× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon Pelsser methode, hulp gevraagd

06 mei 2011 20:54 #24156 door Stuiterbalvader
Pelsser methode, hulp gevraagd was gemaakt door Stuiterbalvader
Geachte forumleden.

Wij hebben op televisie de uitzending gezien over de Pelsser methode. Er is hier op het forum al over geschreven. Wij (mijn vrouw en ik) denken dat het een goede methode is. Onze zoon, nu 12 jaar, gebruikt al jaren serieuze dosis Ritalin of derivaten daarvan, zoals o.a. Concerta en Medikinet. Wij twijfelen geen moment aan de gestelde diagnose van ADHD en PDD Nos die bij onze zoon gesteld werd. De dosis die onze zoon gebruikt baart ons echter wel zorgen. Zoveel dat wij graag de Pelsser methode willen gaan doen. Nu is dit geen goedkope behandeling. De totale kosten zullen ongeveer 2000 euro bedragen. Nu zijn wij niet armlastig, maar dit is voor ons een enorm bedrag. Dus de ZKV maar geraadpleegd. Deze stelt dat de hulpverlener in de categorie "artsen" valt. Terwijl de aangeboden behandeling specialisatie in de categorie dieet/psychologie vereist in hun ogen. Onder de alternatieve zorg zou het ook niet vergoed gaan worden. Alvorens ik ga proberen met hen een akkoord te bereiken in de vorm van een compromis, zoals gedeeltelijke betaling, of betaling als de behandeling succesvol blijkt, wil ik kijken of er een andere mogelijkheid is. Is er hier iemand die een soortgelijke behandeling aanbiedt en wel de "goede kwalificaties" heeft voor vergoeding van de ZKV. Op hun site zoeken ze ook nog steeds artsen die deze behandeling willen gaan geven. Misschien is dit het laatste duwtje dat je nodig hebt? Overspoel ons maar met reakties!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

07 mei 2011 12:30 - 07 mei 2011 12:32 #24158 door PimvdM
Beantwoord door PimvdM in topic Pelsser methode, hulp gevraagd
Beste Stuiterbalpappa,

Wat goed dat u probeert om het beste hierin te zoeken voor uw zoon.
De Pelsser methode is feitelijk een langdurige zoektocht naar de juiste voeding en vooral wat niet aansluit bij wat uw kind zijn lichaam kan verdragen.

Vooral bij kinderen met ADHD is dit iets wat veel belovend is. Of het ook zo werkt bij kinderen met Autisme is mij niet duidelijk. Er zijn er echter heel wat die beide diagnoses hebben zoals jullie zoon.
Ik heb geen idee waar in het land u woont, maar recent is er in mijn omgeving door dhr Blaauw een lezing gehouden waarin ook op de Pelsser methode ingegaan werd.
Hij raadde aan om eerst een (veel goedkopere) allergietest te laten uitvoeren, omdat je daarmee al heel wat kan afvangen. De Pelsser methode is voor sommige kinderen overigens erg moeilijk vol te houden.

Overigens zijn er nog diverse andere veelbelovende methodieken/ behandelmethoden recent ontwikkeld. Mocht u daar informatie over willen, kan ik u daar zeker aan helpen. Neem dan even contact op via www.mostcare.nl
Met vriendelijke groet,

Pim van der Most
MostCare
Autismespecialist en ondernemerscoach.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

07 mei 2011 19:18 #24159 door Stuiterbalvader
Beantwoord door Stuiterbalvader in topic Pelsser methode, hulp gevraagd
Pim,

Bedankt voor je snelle antwoord. Je hebt ons weer een stapje de goede richting ingebracht. We gaan zeker een allergietest aanvragen bij de kinderarts.

Nogmaals wij zien erg wisselende energie bij ons kind, vermoedelijk veroorzaakt door voeding. We zijn er dan ook op uit om het medicijngebruik op een aanzienlijk lager pitje te zetten, met name door de hartkloppingen die af en toe optreden. We weten dat het Pelsser dieet niet meevalt, maar we hebben een zeer motiverende beloning voor het volhouden in het vooruitzicht gesteld.

Wij zitten 1 uur (86km) reizen van jou vandaan. Ik zie dat je ook PGB zorg kan verlenen. We houden dit zeker even in gedachten.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

07 mei 2011 20:32 #24160 door PimvdM
Beantwoord door PimvdM in topic Pelsser methode, hulp gevraagd
Beste Stuiterbalpappa,

Het is niet mijn doel u als klant te werven (Mocht u in de buurt hebben gewoond dan had dat mooi meegenomen geweest). Wel om u verder te helpen om goede zorg aan uw kind te verlenen en hem daarmee een aanzienlijk stuk verder te helpen.
In die trant kan ik u eerder genoemde informatie ook gratis beschikbaar stellen. Goede zorg vind ik veel belangrijker dan een goedgevulde bankrekening. De zorg voor kinderen met autisme en ADHD is vaak al zwaar genoeg.
Met vriendelijke groet,

Pim van der Most
MostCare

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 okt 2011 09:35 #24758 door Giovanna
Beantwoord door Giovanna in topic Pelsser methode, hulp gevraagd
Beste Stuiterbalvader,

