× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Mag ik een bereikbaarheidsdienst weigeren???

29 nov 2011 20:45 - 29 nov 2011 20:47 #24943 door Anous
Ik werk als verzorgende nivo 3 binnen een zorginstelling op een thuiszorg locatie. Wij zijn officieel thuiszorg maar werken wel in een gebouw ( ouderen).
Er zijn meerdere thuiszorglocaties, en nou is het zo dat elke locatie op toerbeurt dus voor een bepaalde periode de bereikbaarheidsdienst moeten doen. De melding wat je evt krijgt komt veelal uit de wijk.

Ik heb al gezocht op internet en kan enkel vinden dat dit geen werkuren zijn. Tenzij je daadwerkelijk opgeroepen wordt.

Mijn vraag is of ik dit mag weigeren. Ik zit er niet op te wachten om buiten mijn contracturen 3 dagen bereikbare dienst te zijn van 1400 tot 2300 uur.
Ik heb kinderen dus daarmee ook een oppasprobleem. Ik kan mijn vriendin/ oppas toch niet verplichten om ook 3 dagen in de buurt van huis te blijven omdat ik heel misschien opgeroepen kan worden. Daarbij krijg je niet betaald maar je dient wel in de buurt te blijven ivm een evt oproep. Dus vrij is dat niet want dan kan ik gaan waar ik wil.

Wie heeft hier ervaring mee??

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

30 nov 2011 20:34 #24944 door jolanda
Beantwoord door jolanda in topic Mag ik een bereikbaarheidsdienst weigeren???
Dat je niet betaald wordt is niet helemaal waar, je krijgt een vergoeding per uur van 5 a 10 minuten, en de tijd die je daadwerkelijk aan het werk bent ook de tijd van heen en weer reizen naar de client. Eigenlijk vanaf start vertrek thuis tot dat je weer thuis bent (ook de tijd als je door omstandigheden eerst de sleutels ergens moet halen). Of men dit kan verplichten hangt af of je dit wist toen je er kwam werken. Dus contract goed nalezen.Navraag doen bij or en vakbond. Oppas voor s avonds is moeilijk, maar als je met een partner woont gaat men ervan uit dat je geen oppas nodig hebt.
Zit je in een positie dat je alleen bent met kinderen en men je die veplichting kan opleggen zul je in gesprek moeten gaan.
Je zult immers een oppas voor alle uren van die dienst moeten regelen, een oppas direct oproepbaar als jij weg moet zul je niet snel vinden, hoe zit dit financiel,krijg je hiervoor ook een vergoeding via de werkgever.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

30 nov 2011 21:01 #24945 door Anous
Beantwoord door Anous in topic Mag ik een bereikbaarheidsdienst weigeren???
De tijd die je aan het werk bent weet ik dat dat betaald zal worden..incl reistijd. En ze moeten minimaal een 1/2 uur uitbetalen.
In de CAO kan ik niks terugvinden van de vergoeding in de bereikbaarheidsuren.

Toen ik er kwam werken, was deze bereikbaarheidsdienst er nog niet. Onze locatie moet het nu doen omdat de anderen dat ook doen. Staat dus niks over in het contract.
Ik ben aangenomen voor een "flexpool" contract maar ben voor vast geplaatst op deze locatie.

Een vergoeding voor oppas krijg ik niet van mn werkgever. Tis een vriendin van mij die vlak bij school woont. Zij doet dit vrijwillig...dus kan haar niet opleggen om 3 dagen maar bereikbaar te zijn omdat ik heel misschien opgeroepen kan worden. Zij heeft ook haar eigen planning natuurlijk. Mijn geplande werkuren weet ze ruim van te voren en is dus zeker dat ze op moet passen..en dus geen probleem.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

30 nov 2011 22:31 #24946 door jolanda
Beantwoord door jolanda in topic Mag ik een bereikbaarheidsdienst weigeren???
flex kracht is toch een oproepkracht? Als je geen vast dienstverband hebt maar flex kracht zijn diensten in overleg met jou, als de dienst jou niet uitkomt kun je hem weigeren.Je bent oproepbaar en dan kan je bepalen of het jou uitkomt.
Als flexkracht kun je diensten weigeren die jou niet uitkomen dus ook bereikbaarheidsdiensten. Dat men je plaatst op een vaste locatie heeft daar niets mee te maken. Een vaste locatie is niet een vast dienstverband.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

01 dec 2011 13:37 #24947 door Anous
Beantwoord door Anous in topic Mag ik een bereikbaarheidsdienst weigeren???
Flex is idd oproepkracht. Bij de instelling waar ik werk zijn echter de flexpoolers ingepland ivm de vele tekorten. dus echt oproepkracht kun je het niet noemen. Daarbij heb ik ook een min max contract (18-24 uur)

Heb vandaag navraag gedaan, en ik kan niet weigeren aangezien ik gepland sta en dus geen echte oproepkracht ben (dat zijn de 0 uren contracten wel)

Van de 9 uren dat je bereikbaar moet zijn..krijg je voor 1 uur een vergoeding. Dus voor 3 dagen bereikbaarheidsdienst krijg je 3 uur. Tenzij je opgeroepen zal worden dan betalen ze minimaal een 1/2 uur uit.

Heb nog aangegeven dat het moeilijk is ivm oppas regelen, maar dat is dan weer mijn probleem zeggen ze. Dan moet ik proberen in overleg met collegaas of ik niet hoef. Maarja dr zijn er meerdere met kinderen.

In de weekenden gaat de teamleider proberen dat het iemand is die het weekend toch werkt.. alleen ochtenden. Dus niet dat je in je vrije weekend bereikbaar moet blijven.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 feb 2012 21:46 #25091 door Megan
Beantwoord door Megan in topic Mag ik een bereikbaarheidsdienst weigeren???
Ze moeten (als je wel wordt opgeroepen) je wel een extra bonus geven. Vraag het na bij de vakbond!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.