× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon teambuilding deels in eigen tijd, mag dat zomaar?

16 okt 2012 18:16 #25719 door leeuwin58
Onlangs moesten ik en mijn collega's naar een teambuilding. Dit duurde van 13.00u tot 18.00u. Nu hoor ik van mijn collega's dat je niet alle uren betaald krijgt en toen ik dit nakeek op mijn rooster bleek inderdaad dat er maar drie uur opstaan. Ik werk nog niet zo lang daar maar ik vind het heel vreemd dat ik niet alle aanwezige uren uitbetaald krijg. Mijn leidinggevende geeft geen antwoord als ik hier vragen over stel. De vakbond liet me weten dat mijn werkgever alle uren moet uitbetalen. Wie heeft ervaring met het oplossen van een soortgelijke situatie? Aan de ene kant wil ik mijn recht, aan de andere kant wil ik geen conflict. Mijn collega's hebben meer van dit soort verhalen dat er uren niet uitbetaald worden en zeggen dat je daar niets tegen kunt doen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

20 dec 2012 13:22 #25838 door maxwell
Beantwoord door maxwell in topic teambuilding deels in eigen tijd, mag dat zomaar?
Ja het schijnt heel normaal te zijn om dingen enz in je iegen tijd te doen.
Ik moest ook even slikken toen ik hoorde dat de hele dag opleiding dat je
daarvan maar de helft mag van opschrijven.Terwijl het wel 1xper week een
hele dag school is.maar dat is toch met vele dingen bv ook met reistijd.
Als je 2 of 3 wijken klanten heb krijg je geen extra reistijd.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

20 dec 2012 14:01 #25839 door leeuwin58
Beantwoord door leeuwin58 in topic teambuilding deels in eigen tijd, mag dat zomaar?
Ik heb ook net de opleiding afgerond, kreeg ook de helft van de tijd betaald. Dat vind ik redelijk want de werkgever betaalt ook je opleiding, en het staat ook zo in de cao. Maar verplichte teambuilding is toch iets anders, en de vakbond heeft mij al laten weten dat ze alle verplichte uren uit moeten betalen. Verder moeten wij allerlei toetsen van bekwaamheid doen voor verpleegtechnische handelingen. Theoretische toetsen en praktijktoetsen. Alles verplicht. Ze willen alleen de tijd vergoeden voor de praktijktoetsen en ook daar gaan ze mee in de fout want ook daar was de vakbond duidelijk in. Als je werkgever je tot iets verplicht, zullen ze alles moeten betalen. Die managers met hun grote salarissen zullen ook niets in hun eigen tijd doen hoor. Die zorgen ook goed voor zichzelf.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 apr 2013 10:52 #25983 door zorgman
Beantwoord door zorgman in topic teambuilding deels in eigen tijd, mag dat zomaar?
in de zorg werken is steeds meer slavenwerk, mooi werk , maar ook dit weer. Ik moet ook regelmatig opleidingen volgen krijg maar deels loon doorbetaald. De vaste lasten lopen hier wel door. Ik werk me een slag in de rondte en krijg er steeds minder voor terug. Geen wonder dat iedereen hard gillend weghold in de zorg. Zelf denk ik ook hard over na. Mijn kinderen verbied ik ook om in de zorg te gaan werken. Ik wil niet dat ze moderne slaven worden.!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 apr 2013 11:49 #25984 door leeuwin58
Beantwoord door leeuwin58 in topic teambuilding deels in eigen tijd, mag dat zomaar?
Ik heb inmiddels vragen gesteld aan de ondernemingsraad en de vakbond. . Ik was naar de ondernemingsraad kritisch omdat akkoord waren gegaan met het maken van verplichte toetsen in eigen tijd. er was enige mailwisseling. De vakbond zette vraagtekens bij de rechtmatigheid van dit beleid omdat het een verplichte toets was in het kader van je functie. Ze vroegen om een eventueel protocol waar het uitbetalen van verplichte cursussen geregeld was. Ik vroeg de OR of zij mij aan dit protocol konden helpen. Tot mijn stomme verbazing en ook grote woede liet de OR mij weten mij hier niet aan te kunnen helpen (het bestaat niet) en dat zij mijn leidinggevende op de hoogte hadden gesteld van mijn vragen. Dit om te voorkomen dat het op de spits gedreven zou worden. Vragen die ik hen in vertrouwen had gesteld. Hiermee was mij meteen duidelijk dat deze OR leden er blijkbaar zitten voor hun eigen gewin.
Nu moet ik dus op gesprek komen bij de manager. De vakbond vond dit ook een uitermate vreemde reactie van een OR. En via andere bronnen heb ik al begrepen dat de OR dit nooit had mogen doen.
Het plezier in mijn werk gaat er zo wel af. Ik had ook andere vragen gesteld aan de OR, namelijk wat er met het geld is gebeurd wat ze gekregen hebben voor extra handen aan het bed. Want ik zie alleen maar nog meer bezuinigingen op personeel gebied. Ik kreeg een vaag antwoord waar ik niks uit kon opmaken en wat men verder niet wilde toelichten.
Ik vroeg hoe het zat met verplichte teambuildingdagen die je maar voor de helft uitbetaald kreeg. reactie: teambuildingdagen is ook ontspanning. Totale onzin vind ik dat, mijn vrije tijd is MIJN vrije tijd en ik bepaal graag zelf wat voor mij ontspanning is.
Onlangs was er een werkoverleg dat 2,5 uur duurde. Over dat laatste doe ik (nog) niet moeilijk maar als ze zo doorgaan, dan wordt de onvrede onder het personeel steeds groter. En in dit werk is het zo ontzetten belangrijk dat het personeel gemotiveerd blijft. Maar blijkbaar denkt mijn werkgever daar anders over.
En ondertussen heb ik alweer een halve dag eigen tijd besteed aan nieuwe verplichte toetsen. en o wee als je zakt, er wordt zelfs met ontslag gedreigd, en dat in een sector waar ze amper aan personeel kunnen komen.Ik wacht nog op een definitieve reactie van de vakbond die zich in dit alles aan het verdiepen is maar ondertussen kijk ik wel naar andere vacatures, buiten de zorg of ik overweeg als ZZP te beginnen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

