× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon Kwaliteitsonderzoek Gordon Nanda gericht Autisme

02 sept 2010 09:28 - 02 sept 2010 09:29 #23005 door na0omii
Hallo,
Ik ben nu bezig met mijn afstuderen (vp niveau 4, leerjaar 4) binnen het GGZ op de Kliniek voor autisme en adhd. Hiervoor moet ik ook een kwaliteitsonderzoek maken en scriptie natuurlijk. Ik heb gekozen voor het onderwerp:
Gebruik van de Gordon (op de afdeling), ook wil ik de vragen die bij een anamnese (bij ons een B.E --> Behandelevaluatie) Autisme-vriendelijk maken.

Ik kan vrij weinig informatie vinden over de Gordon, ik zou ook graag informatie willen vinden over Marjory Gordon zelf. Kan natuurlijk niet aankomen met een scriptie van 3 pagina's haha ;)

Heeft er iemand goeie links etc. ? In mijn boeken staan de 11 zorgpatronen uitlegd en that's it, internet idemdito.

En is er iemand bekend in het Autisme-circuit die informatie kan geven over het gebruik van de Gordon bij autisten .. Na mijn onderzoek wil ik namelijk de vragen bij de 11 zorgpatronen ; Autisme-vriendelijk maken .. Bij ons op de afdeling staan alleen de 11 zorgpatronen uitgelegd en geen vragen voor autisten die duidelijk voor hen zijn.. Hoop dat het een beetje duidelijk is ?

Alle kleine beetjes helpen :)

Alvast bedankt voor jullie reactie !!

Mvg,
Naomi van Donzel

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

02 sept 2010 16:47 #23009 door josé
Beantwoord door josé in topic Kwaliteitsonderzoek Gordon Nanda gericht Autisme
hoi Naomi,
wat leuk dat je hier mee aan de slag gaat! je zegt dat je geen info kunt vinden,maar dat is niet juist want,
internet barst van de info over marjory gordon. de eerste link via deze zoekterm levert een PDF document op waarin ook veel vragen staan die je kunt stellen bij de anamnese. misschien moet je bij het maken van de scripte ook overwegen of dit wel een goede methodiek(lees meest bruikbare) is voor autisten,want misschien leveren andere methodieken meer resultaat. feit is wel dat Gordon alle aspecten van gezondheid aan bod laat komen,maar de nadruk ligt veel op de somatiek (vind ik persoonlijk) juist de aspecten waar een autist zo mee geconfronteerd wordt moeten daar goed uitgelicht worden,maar dat wil je juist bereiken met je scriptie,toch?. bovendien blijft het maatwerk,want iedere autist is uniek in zijn menszijn en hulpvraag.leg ook je oor eens te luister bij andere instellingen welke methodiek zij gebruiken en waarom.
succes met je scriptie

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

14 sept 2010 11:03 #23049 door marielle82
Beantwoord door marielle82 in topic Kwaliteitsonderzoek Gordon Nanda gericht Autisme
Dag Naomi,

Als je klaar bent met je scriptie, zou ik deze mogen inlezen?
Vind je onderwerp wel heel interessant!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.