× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon algemene vragen over thuiszorg

08 dec 2011 12:31 #24956 door sharon25
algemene vragen over thuiszorg was gemaakt door sharon25
hallo allemaal wie kan mij helpen bij het beantwoorden van de volgende vragen.

1: de werkgever is al het goed is toch verplicht een or te hebben bij 50 personeelsleden onze werkgever heeft dat niet en heeft alleen al 500 man personeel in de huishouding en dan komen de werknemers van de verpleging en verzorging er nog bij. Bij wie kan ik dit melden ?

2: vakantie uren mag je die laten uitbetalen ? de werkgever geeft aan dat ze dat niet kunnen en mogen we mogen het om laten zetten voor een fietsplan en 1 week meenemen naar volgend jaar. tevens geeft de werkgever zonder overleg met de desbetreffende collega haar vakantie omdat ze nog te veel vakantie uren heeft open staan dit mag toch niet ? en dit word haar even medegedeeld aan de telefoon en daar moet ze het mee doen.

3: vanaf volgend jaar wil de werkgever gaan werken met compensatie uren wij hebben allemaal een min/max contract van 16/24 uur wat ze nu willen is ons max 16 uur inzetten en de uren die wij daarboven zitten in een compensatie potje doen 20 uur word er vastgehouden als we het potje vol hebben worden de extra uren wel uitbetaald mocht we een periode minder werken worden die uren uit de pot gehaald mogen hun dit zomaar doen.?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 dec 2011 17:15 #24957 door geetje
Beantwoord door geetje in topic algemene vragen over thuiszorg
Ik zou eens beginnen met precies nakijken in de CAO hoe het zit met deze situaties. Kom je er niet uit, dan zou ik contact opnemen met de bond. Ervan uitgaande dat er wel mensen lid zullen zijn van de bond.
Als dat niet lukt, toch eens navraag doen bij een juridisch loket, eventueel de personen die het betreft met hun rechtsbijstand.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.