× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Gesprek BBL verpleegkundige, Aangenomen!!

27 mrt 2012 18:29 - 21 mei 2012 18:48 #25297 door DeniseRotterdam
Gesprek BBL verpleegkundige, Aangenomen!! was gemaakt door DeniseRotterdam
Ik heb er heel erg mijn best voor gedaan en binnenkort is het dan zover, ik mag op gesprek komen! Het gaat om de BBL-opleiding tot verpleegkundige niveau 4. Nu ben ik mij aan het voorbereiden en heb al een hele lijst aan punten en vragen die ik voor mijzelf uit ga werken zodat ik ze bij het gesprek in mijn hoofd heb. Alleen op het belangrijkste punt loop ik vast... WAAROM wil ik eigenlijk zo graag verpleegkundige worden?

Er is mij verteld op de sollicitatiebijeenkomst in het ziekenhuis dat je niet aan moet komen met antwoorden als 'ik wil graag met mensen werken, ik vind het een uitdaging, ik wil wat voor anderen betekenen, enzovoorts' en dan loop je toch al snel vast.

Als ik voor mijzelf naga waarom ik dit zo graag wil, dan weegt het zwaarst dat ik dit wil omdat ik het een mooi beroep vind in de zin van dat er niets mooiers is om je medemens te kunnen verzorgen en verplegen. Ik wil in de toekomst naar het buitenland en dan vind ik een beroep als verpleegster of arts een mooi 'echt' beroep waarmee je altijd en overal ter wereld aan de slag kunt. Ook is het voor mij een beroep waarmee je toch wel enig aanzien hebt dus zal ik de opleiding en het werk gewoon met heel veel trots uitoefenen (niet als hooghartig maar als echt blij zijn met je werk).

Dit zijn denk ik toch niet helemaal de redenen die ze willen horen dus kan iemand mij alstjeblieft een beetje op weg helpen? Wat waren de redenen dat jij in de zorg ging? Hoe heb je je motivatie laten blijken in je sollicitatiegesprek?

Ik wil dit zo graag en in mijn hoofd en hart weet ik het allemaal zo goed maar hoe krijg je het onder woorden? :ohmy:

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 mrt 2012 21:26 - 27 mrt 2012 21:31 #25301 door mariëlle
Beantwoord door mariëlle in topic Gesprek BBL verpleegkundige, Aangenomen!!
Hoi Denise,

Een bekend probleem, ik heb hetzelfde met ouderenzorg en dan specifiek de vraag waarom ik juist het werken met ouderen zo aantrekkelijk vind.

Volgens mij heb je toch zelf al grotendeels het antwoord gegeven. Ik vind jouw uitleg prima om te gebruiken in een sollicitatiegesprek. Met name dat laatste, hoewel ik me afvraag of het vak wel echt aanzien heeft. Je kan in ieder geval wel aangeven dat het in jouw ogen een vak is om trots op te zijn. Houd het bij jezelf!
Je mag volgens mij ook best aangeven dat je het moeilijk vindt om het onder woorden te brengen, dat het misschien meer iets is wat goed voelt. Wellicht ken je iemand die dit werk doet, dan kun je aangeven dat je er met hem/haar over hebt gesproken en dat je daar erg enthousiast van werd, daar scoor je sowieso punten mee, want het laat zien dat je je goed hebt voorbereid.

Je zou het nog kunnen aanvullen met dingen als de diversiteit in werkzaamheden, dus bijv. aan het bed, maar ook administratieve klussen en regeldingetjes. Verder ben je als het ware een advocaat van de patiënt, zeker als deze erg ziek en/of verzwakt is. Dus je behartigt ook zijn/haar belangen. Wat ik zelf erg leuk vind is de gesprekken met de patiënten, ik leer heel veel van ze, met name van ouderen.

Heel veel succes met het gesprek en laat je horen hoe het is gegaan?
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Akkolade

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

28 mrt 2012 14:15 #25307 door wieteke
Beantwoord door wieteke in topic Gesprek BBL verpleegkundige, Aangenomen!!
Helemaal met Denise eens.
Mijn motivatie om verpleegkundige te worden was destijds dat ik als kind van 2 al "zuster" wilde worden. Ook behoorlijk geneuzel.
Als je niet eerder in een beroep gewerkt hebt blijf je al snel hangen in "het lijkt me leuk". Je kunt wel aangeven dat je op school bijvoorbeeld veel interesse had in biologie of als kind al veel voor mensen uit je omgeving gezorgd hebt.
Mijn ervaring uit de loopbaangesprekken die ik voer is, dat mensen met name op gevoel voor de zorg kiezen. Het blijft toch een vak waar je vooral met je hart werkt.
Veel succes.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

28 mrt 2012 19:42 - 28 mrt 2012 19:42 #25308 door DeniseRotterdam
Beantwoord door DeniseRotterdam in topic Gesprek BBL verpleegkundige, Aangenomen!!
Mariëlle en Wieteke (ook in het andere forum ;) ) bedankt voor de reacties.

