dat kunt!' Want er was respect voor het beroep van verzorgende en verpleegkundige, je werd er om gewaardeerd. En dat is nog steeds zo, dat merk ik ook in de discussies van de laatste maanden over de k...
Lees Meer
1560 Hits
0 reacties

Toezichthouder? Ooit was het een erebaan!

Toezichthouder? Ooit was het een erebaan!
De jaarverslagen 2015 komen eraan. Ik hoop dat de FNV ook dit jaar de ActiZ50 zal publiceren, de ranglijst van teveelverdieners in de ouderenzorg. Nog meer dan naar de bezoldiging van de bestuurders ben ik deze keer benieuwd naar de honorering van de toezichthouders. Waarom ik daar zo benieuwd naar ben? Omdat de maximale honorering per 1-1-2015 for...
Lees Meer
1929 Hits
0 reacties

De werkelijke kosten van het Nederlandse zorgstelsel

  Authenticatie noodzakelijk.

Deze blog wordt door een wachtwoord afgeschermd, geef het wachtwoord in het wachtwoordveld hieronder om de blog te zien.

Mijn ervaringen met de Buteyko methode.

Mijn ervaringen met de Buteyko methode.
Vanaf 2011 ben ik een chronische zorgvrager. In mijn situatie is het antwoord van de dokters vooral gericht op het slikken van pillen en het monitoren van de voortgang. Ontevreden over mijn huidige situatie ben ik op zoek naar alternatieven. Voorgeschiedenis … Een uitgebreide inleiding tref je binnen mijn eerdere blogs. Klik hier voor mijn introduc...
Lees Meer
Recente reacties op dit bericht
Martin de Hond
Een band om je ribbenkast en een pleister op je mond spreken mij niet echt aan. Je zal maar moeten niezen, wat dan?
zondag 03 januari 2016 00:29
Joop2
Ik stel toch wel vraagtekens bij dit soort alternatieve behandelwijze. Zeker als deze buitensporig veel verdienen aan dit soort gr... Read More
vrijdag 15 januari 2016 19:40
Marja de Vries
Er zijn een hoop opleiders in Nederland. Veel werken in kleinere groepen en geven ook nog individuele ondersteuning. Deze combinat... Read More
zaterdag 16 januari 2016 21:35
6445 Hits
3 reacties

IJKEN

IJKEN
Ik ben Astrid (40 jaar) en in Suriname geboren. Ik heb een hele goede baan en werk in een verpleeghuis als niveau 2. Van het huis mocht ik de opleiding Verzorgende (BBL) gaan doen. Fantastisch toch… Maar de laatste maanden heb ik veel stress. Eigenlijk al vanaf de eerste dag dat ik naar school ging. Het was voor mij al bijna 20 jaar geleden, dat ik...
Lees Meer
Recente reacties op dit bericht
Moon
Verleden jaar heb ik ermee te maken gehad. Het idee op zichzelf is wel goed. Als verpleegkundige moet je nauwkeurig zijn. Daar hoo... Read More
zondag 15 november 2015 14:42
Truus
Het is een maatschappelijk verschijnsel. Zorgen voor bewijslast. Je ziet het overal terugkomen. Ook in de zorg moet je je steeds m... Read More
zondag 15 november 2015 14:47
Truus
Op mijn opleiding werkten we met een aftekenlijst. Dat ging prima. Het was niet zo - als je een handtekening mist -, dat je dan ni... Read More
zondag 15 november 2015 21:25
2349 Hits
4 reacties

Van basis naar een gevorderde gebruiker - Wim Hof Methode (4)

Van basis naar een gevorderde gebruiker - Wim Hof Methode (4)
Deze blog is de vierde blog in een serie over mijn ervaringen met de Wim Hof Methode. Wil je het hele verhaal volgen, klik dan hier voor de eerste blog! De afgelopen twee maanden heb ik relatief veel last van mijzelf gehad en begon het vertrouwen in de Wim Hof Methode wat terug te lopen. De "last" zat vooral in het niet kunnen slapen door de toenem...
Lees Meer
Getagged in:
Recente reacties op dit bericht
Astrid de Bruin
Dapper, ik hoop dat het werkt!
dinsdag 22 september 2015 23:41
Martin de Hond
Brrr... lijkt me erg koud. Hopelijk geeft het de gewenste effecten!
donderdag 15 oktober 2015 13:16
monique
Wim Hof is te zien op het congres over Pijn op 19 januari 2016 in de Reehorst te Ede. (Wim Hof Methode) Je kunt je nu al aanmelden... Read More
zaterdag 14 november 2015 22:12
4446 Hits
5 reacties

Een ruime maand ervaring met de Wim Hof Methode (3)

Een ruime maand ervaring met de Wim Hof Methode (3)
Deze blog is een vervolg op mijn eerdere blogs m.b.t. de Wim Hof Methode en gaat in op mijn eerste maand na de training. Klik hier voor de eerste blog in deze serie. Koud kunstje … Een ruime maand verder heb ik het recente boek "koud kunstje" van Wim Hof en Koen de Jong gelezen. Het leest prettig en geeft veel achtergrondinformatie. De nieuwe infor...
Lees Meer
Getagged in:
Recente reactie op dit bericht
Marco Jansen
Na het lezen van jouw blogs heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik mij koud gedoucht. Het is wel doorbijten. Na afloop g... Read More
donderdag 03 september 2015 16:45
2438 Hits
1 reactie

Kennismaken met (de) Wim Hof (Methode) (2)

Kennismaken met (de) Wim Hof (Methode) (2)
Binnen deze blog ga ik in op het eerste trainingsweekend o.l.v. Wim Hof. Deze blog volgt op een eerdere blog waarbinnen ik mijzelf introduceer. Klik hier om deze eerst te lezen . Op training ... De plaats van training is Beekbergen, een bosrijke omgeving binnen de Veluwe. Meteen na aankomst stond de koffie klaar en werden de kamers ingedeeld. De ka...
Lees Meer
Getagged in:
2197 Hits
0 reacties

Onthullend

Onthullend
Vreselijk hè, die collega's die elk jaar weer in de koffiekamer vertellen dat ze een geweldige vakantie hebben gehad. Terwijl het in mijn beleving de hele zomer onophoudelijk heeft geregend in nagenoeg heel Europa, hebben zij van een perfecte, zonovergoten vakantie genoten. Tijdens de koffiepauze gaan ze de strijd aan over wie de leukste vakantie h...
Lees Meer
Getagged in:
Recente reactie op dit bericht
Mar12
"Verpleegkundigen krijgen € 0,25 per jaar en laten zich bijscholen in hun vrije tijd, de niet geoormerkte scholingsgelden worden a... Read More
zaterdag 28 november 2015 22:55
1796 Hits
1 reactie