× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon hetzorgdiploma.nl

26 mrt 2012 14:35 #25291 door FunkyCigarette
hetzorgdiploma.nl was gemaakt door FunkyCigarette
Dag,

Ik ben net gestopt met de BOL opleiding tot vz IG
Ik vond het te lang duren, het is de 2e keer dat ik deze opleiding doe.

Ik stuiterde op de site hetzorgdiploma.nl en het is erg verleidelijk.

heeft iemand hier ervaring ermee?

groeten

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 mrt 2012 18:42 #25292 door josé
Beantwoord door josé in topic hetzorgdiploma.nl
Hoi,
Ik heb geen ervaring met deze instantie,maar heb wel even op de site gekeken. Ik snap niet goed dat je voor de tweede keer bent gestopt,omdat het te lang duurde. Het aanleren van vaardigheden maar met name van attitude kost gewoon tijd,waar je het diploma ook wenst te halen.
Groet Jose

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 mrt 2012 21:06 #25299 door mariëlle
Beantwoord door mariëlle in topic hetzorgdiploma.nl
Ik zou eerst eens informatie aanvragen bij bijv. de V&VN. Had er ook nog nooit van gehoord en heb zojuist op hun site gekeken. Ik zie dat de opleidingen crebo-nummers hebben en dus zal het wel legaal zijn, maar ik vraag me af wat de kwaliteit van dit soort trajecten is.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

29 mrt 2012 13:13 #25317 door marja2
Beantwoord door marja2 in topic hetzorgdiploma.nl
Triest dat je blijkbaar binnen 5 maanden een diploma verpleegkundige kan halen. Kom nog uit de tijd dat je hier 4 jaar mee bezig was...

Ik kan me niet voorstellen dat je binnen 5 maanden genoeg ervaring kan opdoen om vervolgens te mogen werken als verantwoordelijk verpleegkundige.

Vraag mij af wat de vakbonden, patiënten- en beroepsorganisaties hiervan vinden. Willen wij geen kwaliteit meer in de zorg?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

29 mrt 2012 16:30 #25318 door FunkyCigarette
Beantwoord door FunkyCigarette in topic hetzorgdiploma.nl
Dag,

Ik heb een jaar als helpende gewerkt en ook mijn diploma behaald nadat ik gestopt was met de opleiding VZ IG. Ik heb de opleiding weer opgepakt en alles verliep niet zoals het ging(privë situaties). Dus ik ben der ook mee gestopt omdat het gewoon niet meer ging. Het was allemaal herhaling voor de 2e keer. Terwijl mijn klasgenoten nog alle stof moesten leren, kon ik het hard op dreunen. Ik had een verkeerde attitude halverwege. Ik was te vaak afwezig, leren deed ik niet, omdat ik de meeste dingen alwel wist(ook alle toetsen behaald)
Mijn gedrag en theorie waren goed tijdens de stages.

Op de site heb je ook instroomeisen waaraan je moet voldoen zoals 600 uur werkervaring hebben, EHBO diploma hebben en ervaring hebben waarmee een VZ ig te maken krijgt enz..

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

30 mrt 2012 06:27 #25321 door Tika
Beantwoord door Tika in topic hetzorgdiploma.nl
Hallo allemaal,

Ik had al jaren ervaring maar geen dipolma's. Door de eisen die gesteld werden ben via de NTI het helpende zorg en welzijn niveau 2 diploma behaald. Op mijn vrije dagen liep ik elders stage. Het was best een zware tijd, maar ik ben blij dat ik dit toen heb gedaan. Deze opleiding duurde twee jaar, maar omdat je competentie gericht kan leren, heb ik dit kunnen behalen in één jaar. door dat de NTi best hoge eisen stelde, kon ik instromen voor het niveau 3 ig halverwege het tweede jaar.
Omdat ik ook hier weer competentie gericht kan leren, ben ik één half jaar doorgeschoven.
Ik bedoel maar te zeggen dat je er wel zelf potentie in moet zien en de wil om het diploma te behalen. Dit kost echter tijd, en inzet die ik moet vrij maken om dit te realiseren. Ook moet ik zorgen dat ik bepaalde handelingen op de werkvloer kan uitvoeren en/of oefenen, daar moet je zelf achteraan en kan niet altijd op de dagen dat jij dat zou willen.
Ik begin het zelfs leuk te vinden, zit in een leuke groep met collega's van dezelfde leeftijd. Nog even een kleine aantekening:
Ik kan door mijn ervaring niet voorstellen dat je het diploma binnen z'on korte tijd kan behalen.
Ik hoop dat je jezelf goed laat voorlichten voordat je een beslissing neemt. En neem de adviezen van de leden van dit forum ter harte, want ze hebben kennis van zaken die de zorg betreffen.
gr Tika

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

30 mrt 2012 14:32 #25322 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic hetzorgdiploma.nl
Tika je Antwoordt is helder,ik zou er alleen nog aan toe willen voegen,een diploma behalen is investeren in je eigen toekomst!
Succes.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.