× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon Nieuwe diensten

01 mrt 2011 08:54 #23824 door trudiep
Nieuwe diensten was gemaakt door trudiep
Met ingang van gisteren hebben ze bij ons (thuiszorg) nieuwe diensten ingevoerd. We hadden altijd diensten van 8 of 4 uren maar nu zijn het vaak gebrokendiensten. Je werk nu of een lostaande dienst van 4 of 6 uren of een gecombineerde dienst van 7.00-11.00 en van 12-17.30 of een dienst 7.00-11.00 en van 17.00-23.00. Die korte diensten zijn niet het probleem maar als je de ochtend en middag gecombineert hebt of de ochtend en de avond, dan zijn het wel erg veel uren op een dag. Vooral die ochtend en middag. In dat uur dat je vrij bent moet je nog wel een auto van een andere locatie halen en maar hopen dat die er is, en na de middag dienst moet dat ding ook weer terug. Je bent dan minnmaal 11 uur van huis. In de ochtend en avond gecombineerd werk je 10 uur per dag. Ik ben benieuwd hoe lang dat wordt volgehouden. En waarom deze veranderingen? In onze acht uurdiensten (2)zaten te veel niet clientgerichte uren.(4) Dat wij dan wel altijd aan het werk zijn doet niet ter zake.Het leverd geen direckte gelden op en dat is het probleem. Maar ik denk dat het niet zo lang gaat duren. Er moet een tweede leaseauto bij en er worden uren bij een ander team vandaan gehaald zo dat en in ons team en in het andere team nu mensen zijn die niet eens hun minnimum uren halen. Nee dat is voordelig.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

01 mrt 2011 16:49 #23826 door geetje
Beantwoord door geetje in topic Nieuwe diensten
Oké, als ik het goed weet, mag je niet een standaard dag van 10 (volgens mijn telling zelfs 10,5 uur ;-) ) maken. En gebroken diensten, dat betekend ochtend en avond, mag ook maar een vaststaand aantal keren per maand/week. Dit soort dingen even goed nakijken in de CAO (CAO VVT) zodat je weet wat er mag en wat niet, en dan naar de planner. Of hogerop.

Succes.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: trudiep

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

02 mrt 2011 18:00 #23828 door Zon
Beantwoord door Zon in topic Nieuwe diensten
je mag af en toe, en alleen met jou toestemming een dienst draaien van max.10 uur. Dit mag niet structureel zijn. Dus echt af en toe.

dit moet je werkgever ook weten, want het staat in je cao vvt.
Vind dit nogal wat zeg. Hoop dat je dit vol gaat houden.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

03 mrt 2011 10:34 #23839 door lisa2
Beantwoord door lisa2 in topic Nieuwe diensten
Ik word hier echt heel boos om.Inderdaad mag je incidenteel 10 uur op een dag draaien,maar niet standaard. En je mag ook maar 5,5 uur achter elkaar werken en niet 6 uur.Met een gebroken dienst geld de reistijd ook als werktijd die je maakt tussendoor.
Dus na je ochtend naar huis en de reistijd naar de middagdienst mag je ook schrijven.
Waar zijn de managers mee bezig?!Zelf zitten ze op hun kantoor heerlijk met een bak koffie. Ze hoeven er niet uit door weer en wind.Hebben pauze op tijd (uiteraard weer met koffie)Wij moeten maar afwachten of we in onze route koffie krijgen.
Overleg met je team,OR,vakbond enzovoorts want dit is niet volgens CAO.

Kom voor jezelf op hoor ! succes

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

03 mrt 2011 13:20 #23842 door
Beantwoord door in topic Nieuwe diensten
Vinden ze het raar dat ze binnen de thuiszorg geen personeel kunnen krijgen? Zo als ik het lees wordt de thuiszorg steeds personeelsonvriendelijker. Ik hou mijn hart vast als ik 80 of ouder ben...wie zorgt er nog voor mij als de zorg het personeel letterlijk wegjaagt???

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

03 mrt 2011 15:41 - 04 mrt 2011 19:26 #23845 door trudiep
Beantwoord door trudiep in topic Nieuwe diensten
Gisteravond even nagekeken wat ik morgen moet doen. De avonddienst was 6 uren zonder pauze. Ik heb de leidinggevende gemaild dat het niet kan zo. En dat er een pauze van een half uur in moet. Omdat de dienst langer is dan 5,5 uur. Maar dat ik wel een half uur eerder wil beginnen en dan in de dienst wel ergens een half uur pauze neem. Vandaag krijg ik een mailtje terug dat de dienst met een half uur wordt verkort. Ik kan dan mooi 5,5 uur werken zonder pauze. Dit schijnt bij onze organisatie dus onder goed werkgeversschap te vallen. Het eerste half uur wordt nu aan de middagdienst gekoppelt.
Gelukkig loopt die tot 16u20. En niet tot 17u30 zoals eerst de bedoeling was. Met nog een half uur erachter aan is die nu tot 16u50.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.