× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon werkzoekende 49 jarige man

16 juli 2012 11:05 - 16 juli 2012 11:11 #25593 door Klimmer
werkzoekende 49 jarige man was gemaakt door Klimmer
Hallo allemaal,

Hoe moeilijk kan het zijn voor iemand die zo graag in de zorg wil werken als ik, vraag ik me wel eens af. Nou best nog wel is mijn ervaring. Ben ik soms te oud als 49-jarige. Aan mijn werk- en denkniveau kan het niet liggen. Verder schat men mij eerder een dertiger dan een 49-er. Maar ook dat ziet men niet aan een brief. Hmm...wat dan wel? Ben een aantal jaar niet in loondienst werkzaam geweest maar daar heb ik zelf voor gekozen ivm mantelzorg voor iemand met NAH-letsel. Ook geralateerd zou je zeggen. Maar opgeven zit niet in mijn systeem dus dan maar even op deze manier proberen. Vandaar en vandaag op dit forum aangemeld om met mensen, of wie weet, potentiele werkgevers in aanraking te komen die wellicht iets voor mij kunnen betekenen. Wat zoek ik? Daar ik geen opleiding heb in de zorg, zoek ik een (leer)baan in of directe omgeving Deventer, waar ik tegelijkertijd toch wat centjes mee kan verdienen. Maar daarentegen heb ik niet 49 jaar op een bankje gezeten dus heb best veel ervaring met mensen. Heb ook een aantal jaar agogisch werk gedaan.

Ik kijk uit naar uw reacties.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Marcel

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 juli 2012 08:11 #25594 door wieteke
Beantwoord door wieteke in topic werkzoekende 49 jarige man
Dag Marcel,

dé manier om werk te vinden is viavia. Zoek contact met mensen die in de zorg werken en vraag hen om bijvoorbeeld een dagje mee te lopen. Op die manier doe je contacten en ervaring op. Contact zoeken kan via deze website maar ook via Linkedin. Op Linkedin worden ook veel vacatures aangeboden en kun je zoeken op organisaties en functies. Op die manier ontdek je dat je meer mensen kent dan je nu denkt. De website www.youchooz.nl is ook een goede site om met mensen uit de zorg in contact te komen. Tenslotte kan ik je nog van harte aanraden om het boek "netwerken werkt"van Rob van Eeden te lezen en te gebruiken. Ik heb meerdere 40+ ers begeleid die in de zorg aan de slag zijn gegaan. Het kan echt, de aanhouder wint.
Veel succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 juli 2012 10:08 #25595 door Klimmer
Beantwoord door Klimmer in topic werkzoekende 49 jarige man
Hallo Wieteke,

Dat zijn mooie tips van je. De site youchooz.nl kende ik al wel, maar ik wist niet dat je op die manier ook met mensen uit de zorg in contact kon komen. Ook was me niet bekend wat je vertelde over vacatures op Linkedin. Titel van het boekje ga ik naar op zoek.

Hartelijk bedankt voor je reactie en bruikbare tips.

Vriendelijke groet,

Marcel

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 juli 2012 15:07 #25596 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic werkzoekende 49 jarige man
@ Marcel,zelf ben ik op mijn 50 ste begonnen aan de opleiding verzorgende Ig,dat is alweer 7 jaar geleden en was toen geen probleem.
Ik kan me niet voorstellen dat het nu een probleem zou zijn aangezien er zoveel personeels tekort is in de zorg!
Als je goed gemotiveerd bent moet dit gaan lukken!
Welke opleiding wil je gaan volgen?
En hoever wil je reizen buiten Deventer?
In zwolle weet ik namelijk een grote instelling die opleiden tot verzorgende IG.
Groetjes

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 juli 2012 17:18 - 17 juli 2012 17:20 #25597 door Klimmer
Beantwoord door Klimmer in topic werkzoekende 49 jarige man
Hallo Grootmoedertje,

Dankjewel voor het reageren. Wat betreft afstand is Deventer-Zwolle ongeveer 55 km enkele reis. Nu heb ik wel een auto maar blijft toch een aardig afstandje. Maar aan de andere kant, als het een enorm leuk bedrijf is, sta ik open voor alles. Toch zie je vaak dat werkgevers een afstand boven de 30 of 40 km al te ver vinden. Soms zelfs al boven de 20 km. Dus hoe die werkgever hierin staat weet ik niet.

Fijn de lezen dat jijzelf 50 jaar was en nog aan de opleiding mocht beginnen. Goed nieuws zeg! Niet alleen voor mij ;)

Wat richting betreft heb ik interesse in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en psychiatrie. Ik sta open voor alle opleidingen binnen deze richtingen.

Nogmaals hartelijk dank.

Vriendelijke groet,

Marcel

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 juli 2012 18:21 #25598 door geetje
Beantwoord door geetje in topic werkzoekende 49 jarige man
Tsja, en ook ik ben een goed voorbeeld ;) want ik werd op mijn 48e aangenomen voor de opleiding.
Geen idee hoe het in jullie buurt zit, maar hier in Limburg en Brabant hebben we speciale sites voor vacatures in de zorg. Even goed googlen, want zo ben ik ook aan mijn banen gekomen.

Niet opgeven dus, Marcel, maar even goed zoeken. Dan komt er vast wat voor je.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 juli 2012 18:23 #25599 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic werkzoekende 49 jarige man
Hallo Marcel,nou zelf woon ik ruim 30 kilometer van Zwolle en ga met de bus naar mijn werk,voor mijn werkgever is dat nooit een probleem geweest.Deventer heeft een zeer goede trein verbinding met Zwolle dus dat is een goed alternatief.
Ik heb zelf voor de opleiding VIG gekozen destijds omdat je dan breed in zet baar bent in vele zorg settings!Daarna kan je doorstromen naar naar verpleeg kundige niveau 4, er zijn vele opleidings mogelijkheden na deze opleiding.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

18 juli 2012 11:23 #25600 door Klimmer
Beantwoord door Klimmer in topic werkzoekende 49 jarige man
@ Geetje Leuk om te horen dat het jou ook gelukt is. Ja ik ken die site in brabant. Is Brabantzorg.net als ik me niet vergis. Maar dat is me echt te ver hoor ;) Maar bedankt voor je reactie en tips.

@ Grootmoedertje Wist ik niet van die treinverbinding. Klinkt goed. Mooie motivatie ook van de opleiding. Heb ik zeker wat aan. Dankjewel.

Vriendelijke groet,

Marcel

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.