× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon werkvelden verpleegkundige niveau 4

20 sept 2010 19:16 #23069 door lorreke
werkvelden verpleegkundige niveau 4 was gemaakt door lorreke
Hallo Allemaal

Ik heb een vraagje, en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Ik ben zelf verpleegkundige niveau 4.
en ik zou graag ergens willen werken waar je geen weekend of avonddiensten hoeft te draaien. weekend diensten vind ik opzich nog niet zo heel erg, alleen de avonddiensten zijn niet voor mij weggelegd.

Heeft iemand een idee waar ik dan het beste kan werken? zelf zou ik wel bij een lab willen werken(bloedprikken o.i.d.) of op een medisch (kinder) dagverblijf, alleen weet ik niet wat daar de mogelijkheden zijn voor verpleegkundigen.

Heeft iemand nog ideën waar ik eventueel ook aan het werk kan en waar ik geen avonddiensten / weekenddiensten hoef te werken?

Jullie zouden mij er heel erg mee helpen.

alvast bedankt!

Groetjes, chantal

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

21 sept 2010 08:37 #23074 door wieteke
Beantwoord door wieteke in topic werkvelden verpleegkundige niveau 4
dag Chantal,

Er zijn heel veel mogelijkheden. Je kunt denken aan werken op een poli, bij een huisarts, in de thuiszorg. Op een lab kan ook, maar ook bij de GGD of bijvoorbeeld ambulant bij de trombosedienst. Medisch assistente bij een arbodienst kan ook.
Ga eens langs bij verschillende organisaties die je aanspreken en praat met iemand die het werk doet wat jij graag zou willen doen. Op die manier leer je veel over de functie en mogelijkheden. En je leert meteen veel mensen kennen die je misschien aan een baan kunnen helpen.

Veel succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

21 sept 2010 12:08 #23076 door lorreke
Beantwoord door lorreke in topic werkvelden verpleegkundige niveau 4
heeeey

Bedankt voor de reactie.
Momenteel zit ik ook bij de thuiszorg, maar daar zti ik ook met de avonddiensten/weekenddiensten.
Maar op een poli zit je toch ook met avond en weekenddiensten??

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

21 sept 2010 18:56 #23078 door josé
Beantwoord door josé in topic werkvelden verpleegkundige niveau 4
bij de trombosedienst heb je geen onregelmatige diensten. op de poli meestal ook niet,maar soms zijn er avondspreekuren. je kunt als verpleegkundige prima werken op een poli als doktersass voor een dito salaris waarschijnlijk

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

21 nov 2010 11:38 #23374 door
Beantwoord door in topic werkvelden verpleegkundige niveau 4
Dag Lorreke,

Zie dat je hetzelfde hebt als ik. Zelf wil ik ook wat regelmatiger werken. Mijn echtgenoot is vorig jaar begonnen met een eigen GGZ praktijk met nog een collega. Omdat ze het best druk hebben doe ik de administratie, maar toch vaak in de weekenden. Wil daarom eigenlijk af van de 2 maandelijke weekenddiensten...soms werk ik wel 3 weekenden in de maand en hoeveelheid late diensten. Ze houden gewoonweg geen rekening met je priveleven. Soms zie ik mijn echtgenoot door de late diensten soms dagen niet. Hij opperde al om gewoon helemaal maar te stoppen met werken, maar de BIG eist straks wel dat je minimaal 1 dag per week nog werkzaam bent als verpleegkundige en dat vind ik wel wat jammer van mijn opleiding en ik hou er wel van om nog te werken. Wil minimaal nog wel 2 dagen werkzaam blijven. W.s. ga ik wel minder werken, bijv. naar 16 of 12 uur.

Wat een optie zou kunnen zijn is een methadonpost, dat is veelal een baan voor overdag. Heb je dat al overwogen? Het is niet het meest leuke werk, best eentonig doordat je veel aan het verstrekken bent...maar je hebt wel bijna alleen dagdiensten. Ook huisartsenposten schijnen te springen om verpleegkundigen. Ben van de week benaderd door een huisartsenpost voor een functie als spreekuurverpleegkundige. Ben zelf hier gekomen d.m.v. een open sollicitatie. De trombosedienst is ook een optie, een vriendin van mij doet dat. Veelal kom je daar binnen d.m.v. een open sollicitatie. Ze vind het echt heel leuk. Het is wel eentonig dat je veel aan het bloedprikken bent, maar ze zegt dat het wel veel lijkt op een thuiszorgfunctie. Ze komt in organisaties, bij mensen thuis, op labaratoria en huisartsenposten voor bloedafname.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.