× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Team wijziging

18 okt 2012 12:40 #25730 door trudiep
Team wijziging was gemaakt door trudiep
Thuiszorg het Friese Land. Bedankt voor het vernietigen van mijn/ons werkplezier mijn/onze zekerheid en het uit elkaar rukken van ons team. Wat is het geval. Binnen onze organisatie is men van mening dat men meer buurtgericht moet werken. Doodsbenauwd dat buurtzorg te veel clieten krijgt. Dus is men de teams aan het reorganiseren. Waardoor we in een team komen te werken wat 2,5 keer zo groot is dan het was. Vele jaren geleden moesten de teams kleiner om meer betrokkenheid bij de client te krijgen. Schijnbaar is dat nu niet meer belangrijk. Een jaar of 7 geleden heb ik binnen de organisatie gesolliciteerd naar een fuctie op bij een zorgteam wat op een vaste lokatie werkte. Dit om wat rust te krijgen en niet steeds meer heen en weer te hoeven vliegen van de ene kant van de stad naar de andere kant. Ons team was een klein engezellig team van 10 personen. We werken al jaren op een mannier die overeen komt mat wat de Buurtzorg doet. We kennen de clienten en komen mogelijke nieuwe clienten tegen op de gangen. We hebben een opleiding Praktische IG gehad om dat we dan de WVP konden ontlasten en het rust gaf voor de clienten. Nu mogen wij al de taken die we al die jaren hebben gedaan ineens niet meer doen. We krijgen vreemde collega's in het team. Niet dat die niet goed zijn hoor. Maar het geeft veel onrust bij clienten. Ook zijn er collega's die nu de wijk weer in moeten, terwijl ze juist voor de locatie hadden gekozen om daar vanaf te zijn. Ook ik moet mogelijk weer gedeeltelijk de wijk in. Mag alleen maar meer verzorgende taken doen waardoor mijn opleiding dus straks niks meer waard is. Wij hebben als team altijd aangegeven dat wij wat anders werkten dan de stadsteams meer contackt met bewoners enzo. daar is nooit naar geluisterd, altijd werd er gezegd dat dat niet kon omdat men binnen de hele organisatie op dezelfde mannier moet werken. De laatste weken geven wij aan dat er bij clienten en in ons team veel onrust en onzekerheid is. Maar de WVP die heer en meester is vind dat we niet moeten zeuren en maar hebben te doen wat er van ons geeist wordt. 1 collega zag de bui al hangen en is naar elders vertokken. 3 staat het huilen vaak nader dan het lachen. 1 is er ziek mogelijk van alle spanning. Ze is nl nog nooit ziek geweest (buiten een operatie) en nu ineens wel, wat vreemd is. Ik voorspel dat de onzekerheden en onvrede onze organisatie clienten en personeel gaat kosten en dat het ziekteverzuim, in elk geval binnen ons team, schrikbarend zal gaan stijgen. Maar dat kan ik wel zeggen maar daar wordt niet naar geluisterd. Wij zijn dwars en snappen niet wat goed is voor onze clienten, ons zelf en de oganisatie. Jammer Dat de WVP de dienst uitmaakt en de rest maar moet slikken of stikken. :angry: En dat noemen ze dan verhogen van het werkplezier :(

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

21 okt 2012 11:36 #25731 door user_6949
Beantwoord door user_6949 in topic Team wijziging
Goedemorgen 'Trudiep'.
Schrikken van zo'n verhaal op de zondagmorgen. Heb de oplossing niet. Geen ervaring in de thuiszorg. Wel een waarschuwing: Pas op je zelf. Uit jouw verhaal lees ik veel emotie, boosheid, teleurstelling, onmacht, onbegrip en .... grote betrokkenheid bij jouw werk en jouw clienten.
Reorganiseren lijkt een fenomeen van deze tijd. Over het waarom, het doel en consequenties voor b.v. de werkvloer en de 'doelgroep' wordt nogal eens slecht gecommuniceerd. Je krijgt de boodschap en hebt maar uit te voeren. Zo niet 'dan zoek je maar wat anders' is een opmerking die je dan soms ook nog krijgt. Niet leuk! Probeer in ieder geval in gesprek te blijven met jouw teamleden en leidinggevende. Mogelijk kan ook een ondernemingsraad ook iets voor jullie betekenen.
Ik wens je veel wijsheid en sterkte!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

20 dec 2012 13:08 #25837 door maxwell
Beantwoord door maxwell in topic Team wijziging
Hallo trudiep,

Paar jaar geleden is het bij ons ook gebeurt zomaar uitelkaar gehaalt.
Bij ons was er een groot papier op een paal en daar moest je je eigen
naam gaan zoeken om te kijken bij welk team je was geplaatst.
Ik was er ook onderste boven van maar ik heb gemerkt dat het om de zoveel
jaar gebeurt.Ik werk er al meer dan 22 jaar.En nu weer word ik binnenkort
geplaatst naar een ander team en ander wijk,maar ik kijk er nu positief
tegen want alles went.Ik denk dat het zo hoort in de zorg iedere keer
wisselingen.En niet alleen veranderingen an teams maar tegenwoordig moet
ook veel dingen in je eigen tijd doen en zijn er meer taken bijgekomen
waar je niet voor word betaalt.Ik zie het zo beter werk dan werkloos.
Ik hoop toch dat je nog werkplezier hebt gevonden.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.