× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon oproepen om te werken in vrije tijd

15 jan 2015 10:55 #26460 door radiobeer
oproepen om te werken in vrije tijd was gemaakt door radiobeer
Ik werk op de radiologie, en daar werken we met een bereikbaarheidsdienst. Nu vindt mijn leidinggevende dat ik, ook al heb ik geen bereikbaarheidsdienst, verplicht ben om te komen werken als dat in het belang van de patient is. Er wordt gezegd dat dit bij de aard van je werkzaamheden hoort. Voorheen konden we weigeren als dit niet uitkwam, maar nu wordt je geacht alles te laten vallen en zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te gaan.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

18 jan 2015 22:17 #26464 door mariëlle
Beantwoord door mariëlle in topic oproepen om te werken in vrije tijd
Ik zou eens bij personeelszaken nagaan wat het beleid is en wat er zou kunnen gebeuren als je weigert. Je zou ook kunnen overwegen om de telefoon niet op te nemen als je ziet dat het je werkgever is...

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

28 feb 2015 17:27 #26486 door zorgman
Beantwoord door zorgman in topic oproepen om te werken in vrije tijd

radiobeer schreef : Ik werk op de radiologie, en daar werken we met een bereikbaarheidsdienst. Nu vindt mijn leidinggevende dat ik, ook al heb ik geen bereikbaarheidsdienst, verplicht ben om te komen werken als dat in het belang van de patient is. Er wordt gezegd dat dit bij de aard van je werkzaamheden hoort. Voorheen konden we weigeren als dit niet uitkwam, maar nu wordt je geacht alles te laten vallen en zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te gaan.


simpel, telefoon uitzetten. je bent nooit verplicht te werken als je geen bereikbare dienst heb. Voor hezelfde geld zit je in het cafe met 10 bier achter je kiezen, moet je dan ook komen werken, komen ze je dan ophalen?? Je leidinggevende snapt er nit veel van, wellicht probeert hij te besparen op bereikbaarheid.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.