× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon dwaalalarmen en verpleegpakken

24 juni 2015 01:06 #26543 door Marahqesh
dwaalalarmen en verpleegpakken was gemaakt door Marahqesh
Ik ben vaste nachtdienst op een PG-afdeling met gedragsproblematiek.
Nu werk ik daar vanaf 6 april. Ik het er redelijk wat dagen al op zitten dus weet ik inmiddels wel hoe iedereen slaapt en wie er echt een dwaalalarm nodig hebben.
Het valt me op dat wat dat stukje er weinig naar mij geluisterd wordt.
Wij hebben 9 dwaalalarmen op 30 bewoners en deze worden geƫvalueerd tijdens het MDO. Van de 9 zijn er zeker 3 die overbodig zijn, maar wel minstens 3 keer per nacht om de 1 of andere onverklaarbare reden afgaan. Als ik dit aan de EVV-ers doorgeef wordt er gezegd dat dit niet klopt dus heb ik nu al meerdere malen het in de rapportage gezet. Het valt me op dat je eigenlijk, zodra je een dwaalalarm hebt, er voor de rest van je leven toe veroordeeld bent om er 1 te hebben. Dit in tegenstelling tot het verpleeg(of pluk-)pak......

Op mijn afdeling woont een vrouw die zonder plukpak regelmatig(van minstens 1x standaard per nacht tot ongeveer 4 keer) haar inco uit haar broek trekt of deze zo verschuift dat haar bed kan worden verschoond. De EVV-er geeft aan dat dit geen grond is om zo'n zware maatregel in te stellen en dat de kans groot is dat ze over 2 weken weer haar gewone nachtkleding aan kan krijgen. Zij geeft aan dat een verpleegpak alleen bedoeld is om het smeren met def tegen te gaan. Dit lijkt mij een beetje kort door de bocht. Het lijkt me slechter dat iemand 1 tot 4 keer per nacht in haar eigen plas ligt dan dat iemand misschien een paar keer per week met def smeert. Dit ook omdat het me niet gaat lukken om op drukke dagen eenzelfde bed 4 keer te gaan verschonen.
Ik zie het namelijk ook niet zitten om in een slechte week 20 keer iemands bed te moeten gaan verschonen.(ik werk 5 nachten achter elkaar en als ze dan 4 keer nat is....)

Ik vraag me af waarom op het ene gebied er heel veel moeite gedaan wordt om de maatregelen in te perken, terwijl op een ander gebied je vastgekleefd zit aan een maatregel en er uiterst voorzichtig gedaan wordt.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.