× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon Vakantie Voor Zorgbehoeftigen

11 juli 2006 11:30 #14178 door ina
Vakantie Voor Zorgbehoeftigen was gemaakt door ina
Momenteel heb ik geen werk , ik ben verzorgende IG.
De laatste tijd loop ik met het idee om een vakantieverblijf te beginnen voor mensen die afhankelijk zijn van persoonlijke verzorging.
En dan m.n voor ouderen en hun partners.
Maar ik heb geen idee waar ik mee moet beginnen, waar ik moet beginnen.
Is er iemand die hier ervaring mee heeft of die ideeen heeft?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

12 juli 2006 19:54 #14179 door josé
Beantwoord door josé in topic Vakantie Voor Zorgbehoeftigen
hoi ,
volgens mij moet je eerst langs de kamer van koophandel(geen grapje hoor) je zult om zoiets dergelijks te starten toch aan bepaalde vestigingseisen moeten voldoen en dat kunnen ze je daar wel vertellen. let wel dat je in deze hoedanigheid naast verzorgende ook ondernemer bent en dit vraagt om een aantal management vaardigheden waarvan het makkelijk is als je die zelf (ook) beheerst. uitbesteden kan ook maar dan moet je een geschikte partner vinden. een grote sprong hoor,maar waar een wil is is een weg en ik wens je heel veel succes met je plannen.
groet Jose :)

hoi Ina,
nog een kleine toevoeging aan mijn eerdere reactie,het is ook handig als je een ondernemersplan hebt gemaakt,waarin precies staat wat je van plan bent en hoe je dat wilt bereiken. een geldverstrekker vind dit vaak een voorwaarde om met je in zee te gaan. als je plan in hun ogen niet voldoende onderbouwd is kan dit betekenen dat je geen lening kunt krijgen om je plannen ten uitvoer te brengen. ook de belastingdienst kan informatie geven over het starten van eigen "bedrijven"onlangs heb ik een artikel gelezen waarin iemand ook een onderneming start met behoud van uitkering. als de zaak loopt en er word winst gemaakt dan moet je de uitkering pas terugbetalen. informeer eens bij het CWI.
succes jose

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

14 juli 2006 10:36 #14180 door Anoniem
Beantwoord door Anoniem in topic Vakantie Voor Zorgbehoeftigen
Wat een leuk idee, maar wel een stap hoor.
Net als de vorige schrijfster al schreef zou ik ook eerst een rond gaan kijken bij anderen hoe die het hebben opgezet. Zij kunnen je ook vertellen waar je problemen kan verwachten.

Daarnaast is een goed plan op pap[ier essentieel. Voor de bank als geldschieter maar ook voor je zelf. Het duidelijk op papier zetten dwingt je ook om verder te kijken dan het hebben van een ideaal. Maar heel realistisch; wat kost het, wie heb ik nodig, wat heb ik nodig ( denk aan vergunningen), waar ga ik het beginnen, hoe zorg ik dat ik klanten krijg.......
^_^
Heel veel succes!!
Ik hoop dat het lukt.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

14 juli 2006 10:38 #14181 door Anoniem
Beantwoord door Anoniem in topic Vakantie Voor Zorgbehoeftigen
Wat een leuk idee, maar wel een stap hoor.
Net als de vorige schrijfster al schreef zou ik ook eerst een rond gaan kijken. Bijvoorbeeld bij anderen hoe die het hebben opgezet. Zij kunnen je ook vertellen waar je problemen kan verwachten. En inderdaad invormeren bij het CWI er is een regeling voor startende ondernemers.

Daarnaast is een goed plan op papier essentieel. Voor de bank als geldschieter maar ook voor je zelf. Het duidelijk op papier zetten dwingt je ook om verder te kijken dan het hebben van een ideaal. Maar heel realistisch; wat kost het, wie heb ik nodig, wat heb ik nodig ( denk aan vergunningen), waar ga ik het beginnen, hoe zorg ik dat ik klanten krijg.......
^_^
Heel veel succes!!
Ik hoop dat het lukt.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

14 juli 2006 20:22 #14182 door irene de boer-edelbroek
Beantwoord door irene de boer-edelbroek in topic Vakantie Voor Zorgbehoeftigen
Hoi Ina,

Dat is een heel mooi plan, maar kun je in je eentje 24-uurs zorg leveren??
En wat gebeurt er als je ziek wordt?

Hoe zit het met de HACCP-voorwaarden in de keuken etc.

Er komt heel wat voor kijken.

Als ik mijn hart zou volgen ( en veel geld had) zou ik ook graag zoiets op willen zetten, maar ik denk dat het vrijwel onhaalbaar is, vanwege alle regels die er zijn in ons land.

Misschien kun je een caravan kopen en die aan laten passen en dan met de doelgroep op pad gaan??
Maar wie zorgt voor hen als jij wilt slapen??Of ff alleen gelaten wilt worden?

al met al heel wat om over na te denken.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

15 juli 2006 15:50 #14183 door josé
Beantwoord door josé in topic Vakantie Voor Zorgbehoeftigen
hoi ,
misschien lijkt het je niets ,maar waarom ga je niet eens "proefdraaien"bij de zonnebloem?? daar zitten ze altijd om vrijwilligers verlegen en misschien kun je via deze weg iets bereiken? ook kun je overwegen om jezelf als zelfstandige te verhurenaan hulpbehoevenden dmv een PGB. dit is anders dan je ideaal,maar misschien een halte onderweg daarnaartoe??
groet jose

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.