× Vragen, antwoorden en discussie rondom NIET beroepsinhoudelijke of arbeidsvoorwaardelijke thema's.

Topic-icon Enquetes invullen

19 mei 2006 15:22 #13814 door Anoniem
Enquetes invullen was gemaakt door Anoniem
Hallo,

Als studente in de medische techniek ben ik benieuwd naar een aantal aspecten van de zorg, die maar moeilijk uit boeken te vinden zijn.

Bijvoorbeeld:
Momenteel ben ik bezig een intern klanttevredenheidonderzoek op te stellen voor een Brabants ziekenhuis. Wat ik van mijn opdrachtgever heb begrepen is dat zorgverleners dood worden gegooid met enquetes: wel meerdere malen per week wordt een zorgverlener gevraagd een enquete voor het een of ander in te vullen.

Nu vraag ik mij af:
1. Waarom gaar er zoveel enquetes rond?
2. Welke bedrijven / instellingen sturen deze enquetes?
3. Wat de meest voorkomende onderzoeksonderwerpen zijn?

Nu ga ik ook nog zo vervelend zijn om te vragen of u voor mij bovenstaande vragen kunt beantwoorden.
Zelf heb ik het idee dat er zoveel enquetes rond gaan, omdat de zorg een publieke sector is. Dat betekent automatisch dat alle Nederlandse burgers graag zoveel mogelijk cijfertjes willen zien, om precies te weten hoe hun geld wordt besteed.
Als dat het geval is, zullen de meeste bedrijven, die enquetes rondsturen, statistiekbureaus zijn. Met als meest voorkomende onderwerpen algemene zorg, oftewel: hoeveel mensen genezen na een behandeling en welke onderzoeken worden lopen er in Nederland om de zorg te verbeteren.

Kloppen mijn vermoedens een beetje, of geheel niet?
Ik zou u zeer dankbaar zijn, als u mij hier (kort) antwoord op zou willen geven.

Met vriendelijke groet,
Marloes

[%sig%]

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

19 mei 2006 17:41 #13815 door Anoniem
Beantwoord door Anoniem in topic Enquetes invullen
inderdaad de enquetes komen onze STROT uit! Als de ziekenhuizen commercieel gaan dan verwachten we meer toename. nog meer invulpraktijken. Ik vul ook niet alles in, geen zin an, levert alleen wat op voor commercie.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

22 mei 2006 11:43 #13816 door Anoniem
Beantwoord door Anoniem in topic Enquetes invullen
Het zijn niet alleen bedrijven die onderzoeken doen, maar voor veel opleidingen wordt verwacht dat je een onderzoek uitvoerd. Vaak ook met behulp van enquetes/vragenlijsten. Of het allemaal even zinvol is, heb ik vraagtekens bij, (kunnen we wel onderzoeken)!!
Succes met je onderzoek

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 mei 2006 13:13 #13817 door Anoniem
Beantwoord door Anoniem in topic Enquetes invullen
Afhankelijk waar de enquete vandaan komt is ook het doel heel verschillend.
Het kan een meting zijn van een onderdeel van de zorgverlening (vaak intern) als uitgangspunt om te bepalen wat de huidige kwaliteit is en op welke punten er kwaliteitsverbetering mogelijk is (een kwaliteitsonderzoek, onderzoek naar best practice) of een commercieel doeleind hebben. Als het goed is staat het doel van de enquete er altijd bij vermeld en ook wat er met de verzamelde gegevens gedaan wordt.
Ik ziekenhuizen wordt je er misschien mee dood gegooid, maar ik heb tot nu (7 jaar gezondheidszorg) nog geen enkele enquete onder ongen gehad. Voor mijn praktijkleeropdrachten heb ik in mijn HBO-V opleiding er zelf 1 gemaakt, Mijn ervaring is dat het nog best moeilijk is om vragen op te stellen die eenduidig beantwoord kunnen worden zodat je uit de beantwoording duidelijke objectieve conclusies kunt trekken.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.