× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Ziekteverlof bij specialisten bezoek

15 nov 2011 09:54 #24904 door trudiep
Ziekteverlof bij specialisten bezoek was gemaakt door trudiep
Ik lig in de clinche met mijn leidinggevende. Morgen moet ik voor een vaatonderzoek naar het ziekenhuis. Ik heb een collegs bereidt gevonden om mijn dienst te draaien maar kan doordat wij vaak op de zelfde dagen werken niet ruilen. Ik heb al afspraken op mijn vrije dagen of zij kon niet. Nu zegt mijn leidingevende dat ik de uren niet uitbetaald krijg omdat ik moet ruilen of op een andere dag moet gaan. Maar dat kon niet. Deze onderzoeken worden alleen op woensdag gedaan en ik werk ook de komende 4 weken op woensdag. Ik moest nu al 5 weken wachten voor ik kon komen. Als ik had gewacht tot de eerste vrije woensdag was ik 10 weken verder geweest. Ik werk nu 's avonds op Paracetamol. Vanochtend dus maar even met de Vakbeweging gebeld. Die gaf mij gelijk. Wanneer dus blijkt dat mijn leidinggevende blijft bij haar besluit ga ik die inschakelen. En misschien ga ik mijn in het vervolg maar ziek melden op de dag van een specialistenbezoek. Dan heb ik dat gedonder tenminste niet. Hier wordt dus om gevraagd hè met zo'n houding. Ik heb dit jaar nog geen uur ziekteverlof gehad en wanneer ik nu mijn best niet had gedaan had ze gelijk maar nu niet. Basta.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

16 nov 2011 08:10 #24910 door Dumpie55
Beantwoord door Dumpie55 in topic Ziekteverlof bij specialisten bezoek
Beste Trudiep

In de CAO VVT staat duidelijk vermeld dat Specialisten bezoek onder het verlofmandje vallen. Ook wettelijk is dat geregeld. Er staat 4 uur voor dit bezoek. Wel wordt er gevraagd dit zo veel mogelijk in vrije tijd te regelen.
Artikel 6.2.2 Bezoek (tand)arts/specialist
In afwijking van het vorige artikel is het (vakantie)verlof niet bedoeld voor bezoek aan (tand)arts/specialist, dat noodzakelijkerwijs gedurende werktijd dient plaats te vinden.


Groetjes Louis

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 nov 2011 18:46 #24933 door user_8523
Beantwoord door user_8523 in topic Ziekteverlof bij specialisten bezoek
Specialistenbezoek mag onder diensttijd, als het niet anders kan. Vraag een bevestigende mail hierover via je vakbewging. Succes! An

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.