× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Wat is een min-max contract

03 mrt 2012 19:37 - 04 mrt 2012 16:19 #25184 door Mensje
Wat is een min-max contract was gemaakt door Mensje
Heb een min-max contract aangeboden gekregen van 16 tot 24 uur. Wat houdt dat in? Heb je gegarandeerd salaris (ook bij vakantie, ziekte e.d.) van 16 uur en is de rest van de 8 uren oproep? Ben je zelf baas over die 'oproep' 8 uur of kunnen ze je gewoon inplannen. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee, zou graag wat meer info willen. Ben je voor die gegarandeerde uren wel verzekerd voor pensioen Zorg en Welzijn, wia, ww, ziektewet e.d. M.a.w. zijn er addertjes onder het gras?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 mrt 2012 08:49 #25194 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic Wat is een min-max contract
Hallo mensje,je wordt voor 16 ingeroosterd,maar bij te kort aan personeel kunnen ze je 24 uur laten werken,dat heb je dus goed !Je zit gewoon in alle verzekeringen ook het pensioen fonds en je hebt inieder geval 16 uur vast! Je kunt de 8 uur niet weigeren in tegenstelling tot een nul uren contract waar je zelf bepaald welke uren je werkt en wanneer.Dat kan een voordeel zijn,maar je rechten wat o.à ziektewet betreft die heb je niet!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 mrt 2012 17:56 #25195 door Mensje
Beantwoord door Mensje in topic Wat is een min-max contract
Bedankt voor je antwoord. Het probleem is dat ik niet zo flexibel ben met allerlei andere mantelzorgverplichtingen. Heb vanochtend een vakbond gebeld. Een min-max contract is leuk voor mensen die de hoop hebben om op langere termijn meer vaste uren te gaan krijgen. Ze hebben daarbij de verplichting dat je moet werken als ze je nodig hebben. Ik kan dat niet bieden. Dit besproken vanochtend met betreffende leidinggevende. In principe kunnen ze je nog een dag voor aanvang verplichten om te werken (als je die dagen niet vrij hebt aangevraagd op het rooster) Dit is voor mij geen doen en heb ik dus moeten afzeggen. Ik wil of gewoon vaste uren of alleen 0 uren. Ik wil graag weten waar ik aan toe ben. Min-max contracten zijn wurgcontracten kennelijk...

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

06 mrt 2012 07:49 #25196 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic Wat is een min-max contract
Hallo mensje,ja dat wordt dan niets zeker gezien je prive situatie.Vaste dagen werken kan bij ons ook niet,al zou ook ik dat wel prettig vinden maar helaas.
Een 0 uren contract is zeker een optie,maar bedenk wel dat je nergens geen rechten op hebt.ik bedoel daar mee de ziektewet en WW.Ook bouw je geen pensioen op,en dat is toch wel jammer,zeker als je lang hebt gewerkt en je aan je pensioen toe bent.Hopelijk voor jou vindt je een goede oplossing!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

06 mrt 2012 13:22 - 06 mrt 2012 13:24 #25197 door Mensje
Beantwoord door Mensje in topic Wat is een min-max contract
Met een 0-urencontract bouw je wel pensioen op over de uren dat je werkt, ook heb je wel recht op een periode van ziektewet en ww uitkering. Hoewel het niet te vergelijken is met een vaste baan. Ben je langdurig uit de running door ziekte dan heb je met een 0 uren contract wel een probleem. Je krijgt alleen geld voor de uren dat je ergens gewerkt hebt. Dat is niet veel over het algemeen. Er zitten voor en nadelen aan een 0 uren contract. Als je ook nog een partner hebt die wel een goed loon hebt, heb je nagenoeg bijna nergens recht op...ook al heb je ervoor gewerkt. Maar oke...dit is waar Nederland op gestemd heeft afgelopen jaren denk ik maar...;)Ik vind het wel dat er iets moet gebeuren voor 0 uurders die langdurig ziek zijn, die hebben echt het nakijken. De politiek wil flexwerken motiveren en werkgevers tegemoet komen dat ze niet zo lang aan iemand vast hoeven te zitten. Ik vind het oke...mits er wel essentiele dingen geregeld zijn zoals pensioen, werkeloosheid, ziekte en langdurige ziekte. Maar oke...dit is niets voor mij. Moet op zoek gaan naar een baan die vaste uren heeft en een vast rooster. Maakt mij niet uit of ik weekenden of avonden moet werken. Wil alleen wel weten waar ik aan toe ben en niet dat ik te horen krijg je moet toch werken terwijl ik juist heb afgesproken om met moeders naar een ziekenhuis te gaan of zoiets...Die flexibiliteit heb ik helaas niet.

Vind dat werkgevers in de zorg steeds meer eisen m.b.t. flexibiliteit van zorgwerkers. Waar blijft de flexibiliteit van werkgevers in de zorg? Over een tijdje wil niemand meer de zorg in.

Enne...grootmoedertje, dat pensioen...daar til ik eigenlijk niet meer heel erg aan. Zoals het er nu naar uitzit en ik haal de 65 vrees ik dat de pensioenen er nagenoeg niet meer zijn...Het worden amerikaanse toestanden hier in Europa vrees ik.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

06 mrt 2012 22:58 #25200 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic Wat is een min-max contract
Ja mensje het is inderdaad heel krom geregeld allemaal!Vroeger kon je vaste dagen werken als je dat wilde.
Tegenwoordig moet je alle diensten draaien en ook geen vaste dagen meer.
Plus de enorme werkdruk,dat wordt ook steeds erger!
Heb zojuist een late dienst gedraaid,we zijn met 4personen voor een aantal van 100 cliënten.
Daarvan zijn er maar een paar zelfstandig,dus dat is topsport!
Na een late dienst ben ik wel aan mijn pensioen toe en ik niet alleen,maar dat zal inderdaad ook wel een aflopende zaak zijn.Logisch dat er weinig jonge mensen meer willen werken in de zorg!
Waar gaat dat naartoe?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 mrt 2012 11:47 #25205 door lorreke
Beantwoord door lorreke in topic Wat is een min-max contract
Hallo

Je zegt dat je nu een min-max contract hebt. van 16 tot 24 uur.
Kunnen ze jou niet gewoon dei 16 uur geven?? ipv een min-max contract? dat zou dan makkelijker zijn dan heb je gewoon 16 uur op contract.

En roosteren ze bij jullie niet cyclisch?? want dan weet je ook altijd waar je aan toe bent,, want dat rooster herhaald zich dan steeds weer.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.