× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Vaste baan opgeven voor niet vaste droombaan?

04 apr 2012 14:45 #25343 door Maya
Dag,

Ik werk al heel wat jaartjes in de palliatieve zorg. Het is voor mij erg boeiend, dankbaar en leerzaam geweest, maar zoals zoveel collega's van mij die ik heb zien komen en gaan, na een aantal jaar is het moment voor mij nu ook aangebroken om te concluderen: het is genoeg, nu wat vrolijkers. Lijden, sterven is niet iets wat in mijn koude kleren gaat zitten na zoveel jaar, ook niet als professional. Nu loer ik al jaren op een organisatie waar ik echt heel graag wil werken en is ook meer begeleidend en minder lichamelijke problematiek zeg maar. Doelgroep licht verstandelijk gehandicapten op een zorgboerderij waar gewoond en gewerkt wordt. Harstikke leuk en ben razend enthousiast. Er zijn daar niet veel vacatures, maar de verwachting is dat daar gaat verandering in gaat komen vertelden ze mij, vooral de behoefte aan gekwalificeerd verplegend personeel. Nu heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een open sollicitatie gestuurd en ook een oproepcontract aangeboden gekregen daar. Uit ervaring vanuit mijn huidige werk weet ik dat oproepers voldoende werk hebben. Ik wil zoveel mogelijk ingezet worden daar, de functie op op mijn lijf geschreven. Het oproepwerk is niet goed te combineren met mijn huidige werk en gezin als ik mijn huidige baan aan zal houden. Wat is jullie ervaring. Hebben jullie ervaring met oproepverbanden en zoja maak je meer kans om aangenomen te worden als er een vacature komt intern? Heb je al oproeper wel regelmatig werk?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 apr 2012 07:19 #25346 door wieteke
Beantwoord door wieteke in topic Vaste baan opgeven voor niet vaste droombaan?
Een oproepcontract is een prima manier om ergens binnen te komen en werkervaring op te doen. Zekerheid van werk heb je helaas niet. Maar als je een stap wilt zetten moet je soms uit "je veilige omgeving"komen. Wie niet waagt, die niet wint..........
Veel succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 apr 2012 10:21 #25349 door geetje
Beantwoord door geetje in topic Vaste baan opgeven voor niet vaste droombaan?
Maya, het zal er ook van af hangen, of je je inkomen (een deel) zal kunnen missen.
Het is ook misschien nog een optie om je in te schrijven bij een uitzendbureau. Heb ik ook een periode gedaan, en die uren kun je inplannen zoals het jou goed uitkomt. Dus ook om je oproepcontract heen. Wat het leuke is van een uitzendbureau (vind ik) is dat je veel verschillende dingen ziet en doet, en dus een schat aan ervaring opdoet.

Succes met de beslissing

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

10 apr 2012 09:32 #25380 door Maya
Beantwoord door Maya in topic Vaste baan opgeven voor niet vaste droombaan?
Heb de sprong in het diepe gewaagd en mijn vaste baan opgezegd per 1 juni. Mensen om mij heen zijn kritisch, je hebt geen zekerheid en stel dit en stel dat. Mijn man staat gelukkig wel achter de keuze en die is hoofdkostwinner. Die bezorgde zich soms ook al een tijdje dat ik als palliatief verpleegkundige soms wel 24 uur bij iemand moest zijn en voor een partner is dat niet altijd gezellig. Ook voor mij niet meer. Het is leuk geweest deze baan, maar het kost mij steeds meer energie en ik wil nu wel wat vrolijkers. Ben al een heel tijdje aan het denken dat ik iets anders wil, maar ik wil uit de lichamelijke zorg en meer begeleidend. Das niet gemakkelijk. Dit is voor mij de kans om ervaring op te doen, hun te laten zien wie ik ben en je hebt als vaste oproeper gewoon meer kansen om voor vast aangenomen te worden. Maar met mijn huidige baan kan ik dit werk niet combineren. Dus ik ga ervoor.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