Ik lees je bericht op het Zorgportaal en misschien heb je inmiddels al een alternatief gevonden voor je zoon, maar toch wil ik nog even reageren op je vraag.
Zelf ben ik nl. mevr. Pelsser al jaren aan het volgen omdat mijn zoontje op school bestempeld wordt met ADHD. We herkenden thuis wel wat gedragsymptonen, maar omdat hij een hele rustige baby en peuter was ben ik er van overtuigd dat hij geen ADHD heeft. Sterker nog, ik geloof niet dat ADHD als aandoening/ziekte bestaat. Kijk maar eens op www.adhdfraude.net/blog/ . Ook ik geloof dat het echt aan de voeding ligt. Bij 'toeval' hoorde ik over het boekje "wat zit er in mijn eten" en sindsdien proberen we zoveel mogelijke rode e-nummer te verwijderen. Mijn Al binnen 1 week merkte ik dat mijn zoon tijdens het eten aan tafel bleef zitten, mij niet contstant onderbrak als ik aan het praten was, en veel lekkerder in zijn vel zat. Het was echt bizar om te zien.
Omdat mevr. Pelsser een aardige wachtlijst heeft ben ik verder gaan zoeken en kwam ik terecht op het Feingold dieet. Dit dieet bestaat al langer en het Pelsser dieet lijkt er 'verdacht' veel op. Grootste verschil? Het is gratis!! Alle info kun je krijgen op:http://www.feingold.org/seizures.php Dit is een non-profit organisatie en alle tips en trucs vind je in het handbook dat te bestellen of te downloaden is.(eeenmalig 30$) Natuurlijk vergt het nog veel tijd en culinaire creativiteit van jezelf maar het is zeker de moeite waard. Waar je sowieso mee kan gaan beginnen is het weglaten van: Kunstmatige Kleur-geur en smaakstoffen, Aspartaam (E950-E951)en smaakversterkers (E621), De E-319, 320 en 321. Weet je eenmaal wat deze rode E-nummers met je lijf kunnen doen, dan wil je het al niet meer eten. En er zijn genoeg lekkere voedingsmiddelen die deze rotzooi niet hebben. Mijn zoontje wil zelf al niet meer snoep eten waarvan hij weet dat het foute E-nummers bevat en neemt het zonder moeite mee naar huis om het om te ruilen voor iets 'goeds' Hij is pas 8 maar voelt zelf heel goed dat het hem helpt.
Mevr. Pelsser doet ontzettend goed werk en het is te hopen dat het volgen van een dieet in de toekomst verplicht wordt voor kinderen die de diagnose ADHD krijgen vóórdat ze aan de Ritalin gaan. Het blijft een cocaine-gerelateerd medicijn.
Goed, hoop dat je er nog iets aan hebt en anders is het voor andere forumlezers misschien nuttige info. Vr.gr. Giovanna
Wil je meer weten over het Feingold dieet of over de inhoud van het handbook, mail me dan gerust.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Stuiterbalvader, Montie

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 okt 2011 16:37 - 11 okt 2011 16:55 #24760 door Stuiterbalvader
Beantwoord door Stuiterbalvader in topic Pelsser methode, hulp gevraagd
Giovanna,

Bedankt voor je uitgebreidde antwoord. We gaan er hier zeker mee aan de slag!

De status nu is dat de kinderarts een allergietest niet nodig vond, er waren niet echt allergiereactiesymptomen waarneembaar.......Onze zoon is inmiddels overgestapt op Strattera, wat meer dan voldoende werkt voor zijn ADHD symptomen. We hebben nu qua drukte een "gewoon" kind. Maar voor 30 dollar wil ik zeker wel een experiment aangaan. Wordt vervolgd zal ik maar zeggen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

24 jan 2012 11:16 #25060 door Montie
Beantwoord door Montie in topic Pelsser methode, hulp gevraagd
Hoi Giovanna,

Dankzij jou mail weet ik iets meer over de voeding mbt ADHD.:woohoo:
Ze wilen dat mijn zoon net 7 jaar aan de medicijnen gaat, ik wil dit niet ..het arme kleine mannetje...Ik ga alle e-nrs (proberen) te vermijden..
Maar ik weet niet wat ik bv moet kopen aan snoep of chips en brood...
Zijn er producten die je zegt dat wel/niet kopen.
Hij eet veel brood (bruin) houdt van melk en eet gewoon zijn aardappelen en groenten.
Is dit fout?
Graag hoor ik van je terug. Ik weet het allemaal even niet meer, en zou het erg fijn vinden als je mij hierbij kan helpen...

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

24 jan 2012 11:32 #25061 door Stuiterbalvader
Beantwoord door Stuiterbalvader in topic Pelsser methode, hulp gevraagd
Voor snoep kan je gaan voor de Gummi Bären uit Duitsland. Volgens mij zijn de meeste snoepjes uit Duitsland E nummervrij. Het zal niet meevallen, maar het is de moeite waard. Er was pas een programma op de Belgische TV over E-nummers. Een kleurstof van rood is gewoon gedroogde bladluis..... Je zal moeten zoeken naar leveranciers die e-nummervrij kunnen leveren.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Montie

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.