× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Extra baan niet voor zorgorganisatie

03 apr 2013 16:23 #25978 door Monnie85
Extra baan niet voor zorgorganisatie was gemaakt door Monnie85
Hallo leden,

Momenteel ben ik werkzaam voor een organisatie binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik heb een baan voor 24 uur en zou graag uitbreiden qua uren. Helaas is dit binnen de organisatie waarvoor ik nu werk niet mogelijk.

Vandaag zag ik een advertentie in de krant staan van iemand die een gediplomeerd ziekenverzorgster zoekt voor zijn/haar 86-jarige moeder. Dit wel op contract (wit dus). Het sprak me wel aan en ik ben van plan contact te zoeken met deze zorgvrager.

Mijn vraag is: Kan/mag ik dit gewoon doen zo particulier? Waar moet ik op letten/aan denken? Hebben jullie belangrijke aandachtspunten/tips voor het geval ik de baan kan krijgen?

Ik hoor het graag!

Vriendelijke groet,

Monnie

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

04 apr 2013 12:57 #25979 door Dumpie55
Beantwoord door Dumpie55 in topic Extra baan niet voor zorgorganisatie
Ja, dit mag je doen. Waar je wel op moet letten bij de betaling, is of er afdracht gedaan wordt. Dat wil zeggen of de opdrachtgever jouw belasting, ziekteverzekering en dergelijke afdraag aan de overheid. Doet hij dit niet, dan zal je een hogere uurvergoeding moeten bedingen om deze zelf te doen. Dan is het ook beter om je zelf in te laten schrijven bij de kamer van koophandel als ZZP-er. Houd dan wel 40% van je ontvangen vergoeding gereserveerd voor die blauwe jongens, anders heb je op 1 april volgend jaar een grote uitdaging.

Groetjes Louis

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.