ZorgPortaal.nl


Meer aandacht voor uw privacy met de nieuwe ZorgCommunity.nl

Meer aandacht voor uw privacy met de nieuwe ZorgCommunity.nl

Begin 2017 lanceert stichting CNH ZorgCommunity.nl. Bijzonder is o.a. de aandacht voor uw privacy. In tegenstelling tot de meeste websites weigert Zorgcommunity.nl het gebruik van externe tracers van adverteerders en partners.

ZorgCommunity.nl mag u vergelijken met een service als Facebook. ZorgCommunity maakt het o.a. mogelijk om pagina's, groepen, etc. aan te maken en deze eventueel te delen met collega's, lotgenoten en studiegenoten. Het delen van kennis en ervaring staat binnen ZorgCommunity.nl centraal.

Zoals de naam al aangeeft richt ZorgCommunity.nl zich specifiek op de Nederlandse zorg en welzijnssector. Dit ziet u terug binnen vormgeving, de groepsindeling, etc.

Voor wie is ZorgCommunity.nl wel/niet?
ZorgCommunity.nl faciliteert (patiënten)organisaties, zorgprofessionals en belangstellenden bij het uitwisselen van kennis, ervaringen m.b.t. de zorg en welzijn. ZorgCommunity.nl is niet bedoeld voor het uitwisslen van persoonlijke en/of herleidbare patiënten informatie tussen zorgvrager en hulpverlener en/of tussen hulpverleners onderling.

Uw privacy …
Rondom het beschermen van uw privacy gaat ZorgCommunity.nl veel verder dan de meeste websites. Door tracers van Google, Facebook, Twitter en adverteerders te weigeren bent u beter beschermd tegen het onjuist gebruik van uw gegevens. Een dergelijke keuze heeft ook zijn nadelen. Zo zijn adverteerder meestal minder geïnteresseerd om te adverteren en zijn de meeste diensten van Google, Facebook en Twitter niet geïntegreerd.

Al het web-verkeer van en naar ZorgComunnity.nl maakt gebruik van standaard encryptie. Daarnaast worden extra eisen gesteld aan de hard en software(omgeving) en het beheer.

In de praktijk blijkt uw wachtwoord vaak de zwakste schakel. Er zijn verschillende opties ingebouwd om misbruik te beperken, hieronder de optie voor het inloggen met een 2e code.

Kies voor uw eigen collega's, lotgenoten, medecursisten en vrienden …
Binnen de website geeft u zelf aan wat mede bezoekers wel of niet van uw mag zien, welke mails u wel/niet ontvangt en blokkeert u eventueel ongewenste bezoekers. Standaard is alleen uw gebruikersnaam, avatar, geslacht en doelgroep te zien.

Ondanks alle deze maatregelen laat de werkelijkheid ons zien dat geen enkele systeem binnen Internet 100% veilig is. Zorgcommunity.nl is een stap in de goede richting!

Naar verwachting zal in de loop van 2017 een mobiele applicatie voor Android en iOS volgen.

Over de stichting Care Net Holland …

In 2017 bestaat de stichting Care Net Holland (CNH) 25 jaar!

Als online pionier richt de stichting zich op het bevorderen van de digitale uitwisseling van kennis en ervaring binnen de Nederlandse Zorg- en Welzijnssector. CNH werkt met een vrijwillig bestuur en enthousiaste vrijwilligers. Lees meer op http://www.cnh.nl.

ADHD: Mijn hoofd is een achtbaan, kun jij de attra...
Verpleeghuis: terugkeer van de armenzorg?

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reactie
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 25 juni 2017