× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. zorgprofessionals in opleiding.

Topic-icon zoeken goede opleiding MBO verpleegkundige

05 nov 2012 14:42 #25757 door robertos1986
zoeken goede opleiding MBO verpleegkundige was gemaakt door robertos1986
hallo iedereen!

Ik ben nieuw hier dus zou mij even voorstellen... ik ben robert en ben 26 jaar, heb HAVO gedaan en wat studies gedaan(alleen niks afgerond) en toen 2 jaar bij het COA(Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) gewerkt... Hier word helaas bezuinigd dus ik moest er ook uit... Nu wil ik de verpleging in!

Ben mijzelf aan het orienteren naar de vele verschillende opleidingsmogelijkheden... Via een ziekenhuis werken/leren... in dit geval moet ik de eerste 2 jaar bijna full-time naar school... en wil wel graag wel een gewoon loon hebben voor een kamer enz... (Dit valt voor mijn gevoel gewoon af!)

Daarnaast zijn er de BBL-opleidingen (volledig werken leren) met een volledig leerlingloon... Vaak word er voor niveau 4 gezegd dat ik beter op niveau 3 kan beginnen omdat ik geen ervaring heb... ze schijnen dus minder snel iemand die nieuw in de verpleging is meteen op niveau 4 aan te nemen... (DUS: nog wel een paar Verzorgende IG vacatures- die er zijn heb ik ook allemaal verstuurd)Hopen dus! Hebben jullie hier ervaring mee of anders misschien tips?

Dan ben ik er nog achter gekomen dat er via het NCOI de opleiding MBO niveau 4 word aangeboden!

Onderstaande link:
www.ncoi.nl/opleiding/2012-MBO-opleiding...undige-niveau-4.html

De Opleiding word aangeboden in een BOL en BBL variant... In beide gevallen duurt de opleiding 2 jaar... Voor de BBL Duale variant heb je een werkbaan nodig... Omdat je er niet vanuit kan gaan dat je een werkbaan krijgt is er ook de BOL variant... Hierbij duurt de opleiding ook 2 jaar en moet je intotaal 1 dag in de week stage lopen! De andere dagen zou ik dus gewoon een schoonmaak baantje of iets dergelijks kunnen nemen om maar wat geld te verdienen! Dit is wel het meest ideale zou ik denken...

Maar nu mijn vraag: Hoe hoog word een diploma via het NCOI aangeschreven? Het gaat mij erom dat ik dan ook een goede kans heb op een baan!

Hartelijk dank! robert

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 nov 2012 21:48 #25761 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic zoeken goede opleiding MBO verpleegkundige
Robertos ik zou niet weten hoe een opleiding vannhet NCOI wordt beoordeeld,geen flauw idee!
Zelf ben ik verzorgende IG en ben niet doorgestroomd naar niveau 4.
Inderdaad is het wel een goede raad om met de VIG starten,een hele mooie opstap naar verpl.k.niveau 4 ook gezien het feit dat je geen ervaring hebt in de zorg!
Ik heb de opleiding gevolgd via een grote zorginstelling in het oosten van het land.1dag naar school en de rest werken,waarbij je een leerlinge salaris ontvangt.
Een dag stage lijkt mij erg weinig voor je scholing,want in de zorginstelling waar ik als leerling werkte moest ik een bepaald aantal uren hebben om te kunnen diplomeren!
Voordeel is dat wat je leert ook in de praktijk kan brengen en dat vond ik zeer prettig!
Hopelijk krijg je respons op je sollicitant,succes ermee!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.