× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Min/max vakantie aanvragen?

05 feb 2015 08:57 #26475 door pien01
Min/max vakantie aanvragen? was gemaakt door pien01
Hoi allemaal.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het volgende. Ik ben al 10 jaar werkzaam als min/max met een contract van 3 uur (min) in de week. Sinds 2013 heeft mijn organisatie ook een thuiszorg afdeling en ook daar werk ik als min/max kracht. In de afgelopen 10 jaar heb ik altijd aangegeven wanneer ik in de zomer op vakantie was en was dit nooit een probleem, hoefde niet officieel aan te vragen. Nou schijnt het dat vorig jaar veel min/maxers bij de thuiszorg tegelijk op vakantie waren, wat logisch is, zijn voornamelijk werkende moeders. Nu willen ze dus dat je als mi/maxer je vakantie aanvraagt en dat het goedgekeurd moet worden. Dit heb ik niet gedaan omdat ik dat dus nooit gedaan had. Nu heb ik wel de periode die ik aangegeven heb dat ik niet beschikbaar ben afgekeurd en mij een periode aangeboden van 13 dagen die wel kunnen.
Nu heb ik het CAO erop nagelezen en volgens mij ben je dus als min/maxer niet verplicht om vakantie aan te vragen en mag je idd aangeven wanneer je niet beschikbaar. Bij mijn intramurale contract vraagt er niemand om een vakantieaanvraag.

Ik hoorde van andere mi/maxers ook dat het verplicht was om kerst of oud en nieuw te werken als oproepkracht, dit klopt volgens mij ook niet. Heb ik ook nog nooit meegemaakt de afgelopen jaren.

Zo zijn er nog meer dingen die spelen vooral omdat ze geen uitzendkrachten willen inhuren, maar ik krijg het idee dat er dingen gebeuren die niet altijd helemaal door de beugel kunnen.

Is er iemand die weet of je als min/maxer verplicht bent om je vakantie aan e vragen en verplicht bent om kerst of oud en nieuw te werken?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 feb 2015 17:15 #26485 door Mandy22
Beantwoord door Mandy22 in topic Min/max vakantie aanvragen?
Misschien heeft het te maken omdat je toch 3u op papier hebt staan? Dus dat je min 3u inzetbaar bent. Als je 0 uren hebt dan kunnen ze je niks verplichten. Maar dat is mijn logica. Misschien zit ik er wel helemaal naast hoor.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.