× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. zorgprofessionals in opleiding.

Topic-icon stage lopen in zkh valt tegen

16 dec 2012 21:37 #25833 door stethoscoopje
stage lopen in zkh valt tegen was gemaakt door stethoscoopje
Hallo allemaal!

Sinds kort loop ik stage in het ziekenhuis. Maar ik heb het gevoel dat dit toch niet mijn ding is, er is nogal een hoge werkdruk en ik ben nogal onzeker als ik een handeling uit moet voeren, misschien heeft het er ook mee te maken dat ik in het tweede jaar zit. Ik heb een beetje het gevoel dat ze veel van me verwachten in een korte tijd. Op mijn vorige stage (andere richting) had ik het ook niet zo naar mijn zin, nu begin ik toch te denken dat de zorg niet voor mij weg gelegd is en begin er al over na te denken om te stoppen en een andere opleiding te beginnen, omdat ik er zo tegen op zie om weer naar stage te moeten. Maar aan de andere kant wil ik ook niet zomaar stoppen met deze opleiding omdat ik dat zonde vind van mijn jaar wat ik al heb gehaald.

Zou iemand me misschien tips kunnen geven over hoe ik het beste een keuze kan maken? Of over hoe ik het wel naar mijn zin kan krijgen op stage?

Groetjes Karin (leerling verpleegkundige)

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

16 dec 2012 22:29 #25834 door Bernadette74
Beantwoord door Bernadette74 in topic stage lopen in zkh valt tegen
Kun je dit ook bespreken met je werkbegeleider?? Heb je daar een goede vertrouwensband mee? Of met je stagebegeleider van school??? Voel je je veilig genoeg om je twijfels over jezelf met je collega's te bespreken?
Dit zijn allemaal mensen die weten hoe jij zelf bent en hoe je in je vak staat, het is moeilijk om een goed advies te geven want ik ken jou niet persoonlijk. Het lijkt mij wel normaal dat je af en toe twijfelt aan jezelf en de ingeslagen weg maarje moet niet ongelukkig zijn met jouw keus.
Succes met je toekomst en ik hoop dat je toch een klein beetje aan dit advies hebt

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 dec 2012 18:06 #25835 door stethoscoopje
Beantwoord door stethoscoopje in topic stage lopen in zkh valt tegen
Bedankt voor de reactie :)
Vandaag heb ik weer stage gelopen en het ging al beter dan vorige week. Ik heb toch besloten om gewoon door te zetten op deze stage, omdat het voor een groot deel ook ligt aan mijn onzekerheid. Het gaat vast goed komen als ik me daar over heen kan zetten

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 dec 2012 20:40 #25836 door Bernadette74
Beantwoord door Bernadette74 in topic stage lopen in zkh valt tegen
Goed dat je zoveel zelfkennis hebt!! Ik hoop dat je daar gauw je draai vind en dat je genoeg zelfvertrouwen opbouwt voor een leuke leerzame maar vooral ook gezellige tijd.
Heel veel succes

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.