× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Moet AVAKABO stoppen met het voeren van acties.

05 dec 2013 10:36 #26220 door bordeaux
Gisteren waren de onderhandelingen mislukt, doordat de ABVAKABO hun eisen niet gehoord werden.
Lees ik vanmorgen in het nieuws dat er toch een nieuwe CAO is afgeloten voor de VVT. Dit is weer een CAO zonder de handtekening van de ABVAKABO.
Wordt het nou niet tijd voor de ABVAKABO om hun verlies toe te geven, ze hebben nu te denken aan de medewerkers die zich aangesloten hebben bij hun acties. Misschien als de ABVAKABO stopt met hun acties, dan gaan de werkgeversorganisaties mee met een paar eisen die de ABVAKABO gesteld heeft.
Wie denkt ook dat de Abvakabo moet stoppen met het voeren van acties!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

10 dec 2013 22:28 #26224 door bordeaux
Beantwoord door bordeaux in topic Moet AVAKABO stoppen met het voeren van acties.
Ik zal zeggen wat ik er daadwerkelijk van vind.
Ik merk uit mijn omgeving dat mensen zeggen dat de abvakabo bezig is met zichzelf, ze willen hun ongelijk niet toegeven, daarom voeren ze deze acties.
Ik zelf ben het er mee eens, omdat ik als ik zie wat voor cao er nu weer afgesloten is, dan denk ik dat is een lachertje.
Kom op, wij werken ons al kapot, er komt steeds minder personeel bij en straks komt er flexibel werken, wij als verzorgende moeten steeds en steeds meer inleveren, we krijgen er minder voor terug, en het gaat ten koste van de kwaliteit, werkplezier en de vraag waarom nou nog werken in de zorg.
Ik ben blij dat er medewerkers uit de zorg dit doen, ik ben blij dat er nog medewerkers zijn die bereid zij te vechten voor hun werk, passie en de bewoners. Daar moet de zorg toch om gaan? of vergis ik mij.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 dec 2013 01:09 #26225 door marja2
Beantwoord door marja2 in topic Moet AVAKABO stoppen met het voeren van acties.
De kracht van een vakbond is volgens mij afhankelijk van zijn achterban en leiders. Het heeft m.i. weinig zin om actie te voeren als je geen vuist kan maken. Ik ben blij dat de Abvakabo nog aandacht weet te vragen voor de relatief ernstige problemen binnen de zorg. NU'91 en de andere vakbonden laten zich steeds minder horen en kiezen m.i. voor de makkelijkste / goedkoopste weg...

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 dec 2013 16:02 #26229 door lorreke
Beantwoord door lorreke in topic Moet AVAKABO stoppen met het voeren van acties.
Ik ben blij dat ze het doen, want als ze het niet doen word werkne in de zorg onmogelijk en heb je er geen plezier meer in.
De cao zoals die er nu uit komt te zien waar de advokabo een stokje voor steekt is niet leuk.
ik ben blij dat ze het doen! en ze blijven het ook doen totdat er een goede cao is.
we werken ons nu al uit de naad voor 16 uur per week 19 dagen werkn etc. daar steken ze eindelijk een stokje voor

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

30 dec 2013 20:32 #26231 door zorgman
Beantwoord door zorgman in topic Moet AVAKABO stoppen met het voeren van acties.
De meeste zorgmederwerkers zijn niet georganiseerd. Je ziet het in wel meer sectoren. Hierdoor kan een vakbond geen vuist meer maken. Met name jongeren zouden massaal lid moeten worden van een vakbond, dan kun je ook weer een vuist maken. Nu loopt iedereen wel te zeuren dat het steeds slechter wordt (en dat doe ik ook, want het is echt zo) maar werkgevers lachen zich rot om het onvermogen van het personeel om zich te organiseren en buiten medewerkers steeds meer uit. Deze CAO is echt wederom heel slecht voor het personeel.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

30 dec 2013 20:34 #26232 door zorgman
Beantwoord door zorgman in topic Moet AVAKABO stoppen met het voeren van acties.
je zou een vuist kunnen maken door massaal te gaan staken.. helaas zijn hier wettelijke kaders aan, maar dat betekent niet dat je als zorgmedewerker niets kunt. Helaas laten de meesten zich als willoze schapen gewoon uitbuiten.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.