× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. zorgprofessionals in opleiding.

Topic-icon Verpleegplan

25 jan 2014 21:07 #26273 door sanne91
Verpleegplan was gemaakt door sanne91
Vanuit mijn opleiding moet ik aan de hand van een casus een verpleegplan op stellen.
Het verpleegplan moet uit 3 diagnoses bestaan, waaronder 1 somatische diagnose, 1 pyschosociale diagnose en 1 risico diagnose.
De casus heeft betrekking op een mevrouw van 87 jaar, die in het verleden TIA's heeft gehad en nu lijdt aan vasculaire dementie en de ziekte van Alzheimer. Ze wordt opgenomen vanwege haar toenemende dwaalgedrag.

Nu is er bij mij enige verwarring ontstaan over wat precies onder een somatische diagnose valt en wat onder een psychosociale diagnose valt...

Kan iemand van jullie mij hier misschien mee helpen?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 jan 2014 17:14 #26274 door bordeaux
Beantwoord door bordeaux in topic Verpleegplan
Mw is bekend met vasculaire dementie. kijk hierbij naar haar voorgeschiedenis. kijk naar de oorzaak van vasculaire dementie en koppel dit dan terug naar deze mw. welke lichamelijke klachten kunnen er ontstaan door de TIA die zij heeft gehad dan heb jij volgens mij een somatische diagnose.

Je weet dat ze zowel vasculaire dementie en de ziekte van alzheimer heet. je weet dat zij dwaalgedrag vertoont. welke gedragingen of gedragsveranderingen horen bij deze ziektebeeld. wat kunnen de gevolgen voor mw, haar omgeving enz zijn. dan kan je mi een psychosociale diagnose vaststellen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.