× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon ZZP

26 aug 2011 20:30 #24581 door Rilana5
ZZP was gemaakt door Rilana5
Hallo..

Ik heb een vraagje over de ZZP, en dan bedoel ik de zorgzwaartepakketten.

Wij hebben een bewoner met een zzp 6 en zij krijgt 'smorgens bij de ADL 30 min, en dan moeten we haar op bed een onderwassing geven, dan met de tillift op de postoel, en dan gaat ze zich zelf van boven wassen, ondertussen ga ik dan het bed opmaken, het ontbijt klaarmaken, de prullebakken leegmaken. Ondertussen is mv ook klaar, dan was ik haar de rug, kleed haar aan en zet haar in de rolstoel. Dan geef ik haar de medicijnen, die ik al klaar had staan, omdat we een medicijnkar hebben, en ben dan klaar met mijn werkzaamheden. Ik moet dit alles binnen 30 minuten klaar hebben. Mijn vraag is nu: is dit niet erg weinig tijd om zoveel handelingen te doen? Ik heb eerder iemand moeten verzorgen en die persoon had ook een zzp6, en daar had ik 45 minuten de tijd. Hoeveel tijd heb ik nu eigenlijk als een bewoner/client een zzp6 heeft.

Ik heb al op het CIZ gekeken, maar daar snap ik niet veel van.

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

Alvast bedankt voor het lezen van mijn vraag.

Groetjes van Rilana5

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 aug 2011 20:56 #24582 door geetje
Beantwoord door geetje in topic ZZP
Je kan niet zeggen dat iemand met ZZP6 30 minuten heeft om verzorgt te worden. Of maar 20. Of misschien wel 45. Dit ligt er aan wat er met iemand afgesproken is. Als er veel tijd nodig is over de dag om iemand, bijvoorbeeld, op toilet te helpen, dan blijft er minder tijd over voor de ochtendzorg. Of heeft iemand ook zorg nodig met eten? Tsja, dan blijft er minder over voor zorg op andere momenten van de dag.
Je moet dus eigenlijk niet kijken naar hoeveel tijd heb je op dit moment, maar
ZZP6= .... minuten zorg op de dag.
Welke minuten dan dus verdeelt worden over de verschillende zorgmomenten op de dag.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

28 aug 2011 10:42 #24583 door marijke77
Beantwoord door marijke77 in topic ZZP
Ik werk op een PG afdeling en bij ons krijgen mensen die zoveel zorg nodig hebben ZZP 5 en als ze hoger willen kunnen ze in 7 maar dan moeten ze wel agressief zijn maar naar de lichamelijke zorg wordt niet gekeken en daardoor wordt er wel op onze uren gekort en wordt er verwacht dat je alles wel optijd klaar hebt dus ik vind ZZP weg ermee. Er moet gewoon een eerlijke indicatie komen voor mensen die 24 uurszorg nodig hebben, deze manier van indiceren is alleen goed voor de AWBZ die zo minder hoeven uit te betalen.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: lorreke

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.