× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon Wie kan mij raad geven?

05 okt 2010 13:44 #23140 door Lotus
Wie kan mij raad geven? was gemaakt door Lotus
Hallo allemaal,

ik wil me graag laten omscholen naar de zorg. Ik heb nog geen idee wat ik precies wil (kraamzorg, ziekenhuis, geriatrie). Ik heb reeds een diploma van de SPH, maar ik ben al 15 jaar werkzaam bij TNT en heb dus geen recente werkervaring binnen de hulpverlening. Ik zou graag advies of informatie willen bij wat ik nu het beste kan gaan doen. Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

06 okt 2010 01:06 #23146 door marja2
Beantwoord door marja2 in topic Wie kan mij raad geven?
Er zijn heel wat mogelijkheden.

Alle sectoren zoals de GGZ, Ziekenhuizen, Verzorging, etc. hebben wel een website met info. Daarnaast geven opleiders en werkgevers tegenwoordig veel info via Internet. Bijvoorbeeld www.mijntijdvoordezorg.nl/

Wat spreekt je het meeste aan?

Wil je vooral medische handelingen uitvoeren of heb je meer voorkeur voor het verzorgen en/of het begeleiden van mensen?

Wat wil je zeker niet?

In de verzorging kan je in aanraking komen met huishoudelijke taken, in de psychiatrie komt meer agressie voor, om dokter te worden moet je lang naar school, etc, etc.

Succes met je keuze!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

06 okt 2010 08:12 #23147 door wieteke
Beantwoord door wieteke in topic Wie kan mij raad geven?
dag Lotus,

Ik merk dat de loopbaancliƫnten die ik begeleid er veel baat bij hebben om eens te gaan praten met de mensen die het werk uitvoeren dat hen aanspreekt. Soms kun je ook een dagje meelopen om een echt goed beeld van het betreffende vak te krijgen.
Via internet of rechtstreeks via de verschillende instellingen kun je met werknemers uit de zorg in contact komen. Mensen vinden het vrijwel altijd leuk om over hun werk te vertellen en om jou verder te helpen.
Op de website www.youchooz.nl kun je ook veel informatie vinden over de verschillende beroepen en in contact komen met medewerkers.

Veel succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

21 nov 2010 14:22 #23376 door user_6949
Beantwoord door user_6949 in topic Wie kan mij raad geven?
Probeer persoonlijke afspraak te maken met een jouw bekende of 'bekende van bekende' die werkzaam is in de zorg en vraag of je eens langs kunt komen voor vrijblijvend, oriƫnterend gesprek/kennismaking met de instelling/het werk. Open sollicitaties kan ik je zeker ook aanbevelen. Getuigt van eigen initiatief en serieuze belangstelling en wordt zeker gewaardeerd.
Succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.