× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon Geen link criminaliteit / psychiatrische diagnose

12 apr 2013 01:06 - 12 apr 2013 01:24 #25991 door Arjan
Een onderzoek onder 98.000 mensen door Britse en Zweedse wetenschappers verbonden aan Oxford Universiteit heeft aangetoond dat er geen wetenschappelijke grond is voor de veronderstelling dat er een link is tussen crimineel gedrag en de diagnose schizofrenie.

www.ox.ac.uk/media/news_releases_for_journalists/090520.html

De juridische vervolging van mensen op basis van psychiatrische diagnostiek kan op basis van deze bevindingen als onrechtvaardig worden gezien. In een recente behandeling van het onderwerp door de Verenigde Naties werd vastgesteld dat juridische vervolging op basis van psychiatrische diagnostiek een vorm van discriminatie is en daarmee in strijd met de mensenrechten:

www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/...sion/A.HRC.10.48.pdf

Ik heb via mijn blog Zielenknijper.nl berichten ontvangen van moeders die vertelde dat hun van nature goedaardige zoon die 'niemand kwaad zou kunnen doen' een potentiële moordenaar was geworden door de behandeling met isoleercel en platspuitsessies.

Nova reportage:


Cisca Joldersma (CDA): “Levend begraven in een isoleercel”
www.nujij.nl/politiek/cisca-joldersma-%2...in-een.8973212.lynkx

De psychiatrie doet de problemen escaleren en onderwijl vragen ze om meer geld om de problemen aan te pakken met 'meer psychiatrie'.

De psychiatrie verlaagt logischerwijs de emotionele drempel om een misdaad te begaan in de samenleving want als iemand het basale respect als mens al verloren heeft voordat hij de misaad heeft begaan dan heeft hij niets te verliezen en zal hij de misdaad sneller begaan.

Er wordt gewoon niet over nagedacht. Het enige waar het in de psychiatrie om gaat is het beschermen van het stomme geloof in de hersenziekte hypothese zodat ze hun groeicijfer in stand kunnen houden.

Citaat uit EOS Magazine
Geen link crimineel gedrag en schizofrenie

Britse en Zweedse onderzoekers vergeleken het gedrag van 8.000 mensen met de psychiatrische diagnose schizofrenie met dat van 80.000 ‘normale’ mensen en met dat van 8.000 broers en zussen van de mensen met de diagnose. Ze analyseerden van de drie groepen dertig jaar ziekenhuisopnames en veroordelingen wegens crimineel gedrag. Onder crimineel gedrag verstaan de onderzoekers moord, aanranding, overvallen, brandstichting, seksuele misdaden, illegale dreigementen en intimidatie.

Mensen met de diagnose schizofrenie bleken in vergelijking met de ‘normale’ groep twee keer zo vaak te zijn veroordeeld, vergeleken met hun broers en zussen 1,6 keer zo vaak. Interessant wordt het echter als we kijken naar het drugs- en alcohol misbruik. Mensen met de diagnose schizofrenie die ernstige alcohol of drugsproblemen hadden vertoonden vier keer zo vaak crimineel gedrag dan de ‘normale’ personen. Dat betekent dat het risico op crimineel gedrag bij de mensen met de diagnose schizofrenie die dergelijke drank of drugsproblemen niet hebben, amper 1,2 keer zo hoog is als normaal.

Volgens forensisch psychiater dr. Seena Fazel die het onderzoek leidde, heeft dat voor de laatste groep belangrijke gevolgen. Omdat het risico op gewelddelicten niet groot is, pleit ze ervoor om hen sneller uit psychiatrische inrichtingen te ontslaan en opnieuw in de maatschappij te laten integreren.

Hun drinkende of drugs misbruikende lotgenoten moeten beter met hun verslavingsproblematiek worden geholpen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

16 apr 2013 19:21 #26000 door werkpaard
Beantwoord door werkpaard in topic Geen link criminaliteit / psychiatrische diagnose
Ik begrijp niet zo goed wel punt je nu wilt maken met dit bericht. Dat mensen met schizofrenie niet vaak de fout in gaan? En schizofrenie valt natuurlijk onder de psychiatrie, maar er zijn nog een tal van andere stoornissen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

16 apr 2013 19:51 - 16 apr 2013 19:51 #26001 door geetje
Beantwoord door geetje in topic Geen link criminaliteit / psychiatrische diagnose
Tsja, voglens mij vergeet je één ding, Arjen:
Mensen met schizofrenie zijn gewoon bevattelijker voor verslavingen zoals drugs en alcohol. En dus bevattelijker voor andere criminaliteit. En mensen van de drugs en drank afhouden? Dat valt om de drommel niet mee als ze in het normale leven leven.

Hier worden dus verschillende dingen door elkaar gegooit en door elkaar gebruikt.
Niet slim.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.