× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon Genoeg van ouderenzorg

19 feb 2011 23:24 #23770 door kruit
Genoeg van ouderenzorg was gemaakt door kruit
Na 34 jaar werken in de ouderenzorg heb ik er genoeg van. Je werk niet naar behoren af kunnen maken en van hot naar her rennen. Niet gewaardeerd worden door het management. Al meer administratie waarvoor ik niet uitgepland wordt. Het houdt niet op. En vanavond heb ik gehoord dat ik niet de enigste ben in de organisatie.
Maar wat nu? een andere baan? welk sector? want ik kan toch niet anders dan zorgen. Wie heeft advies voor mij?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

20 feb 2011 10:14 #23771 door user_6949
Beantwoord door user_6949 in topic Genoeg van ouderenzorg
Hierover al eens in gesprek geweest met leidinggevende - bedrijfsarts? Zo nee misschien toch het overwegen waard alvorens verdere stappen te ondernemen? Geen oplossing dus, maar tips ter overdenking.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 feb 2011 11:54 #23786 door
Beantwoord door in topic Genoeg van ouderenzorg
Dag, heb hetzelfde als jij, maar dan in de GGZ.
Ook in de GGZ spelen deze dingen, op een ander vlak welliswaar maar het thema is hetzelfde. Ik hoor het niet alleen in de ouderenzorg, ook de VGZ, ziekenhuizen is hetzelfde. Waar frustreert het in de zorg, ik denk m.n. dat werkers in de zorg (van helpende tot niveau 5) echt in staat zijn de regie over hun vak aankunnen. Het is de betutteling van managers die hun eigen baan vrezen en vinden dat ze broodnodig zijn. Verzorgenden en verpleegkundigen worden m.i. ondervraagd en niet ingeschat op competenties. Een vriendin van mij werkt bij Buurtzorg Nederland. Ik overweeg hen ook op het moment ze bij mij in de buurt vacatures hebben. Een leuke thuiszorgorganisatie die zijn personeel en hun vak serieus neemt. Besluitvorming en kwaliteit van zorg bepaal je zelf met je collega's d.m.v. zelfsturing. Wellicht iets voor jouw?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

25 feb 2011 18:20 #23798 door Dumpie55
Beantwoord door Dumpie55 in topic Genoeg van ouderenzorg
Ik kan me heel goed voorstellen dat je het systeem van de ouderenzorg wilt verlaten. Ik zeg heel bewust systeem, omdat het werk met de zorgvragers volgens mij wel leuk en aantrekkelijk is. Wat is m.i. het grote probleem in de zorg: Het management!!!!!! Steeds meer leidinggevenden, van teamleider en hoger moeten tegenwoordig H.B.O. zijn.
Het probleem van deze mensen is dat ze op de opleiding niet leren wat werken is. Zij leren te delegeren en te controleren en krijgen hoofdzakelijk papieren kennis mee.
Vaak houd dat in dat een aantal taken op de schouders van de verzorgende wordt gelegd en daardoor steeds krommer gaat lopen en het management met de eer van het goede werk de veren in hun achterste laten steken. Zij kunnen beter hun tijd besteden aan het op de juiste hoogte brengen van de ZZP-indicatie zodat er meer zorgtijd op de afdeling komt. Iemand in een rolstoel heeft minimaal ZZP 5 doch wordt heel vaak in 2 of 3 gezet.
Als het management dit op orde brengt krijgen wij meer collegae en kunnen we eens tijd maken voor de taken waar we echt voor zijn. Als we graag administratie doen hadden we beter een kantoor opleiding kunnen volgen.

Groetjes Louis

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

25 feb 2011 18:35 #23801 door geetje
Beantwoord door geetje in topic Genoeg van ouderenzorg
Tsja, een herkenbaar verhaal. Inderdaad doet het management er geen goed aan.
Voor mij was het reden om uit de ouderenzorg te stappen.
De overstap naar mensen met een verstandelijke beperking is voor mij de beste in tijden geweest!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 feb 2011 14:04 #23802 door
Beantwoord door in topic Genoeg van ouderenzorg
Goed personeel in de ouderenzorg roepen dit al jaren, hoe kan het toch, ondanks personele tekorten, dat er niets veranderd? Dat vind ik wel een belangrijke vraagstelling. Zelf denk ik dat ouderenzorg erg leuk kan zijn, echter besluitvorming m.b.t. kwaliteit van zorg moet echt bij personeel liggen en niet bij managers. Managers kunnen wat mij betreft voor 90% weg. Die arrogante neusvreters doen de zorg echt geen goed. Kijken wat een geld dat oplevert. Meer de regie bij verzorgenden en verpleegkundigen, volgens mij komt het dan echt wel goed.

Greet, wat maakt de zorg voor verstandelijk gehandicapten voor jouw zo leuk?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 feb 2011 17:46 #23804 door user_6949
Beantwoord door user_6949 in topic Genoeg van ouderenzorg
Dag Dumpie, Geeltje en Carolan,

Helemaal met jullie eens, maar ik signaleer dezelfde ontwikkelingen in de VG-zorg waarin ik werkzaam ben. VEEL management en 't lijkt alsof ze maar één doel hebben:
GROEIEN, UITBREIDEN en mede daardoor slechtere communicatie, lange lijnen en d'één heeft nauwelijks weet van wat d'ander doet. Soms denk ik wel eens dat ze van 'gekkigheid' niet weten wat voor nieuwe 'produkten' ze moeten bedenken. En dat terwijl de bestaande 'produkten' (wat een onzinnig woord eigenlijk) qua kwaliteit eerder verbetering behoeven. Kapitaalvernietiging ten top. Ja dan toch maar meer aandacht voor de juiste indicaties! (Ga die van mijn bijna 91 jarige moedertje gelijk nakijken.)

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 feb 2011 18:18 #23806 door kruit
Beantwoord door kruit in topic Genoeg van ouderenzorg
Als ik jullie berichten lees dan voel ik mij niet alleen staan. Ik heb een besluit genomen om naar de thuiszorg te gaan. Ik denk dat het voordeel hiervan is dat ik zelfstandig kan werken en niet dagelijks met managers te maken heb of een team moet aansturen. Ik ben benieuwd wat ik ga ervaren.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.