Fijn om te horen dat mijn motivatie toch minder 'standaard geneuzel' is dan ik dacht. Ik heb er weer vertrouwen in en ga het verder uitwerken. Een nicht van me werkt als verpleegkundige in een ander ziekenhuis en in dit ziekenhuis werkt mijn tante als vrijwilliger dus ik kan vertellen dat ik hun verhalen altijd erg leuk en mooi vind.
Verder heb ik voordat ik verpleegkunde wilde doen, altijd de dierenzorg in gewild maar dit kon niet doorgaan doordat ik naar het buitenland wil en dieren daar nu eenmaal niet zo belangrijk gevonden worden als hier. Het zorgen heeft in ieder geval al wel altijd in mijn bloed gezeten en dat zal ik ze vertellen :)

Ik heb het gesprek woensdag en dan laat ik gelijk weten hoe het gegaan is.

(reacties zijn wel nog steeds welkom)

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

29 mrt 2012 05:50 #25309 door wieteke
Beantwoord door wieteke in topic Gesprek BBL verpleegkundige, Aangenomen!!
Dit zijn hele goede dingen om te vertellen. Volgens mij moet het goed komen.
Heel veel succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 apr 2012 13:44 #25370 door DeniseRotterdam
Beantwoord door DeniseRotterdam in topic Gesprek BBL verpleegkundige, Aangenomen!!
Ik zou nog even laten weten hoe het gegaan is:

Het gesprek ging echt heel goed. Ik had me echt op de gekste dingen voorbereid maar ze hebben er misschien één dingetje van gevraagd en voor de rest gewoon normale vragen zoals "hoe kun jij omgaan met mensen die de leiding over jou hebben" en "kun je een voorbeeld geven uit je vorige werk waarbij je voor een probleem kwam te staan wat je moeilijk op kon lossen" en "waar zie je jezelf over 10 jaar".

Toch ben ik het niet geworden omdat ze dachten dat ik de opleiding niet af zou maken maar eerder naar Turkije zou gaan (ik ben verloofd met een turkse jongen/man) en ze vonden me te pittig. Pittig zijn is goed voor als je verpleegkundige bent maar voor tijdens de opleiding waren ze bang dat ik dan bijvoorbeeld te eigenwijs zou zijn om dingen aan te nemen van mijn meerdere.

De eerste reden is om te janken omdat ik net bezig ben met een huurhuisje en mijn vriend naar Nederland wil halen voor de komende jaren. De tweede reden hebben ze wel een punt maar nu ben ik heel erg bang dat ik bij de gesprekken bij andere ziekenhuizen juist weer niet pittig genoeg over ga komen. Moeilijk!

In ieder geval heb ik komende woensdag mijn gesprek bij het ziekenhuis waar ik echt het liefst wil werken dus ik hoop dat jullie voor mij willen duimen:)

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 apr 2012 16:06 #25372 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic Gesprek BBL verpleegkundige, Aangenomen!!
Nou Denise ik zal voor je duimen à.'s woensdag,je wil het zo graag dat het moet lukken allemaal.
Blijf wie je bent,in een ander gesprek beoordelen ze je weer op hun eigen manier,en dat zal ook anders zijn als je voorgaande gesprek.
Heel veel succes en laat je even weten hoe het is afgelopen?Ben erg benieuwd.Groetjes.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 apr 2012 19:36 #25374 door DeniseRotterdam
Beantwoord door DeniseRotterdam in topic Gesprek BBL verpleegkundige, Aangenomen!!
Dankje wel grootmoedertje. In eerste instantie was ik erg uit het veld geslagen omdat het antwoord al gelijk na 2 dagen kwam terwijl het tot eind van de maand kon duren omdat er nog meerdere gesprekken kwamen. Ze waren er dus wel erg zeker van dat ik het niet zou worden... Maargoed, dit is ook beter dan dat ik het pas na het gesprek van aanstaande woensdag zou horen en ik dan daar weer dezelfde fout gemaakt had. Nu weet ik dat ik een beetje uit moet kijken met antwoorden wat betreft die twee punten. En als ik hier afgewezen wordt, heb ik nóg twee ziekenhuizen over en anders proberen ik het gewoon weer bij alle 6 ziekenhuizen voor de ronde van februari en daarna weer voor september en..... :P

Ik zal zeker weer laten weten hoe het is gegaan!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.