13 apr 2013 07:44 - 13 apr 2013 07:48 #25993 door zorgman
Beantwoord door zorgman in topic teambuilding deels in eigen tijd, mag dat zomaar?
dit is heel makkelijk op[ te lossen als we de handen ineen slaan. Gewoon alle verplichte toetsen en teambuilding in vrije tijd niet heen gaan. Of het is werk,m of het is vrije tijd, als ik wil werken in mn vrije tijd ga ik wel vrijwilligerswerk doen. Als niemand genoeg punten meer haalt, of "onbekwaam" is kan niemand meer zorg verlenen volgens onze absurde regeltjes. Dan zullen ze wel over de brug moeten komen.

Dus bij deze een oproep, iedereen op je eigen afdeling, doe geen verplichte zaken in vrije tijd. Als 1 iemand hier tegenin gaat en de rest doet als makke schapen wat het management zegt, kun je nooit een statement maken. Dus al het verplegend personeel moet zich eens niet laten misbruiken door de kantoorcriminelen in de zorg! Reken er maar op de ze in de maatschappen en management en bij de verzekeringen prima voor zichzelf zorgen , die krijgen niets tekort , neeen wij op de werkvloer moeten bloeden voor de miljarden die over de rug van patiƫnt en verplegend personeel worden verdiend!!!! De Balkenende norm daar gaan ze echt niet voor werken en wij werken ons verrot voor die paar rotcenten en laten ons ook nog eens misbruiken door onbetaald verplicht toetsen te doen! Men zou een moeten kijken waar die 80 miljard van de zorgbegroting over de balk gesmeten wordt, dit is echt niet bij het verplegend personeel!!!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.