× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon werkopdracht

27 okt 2013 22:40 #26161 door peeeet
werkopdracht was gemaakt door peeeet
Hallo

ik kan wel googlen op werkopdracht, maar dat zijn reacties van toch een aantal jaar terug
Vandaag was ik aan het werk, ( als flexwerker op een onbekend team, dus sta er van af), maar een collega meldde zich ziek.........en het 'zelf' maar moeten oplossen.......vraag me af wat er rechtsgeldig is.

Net dit weekend een zware middel en maatregel van een client afgehaald, dus die moet 1 op 1 door iemand, daarnaast werken er nog een stagiair en een ander personeelslid, maar qua bezetting nu echt niet haalbaar.

Een personeelslid is dus teruggeroepen, terwijl ze specifiek vrij had gevraagd ivm een feestje, dit was wel toegezegd, maar ja, wel haar werkweekend.

WAT mag je in dit geval wijgeren, moet/ kan je doen.........

er zijn veel veranderingen in de organisatie gaande, met name met betrekking tot personeel, maar wat zijn jullie ervaringen hiermee.
Er is op dit moment dus veel intimidatie, wat de sfeer niet ten goede komt

bedankt alvast voor het antwoord

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

28 okt 2013 10:26 #26162 door Dumpie55
Beantwoord door Dumpie55 in topic werkopdracht
Beste Peet

Eerst even het begrip Werkweekend. Dit is een begrip dat alleen op afdelings- en collegaeniveau bestaat. In de CAO en in de wetgeving zul je dit woord nergens vinden. Als iemand vrij heeft gekregen is dat minimaal 14 dagen van te voren bekend en valt daar niet aan te tornen. Het dienstrooster hoort namelijk minimaal 14 dagen van te voren worden vastgesteld. Men kan dus gewoon weigeren om te werken en er is dan geen sprake van werkweigering!!!! Mocht iemand ondanks een roostervrije dag toch komen werken, zeker als het zo kort van te voren bekend is, dan is de werkgever verplicht alle kosten die daar aan verbonden zijn en die al gemaakt zijn voor de vrije dag geheel te vergoeden. Dit is de cao.

Groetjes Louis
De volgende gebruiker (s) zei dank u: peeeet

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

31 okt 2013 19:14 #26172 door peeeet
Beantwoord door peeeet in topic werkopdracht
Bedankt voor je duidelijke uitleg Louis

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.