10 apr 2012 10:18 #25381 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic Vaste baan opgeven voor niet vaste droombaan?
Doe wat je hart je ingeeft,soms moet je daarbij beslissingen nemen die een sprong in het diepe zijn!
Maar zoals je zelf al schrijft je gaat ervoor!En dat is de juiste instelling!
Heel veel succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 mei 2012 21:41 #25505 door Maya
Beantwoord door Maya in topic Vaste baan opgeven voor niet vaste droombaan?
Het is al een tijdje terug dat ik de beslissing heb genomen om voor deze baan te gaan, hetzij wel 0-uren. Inmiddels begonnen als begeleidster in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Mijn andere werk ben ik nog aan het afronden en moet nog tot juni en had ik vakantiedagen over. Merk dat ondanks ik toch denk 'waar ben ik aan begonnen' ik de sprong in het diepe moet wagen. Het werk wat ik nu doe is zo ontzettend leuk en was ik toch echt wel wat uitgekeken op mijn werk in de palliatieve thuiszorg. Deze baan geeft mij meer energie, ook heb daarnaast een 0-urencontract bij de thuiszorg en kom ik zo gelukkig wel aan mijn uren die vergelijkbaar zijn met mijn vorige werk. Ondanks dat de verdiensten welliswaar minder zijn, maar soms moet je kiezen en voor mij is werkplezier wel belangrijk. Hoop dat er echt op termijn iets vast in kan gaan zitten en dat daar waar ik belangstelling voor heb (uiteindelijk werken als woon/werkbegeleidster) er een vacature komt waar ik voor zou kunnen solliciteren. Zijn er nog meer positieve ervaringen van anderen, die net als ik ook als 0-uurder begonnen zijn en een vaste baan kregen? Ergens blijf ik zorgen hebben voor als er geen werk is. Het is wel een hele gok. Dus positieve ervaringsverhalen zijn meer dan welkom! Vooral van mensen die in de zorg voor verstandelijk gehandicapten werken!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 mei 2012 08:04 #25506 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic Vaste baan opgeven voor niet vaste droombaan?
Mijn dochter werkte in een verpleeghuis op de revalidatie afdeling als EVVer,de werkdruk werd steeds hoger en ze kwam geredeld thuis met hartkloppingen en raakte oververmoeid.
Haar sprong in het diepe was ook de zorg voor mensen me een verstandelijke beperking,ze werkt nu als woonbegeleider.
En de sprong is goed uitgevallen,ze zegt voortdurend van de hel in de hemel te zijn gekomen,in het begin was het even wennen,maar nu wil ze er niet meer weg!
Als je wat verder in de tijd bent,hoop ik voor je dat je dat ook mag ervaren?
Heel veel succes er mee!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 mei 2012 12:05 - 09 mei 2012 12:13 #25507 door Maya
Beantwoord door Maya in topic Vaste baan opgeven voor niet vaste droombaan?
Grootmoedertje, is je dochter verpleegkundige? Wat jammer dat zoveel jonge mensen de verpleeghuissetor uitstappen. Las laatst nog een heel artikel dat ze jonge verpleegkundigen, verzorgenden op de scholen meer willen stimuleren om de ouderenzorg in te gaan. Maar als ik toch jonge stagiares hoor met verpleeghuis stage ervaring kan ik voorstellen dat ze hier echt niet meer in willen werken. Het is alleen maar lichamelijke zorg, eten en hup naar de volgende. Recent sprak ik nog een verzorgende in opleiding die verder ging leren, ze vond het werk in het verpleeghuis afstompend en naast haar schrikbarend veel andere jonge verzorgenden. Een wandelingetje of spelletje is er niet meer bij vertelde ze. Ik vind het dan ook niet gek dat jonge verpleegkundigen/verzorgenden dit niet meer willen. Ook al doen ze een verzorgende op verpleegkundige opleiding, m.n. het welzijnsaspect in het verpleegkundige beroep moet aantrekkelijk blijven en moet niet alleen voorbehouden zijn aan activiteitenbegeleidsters. Dit is wat maakt dat jonge mensen ook zo gauw weer uitstromen. Hier zou echt aandacht aan moeten komen. Als het in de zorg voor verstandelijk gehandicapten kan, waarom niet in de ouderenzorg?

Ik ben dan wel iets ouder, maar ik begon het welzijnaspect in mijn beroep te missen. Kennelijk is het nog in de zorg steeds zo: je bent verpleegkundige of verzorgende dus je bent er voor de lichamelijke zorg, meer niet. Je bent activiteitenbegeleidster, dus je bent er voor de gezelligheid en vermaak. Terwijl ik clienten in verpleeghuizen zo ontzettend hoor klagen dat ze het missen dat de zuster of broeder gewoon even bij ze komt zitten om een kopje koffie te drinken. Het is maar klein, maar dat maakt volgens mij je beroep zoveel meer waard. Een band opbouwen met mensen, weten wat er in hun omgaat vind ik belangrijk. Daarom denk ik dat ik mijn ei ook meer kwijt zal kunnen in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Mijn gevoel zegt dat ik de juiste keuze heb gemaakt door weg te gaan van een vaste baan, mijn verstand blijft zorgen maken om het inkomen. Maar ik moet erop vertrouwen dat als je, je gevoel volgt er vanzelf een leuke functie moet komen. Probleem voor mij was toch dat ik solliciteerde zonder ervaring in deze branche en dat kan ik nu wel mooi opdoen. De zomer komt eraan, dus inval genoeg.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.