× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon rooster verzorgenden thuiszorg + uren

20 juni 2012 09:58 #25560 door leeuwtje
rooster verzorgenden thuiszorg + uren was gemaakt door leeuwtje
Werk nu als kraamverzorgende, contract 16 u. Hoe werk je als verzorgende op rooster in de thuiszorg met zo'n contract. Heb ergens gelezen dat je dan 6 dagen per week aan het werk bent???? En hoe zit het 's nachts? En krijg je je rooster, hoe lang van te voren?


Dank van Leeuwtje

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

20 juni 2012 10:25 #25561 door lorreke
Beantwoord door lorreke in topic rooster verzorgenden thuiszorg + uren
Hoi
bij ons zit het zo dat we geen nachtdiensten werkne, alleen ochtend+ avond en eventueel een middagroute

Wij krijgen het rooster per 4 week, dus als wij in de 3e week van de periode zitten krijgen we het rooster voor de volgende 4 week,, vaak is deze ehtzelfde als de vorige rooster (beetje cyclisch)Dus het rooster krijgen we inderdaad laat
Maar de thuiszorg is niet altijd ideaal, want je zit met je uren, als je een route hebt van maar 2 uurtjes dan heb je al een probleem wat dat betreft kan je beter in een verzorgindshuis/verpleeghuis o.i.d. werken.
en inderdaad ben je soms voor 16 uur 5 dagen aan het werk.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

21 juni 2012 20:31 #25565 door leeuwtje
Beantwoord door leeuwtje in topic rooster verzorgenden thuiszorg + uren
Nee Lorreke,

Ik bedoel 6 dagen per week aan het werk. Heb dat ergens gehoord.....
Bedankt alvast

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

22 juni 2012 20:16 #25566 door jolanda
Beantwoord door jolanda in topic rooster verzorgenden thuiszorg + uren
16 uur in de thuiszorg als verzorgende zal je niet 6 dagen voor terug moeten komen. Dit probleem speelt vaak als je een groter contract hebt en dan kan dit inderdaad. Het ligt ook een beetje aan een thuiszorgorganisatie zelf dus goed navragen als je solliciteert. De 16 uur zijn ook een gemiddelde, een route kan ineens korter of langer worden doordat clienten ineens opgenomen worden in een ziekenhuis oid. De diensten worden dus ingevuld naar het aantal clienten dat er zou moeten zijn. Je loopt dus regelmatig plus of min-uren,en de min-uren zijn vaak een probleem. 16 uur per week kan door omstandigheden bv 10 uur worden, binnen een bepaalde periode moeten deze uren ingelopen zijn ik dacht binnen 3 maanden. Het kan dus zijn dat je in een andere week ineens 24 uur moet werken omdat je een tekort had.
Vraag goed na hoe men met deze min-uren omgaat soms wil men dit afschuiven op de werknemer door bv uren van vakantie tegoed in te houden dit mag niet. Je moet als werknemer natuurlijk je best doen om aan je uren te komen dus ook flexibel bv inhalen in een andere wijk of via een extra dienst. Als er echter een tekort aan clienten is is dit niet het probleem van de werknemer.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

28 juni 2012 15:46 #25570 door maxwell
Beantwoord door maxwell in topic rooster verzorgenden thuiszorg + uren
Nou jolanda het speelt ook als je een kort kontrakt heb hoor.Het is gewoon zo als je niet aan je uren komt moet je gewoon extra terug komen en dan maar hopen dat er dan wel genoeg werk is.Ik werk 6 dagen en werk 25 uur per week en kom er soms niet aan.Je moet soms echt vechten hoor bven soms erg blij als er een flexer/collega zich ziek meld dan pak ik gelijk een paar klanten van die open rooster.Maar er is wel verbetering gekomen als je uren wil inhalen mag je naar de huishoudteam gaan en daar een klant van 3 uur vragen.Daar komen ze erg tekort aan hulpen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.