× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Thuiszorg / Huishoudelijke Hulp Amstelring Minuren

11 dec 2011 08:29 - 11 dec 2011 09:57 #24972 door Partner_Van
Hallo Forum,

Alvorens een klein boekje open te doen over de verslechtering van de Arbeidsvoorwaarden en het misbruik daarvan zal ik me voorstellen.

Ik ben de partner van een dame die reeds 12+ jaar actief is in de thuiszorg.
De reden dat ik hier nu schrijf is dat ik de afgelopen jaren steeds slechtere arebidsvoorwaarden e.d. voorbij hoor komen. Mij partner heeft eea aangekaart zowel bij leidinggevende, in werkoverlegen en zelf bij de vakbond (CAO).

Mijn partner werkt part-time net als zoveel huishoudelijk hulpen idt doet zij op vaste dagen (ma/di och/wo/do - 6 + 3 + 6 +6 = 21uur).
Om eea in de context te plaatsen ze is nooit alfa-hulp geweest (gelukkig) en dit ook niet van plan.

Echter nu eens in op de arbeidsvoorwaarden verslechtering:

Steeds meer klanten krijgen een indicatie voor minder uren.
(2,5u ipv 3u, 2u ipv 3u etc, 4u ipv 6u etc.)

Vroeger had mij partner standaard 3 + 3u dienst. Dit wordt steeds vaker 3 + 2,5u of 3 + 2u. De uren die zij vervolgens tekort komt moet zij zelf maar inhalen door op een andere dag (bv. vrijdag waarop zij NIET werk) een keer maand 2u te gaan werken.


Deze uren uitvoeren op een andere werkdag (bv. maandag) mag niet omdat zij dan teveel uren zou maken (zelf 3+3 en 2u extra is pas 8u). Echter de organisatie staat dit niet toe. Stiekum wordt er dus steeds meer "ingeleverd".

--> Kom er net achter dat deze uren min-uren zijn. In mijn ongetwijfeld vreemde kijk op de wereld is de een probleem voor de werkgever en nooit voor de werknemer. De werknemer kan er niets aan doen dat de werkgever zijn zaken niet op orde heeft.

--> ooit heb ik het in mn eigen werk meegemaakt dat ivm afloop van een contract wij minder dan 8 uur per dag konden maken voor een klant en de uren niet elders konden inhalen. Resultaat 4-6u werken en 8u betaald.

Daarnaast worden reistijden slechter vergoed (vaste vergoeding ipv werkelijk rijstijd). Worden de dames (werknemers) geacht steeds meer communicatie met de klant zelf te doen (ipv planning die hiervoor is). Je standaard uren briefjes moet je zelf ophalen (bij een verzorgingstehuis in de buurt) en de uren-briefjes moet je daar ook zelf weer inleveren. De kosten hiervoor (tijd) moet je maar zelf betalen ipv de werkgever dit regel via POST of via Internet.
Alles mag zolang het de werkgever maar niets kost.

En als het een keer wel mis is dan grijpt het management alle mogelijkheden om dit in de schoenen van het HH te schuiven ipv zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor mis-management.


Sorry voor dit anonieme relaas maar als mijn partner dit onder haar eigen naam zou doen kan ze binnen een paar dagen een gesprek met het management (mankement) tegemoed zien.


Groetjes,
Partner_van

PS ik hoop echt dat er is iemand met lef is van het Amstelring management en hier eens een open en heerlij gesprek over aan wil gaan ipv de "hogere manager" die twee handen op een buik is met standaard manager.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 dec 2011 17:02 #24973 door avatar
Beantwoord door avatar in topic Thuiszorg / Huishoudelijke Hulp Amstelring Minuren
Dat is overal zo heb ik het idee.In de verzorging moet je het ook inhalen als je dat niet lukt word het einde van het jaar van je vakantie uren afgetrokken.Ik heb de laatste tyd mijn reistyd eens in de gaten gehouden.Had gewerkt van 8.00 tot 13.00 en uitgerekend 47 min en mag maar 30 min opschrijven(soms maar 15)klanten zitten vaak niet bijelkaar.En wat jij schreef hoor ik ook vaak van de hh hulpen die ik vaak tegen kom.Is Amstelring soms Amstelland zonnehuisgroep?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 dec 2011 18:24 #24974 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic Thuiszorg / Huishoudelijke Hulp Amstelring Minuren
Ik ben werkzaam in de zorg en ik heb ook wel eens minuten die ik moet inhalen,helaas is het niet anders!Dus houdt ik ijn rooster goed in de gaten en weet ik van te voren wanneer ik weer in de min sta(meestal maar een paar uur).
ik denk dat dit overal in de zorg voorkomt en je er weinig tegen kan doen,je staat voor een x aantal uur op papier en je werkgever mag bepalen wanneer je die uren komt werken.
Vaste dagen of dag delen gebeurt bij ons al lang niet meer,je moet fllexibel zijn.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 dec 2011 18:58 #24975 door avatar
Beantwoord door avatar in topic Thuiszorg / Huishoudelijke Hulp Amstelring Minuren
Dan zou je dus nooit meer afspraken kunnen maken.Ik werk alleen de ochtenden en nooit hele dagen.En avonden wil ik absoluut niet,wel weekenden maar ook tot uiterlijk
14.00 en niet langer.Ik heb wel standaard vaste dagen vrij,eigenlijk iedereen in mijn team zijn vaste dagen vrij hoor.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 dec 2011 19:07 #24976 door grootmoedertje
Beantwoord door grootmoedertje in topic Thuiszorg / Huishoudelijke Hulp Amstelring Minuren
Bij de zorginstelling waar ik werk is dat al jaren geleden afgeschaft,we moeten alle diensten draaien dus ook avond en nachtdiensten.je kunt bij ons niet kiezen en ook geen vaste dagen werken,je hebt een wisselend rooster al heb ik wel een vaste dag in de week vrij!De roosters worden 2 maanden van te voren uitgegeven en dan kun je ruim je afspraken maken.Ik vindt het een voordeel omdat je ook zorg verleent op andere momenten dan alleen de ochtend uren en de client dus in verschillende zorg momenten meemaakt.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

12 dec 2011 09:22 #24977 door Thuiszorg Amstelring
Beantwoord door Thuiszorg Amstelring in topic Thuiszorg / Huishoudelijke Hulp Amstelring Minuren
Beste partner van een thuiszorg medewerker,

Wat vervelen dat u en uw partner het werken bij Amstelring zo ervaren. Ik lees een aantal herkenbare zaken in uw bericht, welke over het algemeen allemaal goed te verklaren zijn. Het werken in de zorg is mensenwerk, en daardoor niet altijd helemaal exact af te stemmen, daarnaast wordt een thuiszorg organisatie door verschillende factoren beinvloed.

U geeft aan graag contact hierover te willen met een manager. Als u even contact met mij opneemt, dan kunnen we samen kijken wie er verantwoordelijk is voor het gebied waar uw partner werkt en dan kan ik voor u een afspraak regelen, om deze situatie rustig met u te bespreken.

Vriendelijke groet,
Mara van Limbeek
mvanlimbeek@amstelring.nl

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

10 feb 2012 10:47 #25107 door moppie
Beantwoord door moppie in topic Thuiszorg / Huishoudelijke Hulp Amstelring Minuren
Moet je eens proberen om niet te verschijnen op een werkoverleg! Zelfs als het je vrije dag is moet je komen opdraven voor een uurtje slap gezeur. Heb al voorgesteld om het overleg af en toe eens op zaterdag te houden, denk je dat manager dan komt?
Vind het wel knap dat hierboven een leidinggevende durft te reageren.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.