× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Rooster maken

13 mrt 2011 03:33 #23876 door snoes28
Rooster maken was gemaakt door snoes28
Hallo!
Ik ben werkzaan in een verpleeghuis.
Nu ben ik altijd ook wel bezig geweest met het rooster ed maar nu wil ik er toch eens mee verder.
Wij werken hier met hele diensten en halve of 6urige diensten, ik denk dat dat toch anders zou moeten kunnen!ik ben zelf (sinds ik een kindje heb gekregen) van 32 naar 24 gegaan maar ben net zovaak of misschien wel vaker aanwezig door alle korte diensten die ik krijg. Ook mijn collega partimers hoor ik hierover...
In het ziekenhuis kan het wel!dus waarom hier niet???
Mijn vraag is dus ook: hoe kan ik een rooster maken waarbij ook de partimers hele diensten krijgen? er werken hier 21 mensen op de afdeling.
alvast bedankt!!

groetjes m

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

13 mrt 2011 16:36 #23886 door VIG
Beantwoord door VIG in topic Rooster maken
Een rooster maken is ook heel erg moeilijk, heb het zelf eens gedaan voor een opdracht op school. Goed om te ervaren. Overal waar continue diensten worden gedraaid is het het meest besproken onderwerp : 'het rooster' Bij de politie/brandweer/ambulance en de daarbij behorende meldkamers, ziekenhuizen, verpleeg-verzorgingshuizen, thuiszorg. Noem het allemaal maar op.
Terugkomend op je verhaal ; in het ziekenhuis werken meer mensen met grotere contracten (meestal 32 uurs) en het financieel systeem is daar heel anders. In verpleeghuizen werk je met het ZZP systeem dat voor een aantal zorg-uren staat per patiƫnt, waarbij je in de spitsuren meer personeel wil inzetten dan in de rustige uren. Dat maakt het meteen al wat ingewikkelder plannen en vandaar dat parttimers vaak halve dagen en dus ook een aantal dagen achter elkaar.De fulltimers dus hele dagen krijgen en partimers vaak werken in de spitsuren.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.