× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Hoe pak je dat aan, ZZP verpleegkundige worden

21 nov 2012 23:44 #25799 door lauri
Zit al jaren te dubben, wel of geen ZZp'er worden. Maar zo langzamerhand begint het bloed toch te kruipen waar het kruipen wil.
Ik heb het gewoonweg niet meer zo naar mijn zin in de reguliere gezondheid met allerlei regeltjes, beperkingenm, egolijdende managers en werkdruk. Zijn er verpleegkundigen op dit forum actief die mij iets meer kunnen vertellen hoe je zoiets aanpakt? Hoe gaat dat met je pensioen, waar kun je dat afsluiten, kun je dat ook gewoon doen bij PGGM arbeidsongeschiktheid e.d? Wel of geen tussenbureau. Is er genoeg werk, hoe doe je dat als je ook vrije dagen wilt hebben/plannen. Uiteindelijk kun je niet 7 dagen non-stop bij de client zijn. Hoe is de toekomst van ZZP verpleegkundigen, hebben die wel toekomst de de plannen van dit kabinet, bezuiniging op PGB e.d. Vragen en nog eens vragen.
Hoor graag ervaringen van verpleegkundigen die ZZP'er zijn momenteel.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 nov 2012 16:28 #25800 door wieteke
Beantwoord door wieteke in topic Hoe pak je dat aan, ZZP verpleegkundige worden
ik werk al bijna 7 jaar met veel plezier in verschillende rollen als zzp-er. Door die verschillende rollen (loopbaanbegeleider voor medewerkers uit de zorg, verpleegkunde docent en wijkverpleegkundige) vergroot ik de kans om voortdurend voldoende werk te hebben. Daarbij vind ik de afwisseling leuk en belangrijk. Uiteraard is dat niet voor iedereen gewenst en noodzakelijk. Belangrijk is wel dat je meerdere opdrachtgevers hebt anders ziet de belastingdienst je niet als zzp-er. Om je goed voor te bereiden kun je informatieavonden bezoeken bij de KvK. Ook FNV zzp en VenVN hebben informatiebijeenkomsten. Op internet is ook veel informatie te vinden, oa op de site van Annelies Blekman.
Je mag verder heel veel eigen regels bepalen; nee zeggen als je niet wilt werken en ja zeggen als je dat wel wilt. Pensioen kun je regelen bij een verzekeraar of bij een bank en ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering moet je zelf af sluiten. zodra je je eerste opdrachtgever hebt kun je beginnen. In het begin heb je vaak wat minder werk omdat je nog contacten op moet bouwen. Als je dat goed doet breidt zich dat van zelf uit.
Veel succes en vooral veel plezier!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.