× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon monddood/zwijgplicht

12 feb 2014 14:01 #26287 door iceman
monddood/zwijgplicht was gemaakt door iceman
Bij mij in het ziekenhuis loopt het een en ander niet geheel lekker. Nu zie ik de ene na de andere collega waarvan zodra ik ze zie meteen voel dat er iets niet klopt. Bij navraag blijkt dat ook te kloppen echter zeggen ze meteen unaniem heel nadrukkelijk dat ze echt niets mogen zeggen van het afdelingshoofd en dat er anders consequenties volgen. Ik weet het dat het werkgerelateerde problemen betreft.
Sommige van deze medewerkers staan letterlijk te beven en schieten bijna vol op het moment dat ze dit tegen me zeggen en ze zitten hier echt mee.
Nu vraag ik me af in hoeverre een afdelingshoofd tegen iedereen maar steeds kan zeggen dat er niet gesproken mag worden over bepaalde onderwerpen. onder welke omstandigheden mag een afdelingshoofd een medewerker een zwijgplicht opleggen?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

12 feb 2014 16:34 #26288 door Alexandra van Smoorenburg
Beantwoord door Alexandra van Smoorenburg in topic monddood/zwijgplicht
Beste Iceman,
Iedereen kan van alles zeggen, en als dat dan ook nog op een intimiderende manier gebeurd, trekken bepaalde mensen zich dat aan en houden hun mond.
Wat ik wil zeggen is: dit klinkt niet goed. Het zorgt voor een hele onveilige sfeer op de afdeling.
Wat je altijd kunt doen is dit melden bij de vertrouwenspersoon van de organisatie. Wat je ook kunt doen is de mensen die tegen jou zeggen dat ze niks mogen zeggen attenderen op de vertrouwenspersoon van de organisatie. Die kan jou dan vast weer verder helpen. Als je hele duidelijke aanwijzingen hebt, zou je het ook op kunnen nemen met een OR-lid.
Als ik jou een kleine tip mag geven zou ik tegen je zeggen: hou je ogen goed open, precies zoals je nu ook al doet, maar ga er niet teveel (met janenalleman) over praten. Voor je het weet word je gezien als klokkenluider en dat heeft soms gevolgen die je misschien niet wilt. Blijf wel kijken en meld bij de persoon of afdeling waar het hoort!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

12 feb 2014 19:38 #26289 door iceman
Beantwoord door iceman in topic monddood/zwijgplicht
Je hebt helemaal gelijk. dat van die vertrouwenspersoon zal ik bewuste personen meedelen.
Ik kan me in sommige gevallen best voorstellen dat mensen niet over bepaalde dingen mogen praten en dan denk ik met name aan ernstige zaken die het ziekenhuis kunnen schaden die men liever eerst intern wil oplossen. Ik weet dat dat in dit geval niet van toepassing is en dat bepaalde personeelsleden hard worden aangepakt vanwege onder andere ziekteverzuim en kritiek op manier van leiding geven.
In mijn ogen moet personeel over dat soort zaken vrij kunnen praten mits dit praten niet uitmond in roddel en achterklap, maar daar wordt door de leidinggevende dus anders over gedacht.
Is er binnen de zorg iets van een regel waar ik op kan teruggrijpen?
Ik hoor dit soort verhalen aan en praat er zelf zo min mogelijk over, behalve dat ik bewuste personen adviseer zich niet monddood te laten maken en dat bewuste leidinggevende in mijn ogen compleet verkeerd bezig is met dit soort praktijken.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

10 mrt 2014 17:14 #26304 door Joop2
Beantwoord door Joop2 in topic monddood/zwijgplicht
Ik zou zwijgplicht alleen naleven als het gaat om de privacy van een cliënt of als dit schriftelijk kenbaar gemaakt word. Zou ook eens kijken wat de beroepscode hierover aangeeft. In mijn beleving ben je juist verplicht om onjuistheden, etc. onder de aandacht te brengen. Natuurlijk niet meteen via de pers maar wel via de OR, leidinggevende, werkbesprekingen, etc.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 mrt 2014 11:34 #26305 door Alexandra van Smoorenburg
Beantwoord door Alexandra van Smoorenburg in topic monddood/zwijgplicht
Sorry, ik lees je reactie nu pas. Je vraagt of er een regel is waarop je kunt teruggrijpen.
Het antwoord is ja, sterker nog, er is een wet waarop je kunt teruggrijpen.

Het betreft de Arbowet. Deze stelt dat werkgevers verplicht zijn om beleid te voeren dat erop gericht is om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen of te beperken. Onder psychosociale arbeidsbelasting valt o.a. intimidatie - en dat is - naar wat ik uit het bovenstaande begrijp - wat bij jou op de werkvloer speelt.
Het Arbobesluit werkt deze verplichting in afdeling 4, artikel 2.15 verder uit en verplicht werkgevers om de risico’s in kaart te brengen in een risico-inventarisatie en -evaluatie (de RI&E). In de RI&E moeten dus maatregelen opgenomen worden ter voorkoming van agressie en intimidatie.

Je zou dus ook een gesprekje aan kunnen knopen met de arbocoordinator van het ziekenhuis waar je werkt en vragen welke maatregelen er in jullie ziekenhuis gelden.
(Overigens meen ik dat deze maatregelen jaarlijks overlegd dienen te worden met de afdelingen - in principe zou je er dus van gehoord moeten hebben.)

Succes ermee! Goed dat je je hier om bekommerd. Het is triest en ook kostbaar op den duur als de werksfeer zo keldert dat mensen niet meer plezierig kunnen werken.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 mrt 2014 11:37 #26306 door Alexandra van Smoorenburg
Beantwoord door Alexandra van Smoorenburg in topic monddood/zwijgplicht
@Joop2. Ik snap je reactie, het is goed als onjuistheden gemeld worden, maar soms heb je te maken met 'heel taai vlees' en is het raadzaam om voorzichtig te handelen. Op de achtergrond spelen soms grote belangen en het is niet perse nodig dat jij zelf de kop van jut wordt.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.