× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. zorgprofessionals in opleiding.

Topic-icon Fouten In Zorgplannen

21 okt 2008 20:53 #19286 door sanne-89-
Fouten In Zorgplannen was gemaakt door sanne-89-
Hallo,

Ik ben een derdejaars student HBO-V. Ik heb een opdracht over zorgplannen en ik vroeg me af welke fouten er het meeste gemaakt worden m.b.t. het maken van zorgplannen?

Alvast bedankt! :D

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

21 okt 2008 23:20 #19287 door jolanda
Beantwoord door jolanda in topic Fouten In Zorgplannen
Het niet bijhouden van zorgplannen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

22 okt 2008 14:47 #19288 door lena
Beantwoord door lena in topic Fouten In Zorgplannen
niet realistische doelen (niet SMART), doelen van de hulpverlener ipv van de patient/client.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

22 okt 2008 18:46 #19289 door destiny
Beantwoord door destiny in topic Fouten In Zorgplannen
<!--quoteo(post=19231:date=21-10-2008, 20:53:name=sanne-89-)--><div class='quotetop'>QUOTE(sanne-89- @ 21-10-2008, 20:53) <a href="index.php?act=findpost&pid=19231"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Hallo,

Ik ben een derdejaars student HBO-V. Ik heb een opdracht over zorgplannen en ik vroeg me af welke fouten er het meeste gemaakt worden m.b.t. het maken van zorgplannen?

Alvast bedankt! :D<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Volgens mij zijn het niet zozeer fouten, maar meer dingen die vergeten worden. Een zorgplan is vaak niet up to date, zorgproblemen worden te laat beschreven en te laat of niet geevalueerd. Ook de clientgesprekken die in onze instelling 2x per jaar gevoerd moeten worden, schieten er nog wel eens bij in. Dit heeft allemaal te maken met tijdgebrek en de enorme werkdruk.

Groetjes Destiny

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

22 okt 2008 21:27 #19290 door sanne-89-
Beantwoord door sanne-89- in topic Fouten In Zorgplannen
Ja inderdaad. Ik had op mijn oude stages ook vaak het idee dat het gewoon niet klopte wat er stond (wat na wat checken ook vaak niet correct bleek). Ze stelden stagiaires hierdoor erg op prijs omdat die vaak fouten tegenkwamen, maar zo hoort het niet te gaan.

Ik maak mijn verslag over de beste manier (naar mijn inzicht) van een zorgplan opstellen. Met name over welk systeem je daarvoor gebruikt. Welk systeem gebruiken jullie?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 okt 2008 13:04 #19291 door natasja
Beantwoord door natasja in topic Fouten In Zorgplannen
<!--quoteo(post=19241:date=22-10-2008, 21:27:name=sanne-89-)--><div class='quotetop'>QUOTE(sanne-89- @ 22-10-2008, 21:27) <a href="index.php?act=findpost&pid=19241"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Ja inderdaad. Ik had op mijn oude stages ook vaak het idee dat het gewoon niet klopte wat er stond (wat na wat checken ook vaak niet correct bleek). Ze stelden stagiaires hierdoor erg op prijs omdat die vaak fouten tegenkwamen, maar zo hoort het niet te gaan.

Ik maak mijn verslag over de beste manier (naar mijn inzicht) van een zorgplan opstellen. Met name over welk systeem je daarvoor gebruikt. Welk systeem gebruiken jullie?<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->


Wij gebruiken zorgleefplannen van de heer software.
Hieraan hangen zorgbehandel plannen en clienten agendas die hoef je eigenlijk alleen maar in te vullen volgens een vast schema dat je met de client bespreekt.

Groetjes Natasja

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 okt 2008 13:47 #19292 door tasja
Beantwoord door tasja in topic Fouten In Zorgplannen
sanne-89-

Zo hoort het inderdaad niet te gaan, maar "vreemden" zien vaak meer dan bekenden. Schrijf zelf maar eens een brief zonder spellingscontrole. Al lees je hem 80X door, je eigen fouten haal je er nooit allemaal uit. Laat hem 1x aan een ander lezen en die haalt ze er wel uit. Zo is het ook met zorgplannen. Omdat dingen logisch zijn worden ze vaak niet goed omschreven. Voor een vreemde is het niet logisch en dan valt het dus op.

Ooit heb ik in een helpende opleiding een "protocol" moeten schrijven over het smeren van een boterham met pindakaas. Ik dacht dat het helemaal stap voor stap klopte en collegas aan wie ik het liet lezen dahtn hetzelfde, maar toen een collega volgens "protocol" die boterham ging smeren kwam er dus geen pindakaas op ht brood terecht... en dat alleen maar omdat ik de stap "haal met het mes pindakaas uit de pot" vergeten was :huh:

Ik denk dat er maar weinig verzorgenden en verpleegkundigen die een zorgplan 100% kunnen invullen/maken. Je moet bijna een robot zijn om een zorgplan voor iedereen begrijpelijk te maken.
Maar door op tijd te evalueren en er eens een ander naar te laten kijken kom je vaak al een heel eind. Helaas ontbreekt de tijd daarvoor gewoon, helemaal als je met ZZP werkt. Daar wordt (bijna) geen rekening gehouden met administratief werk.
En dat is juist heel krom. Ik begrijp best dat we meer terug moeten naar de handjes aan het bed, maar juis door dit soort admin werk op orde te hebben heb je uiteindelijk meer tijd aan het bed.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 nov 2013 03:51 #26184 door misssu1969
Beantwoord door misssu1969 in topic Fouten In Zorgplannen
Hi,

Ik las dat je een plan hebt gemaakt over zorgplannen die niet goed bijgehouden worden. Ik moet volgens SMART de zorgdoelen aan mijn collega's gaan uitleggen (klinische les). Heb jij misschien nog de info die jij toentertijd hebt uitgewerkt? alvast bedankt ;)

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.