× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. zorgprofessionals in opleiding.

Topic-icon Keuze Opleiding Verpleegkundige MBO 4

13 aug 2013 21:58 #26082 door Kristi
Keuze Opleiding Verpleegkundige MBO 4 was gemaakt door Kristi
Beste forum leden,

Ik ben 30 jaar in ik wil heel graag een verpleegkundige opleiding gaan doen.
Ik heb een optie gevonden bij de NCOI, de opleiding duurt twee jaar, je moet wel een geschikte werkplek hebben of een stage plek zoeken.
Het lijkt mij een leuke opleiding omdat het is niet te lang, je gaat maar een keer pw naar school, de rest stage, of werk. En omdat ik een kleine kindje heb denk ik dat het voor mij een mooi optie is om snel MBO 4 diploma te halen en betaalde werk te gaan zoeken.
Omdat ik heel graag in ziekenhuis wil werken heb ik bij aantal ziekenhuizen geinformeerd of ze stage plek hebben, maar helaas bijna alle ziekenhuizen werken samen met bepaalde onderwijsinstellingen en bieden geen stage voor andere studenten... :(
Dit zou betekenen dat ik een Verpleeghuis of verzorgingshuis een plekje zou kunnen vinden, maar wat ik me afvraag of ik zonder ziekenhuiservaring na behalen van mijn diploma toch in ziekenhuis zou kunnen werken?? Ik denk zelf dat zij liever iemand aannemen die ziekenhuiservaring wel heeft???? :unsure:
Heeft iemand hier ervaring mee?? Dan hoor ik het graag! Alvast Bedankt!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

15 aug 2013 17:54 - 15 aug 2013 17:55 #26083 door geetje
Beantwoord door geetje in topic Keuze Opleiding Verpleegkundige MBO 4
Hallo Kristi.
Waarom zoek je geen ziekenhuisinstelling die jou de BBL opleiding wil gaan laten doen? Die zijn er ook wel, en dan heb je meteen werk (betaald dus) en de opleiding kost je niets. Dit duurt dan wel 3 of 4 jaar, zal een beetje van je vooropleiding afhangen.
Ziekenhuizen e.d. werken vaak samen met ROC of Summa College of iets dergelijks. Ligt aan de plaats waarin je woont.
Als je eens googled op vacatures voor bbl opleiding verpleegkunde met je provincie er achteraan kom je vaak al een heel eind.
Oh, en als het niet lukt met de opleiding verpleegkunde, kijk dan eens voor Verzorgende IG. Daar is ook vraag naar, en werkt op dezelfde manier.

Succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

18 aug 2013 13:06 #26084 door Kristi
Beantwoord door Kristi in topic Keuze Opleiding Verpleegkundige MBO 4
Ja, inderdaad, ik heb aantal BBl opleidingen gevonden in het ziekenhuis, het lijkt mij ook beter op die manier! Alleen 3-4 jaar klinkt wel lang.., en alle ziekenhuis opleidingen voor dit jaar zijn vol (in Regio Zuid Holland) en de volgende beginnen pas in september 2014! :(
Ik blijf nog even zoeken misschien heb ik geluk..

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

19 aug 2013 13:58 #26085 door geetje
Beantwoord door geetje in topic Keuze Opleiding Verpleegkundige MBO 4
Veel opleidingen beginnen ook nog een keer in januari of zo. En ja, keuze: 2 jaar stage lopen, onbetaald, of 3 of 4 jaar betaald.Ligt een beetje aan je vooropleiding.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.