ZorgPortaal.nl


Tip 5 voor een stage als POH-GGZ

Tip 5 voor een stage als POH-GGZ

Een nieuwe functie met volop kansen en mogelijkheden; dat is POH-GGZ. Als 'poortwachter' tot de GGZ werk je nauw samen met de huisarts en zie je een divers pluimage aan patiënten. Als netwerker pur sang weet jij je weg te vinden naar wijkteams, maatschappelijk werk en andere zorgaanbieders.


Forta Opleidingen start in september en oktober weer met nieuwe opleidingen. De achtergrond, ervaring en opleiding van de POH-GGZ loopt zeer uiteen. Daarom is de opleiding POH-GGZ ook in modules te volgen, aansluitend op de verdieping die jij graag wil. Voor het lesprogramma houdt Forta Opleidingen het functieprofiel van de Landelijke Huisartsen Vereniging aan. Om ervaring op te doen in de praktijk, is een stageplaats nodig van minimaal 8 uur per week, tenminste 40 weken.


Wil je de opleiding volgen en zoek je nog een werkervaringsplaats? Hieronder onze Tip 5!


TIP #1: een goed CV met motivatie

Zorg voor een up-to-date CV en motivatie. Verplaats je hierbij in de huisarts en POH-GGZ. Geef heldere informatie over jouw kennis en ervaring op het gebied van belangrijke taken van de POH-GGZ:


  • Kennis van en ervaring met psychische, psychosociale en psychiatrische problemen/aandoeningen, psychopathologie;
  • Kennis van en ervaring met eerstelijns- en tweedelijnszorg op het gebied van GGZ;
  • Kennis van terugvalpreventie;
  • ICT (monitoring en aanleveren beleidsinformatie) en E-health;
  • Adviserende en coördinerende kwaliteiten;
  • Netwerkvaardigheden.


TIP #2: Linkedin

Je eigen netwerk is goud waard! Dus zorg voor een Linkedin-account en zoek naar relevante vrienden, kennissen, (ex-)collega's en groepen in de gezondheidszorg. Kijk bij het kopje 'people you may know' en naar contacten van contacten. Doe actief mee in discussiegroepen over de (geestelijke) gezondheidszorg. Heel belangrijk: vergeet niet je status op Linkedin te veranderen in: 'op zoek naar werkervaringsplaats POH-GGZ'.


TIP #3: Direct-mail

Stel een e-mail op waarin jouw zoektocht naar een werkervaringsplaats centraal staat en voeg hierbij je motivatie en CV. Bel vrienden, kennissen en (ex)collega's die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Vraag om tips en mogelijke contacten die je verder kunnen helpen. Ook via Linkedin kom je met ondernemingen en personen in contact die je kunt benaderen. Benader altijd eerst de mensen waarvan je denkt dat het niet veel zal opleveren, zo kun je gesprekstechnieken oefenen en je verhaal optimaliseren. Op deze manier zorg je er actief voor dat je je netwerk vergroot. Dit is niet alleen van belang voor een stageplaats; ook als zorgprofessional is dit een belangrijke investering in je toekomst.


TIP #4: Benoem de voordelen voor de huisarts

  • Je bent een zorgprofessional; het is een aanvulling op de kennis die al in de praktijk aanwezig is;
  • Verlichting in de drukke werkzaamheden van het team;
  • Veel stagiairs gaan werken waar ze stage hebben gelopen. Zo kan de stagiair makkelijk instromen als er ruimte is en kent de praktijk en patiënten al.


TIP#5: No guts, No glory!

Wacht niet af, maar bel en e-mail zelf. Jij bent degene die een werkervaringsplaats zoekt; laat dit zien in je enthousiasme en pro-actieve houding. Alleen jij kan dit met de juiste overtuigingskracht overbrengen.


Meer weten over de opleiding POH-GGZ? Kijk op www.fortaopleidingen.nl

Meer hoogopgeleide verpleegkundigen nodig in verpl...
Verpleeghuiszorg: pappen en nathouden is geen opti...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 28 juni 2017