× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Hoeveel clienten max aanwezig tijdens slaapdienst?

11 mrt 2011 22:09 #23873 door pauline23
Hoi allemaal,

Zelf werk ik in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik werk nu op een appartementencomplex voor LVG'ers, die dus een eigen appartement hebben maar daar wel begeleiding bij nodig hebben.
Nu heb ik gemiddeld 2 a 3 keer per maand een slaapdienst. Van 15.00 tot 9.30 uur. Op het complex kunnen 45 clienten wonen. Op dit moment zijn er volgens mij 3 appartementen vrij dus dat betekent dat we gemiddeld 42 clienten hebben.
Per nacht ben je dus verantwoordelijk voor 42 clienten, en als het vol zit, 45. Nu heb ik al in de CAO zitten zoeken maar daar kon ik niets over dit onderwerp vinden..
Ik vind dit namelijk heel veel en een te grote verantwoordelijkheid. Denken jullie dat dit toegestaan is?
Ik vind de slaapdiensten namelijk vreselijk en slaap amper. Gewoon omdat de verantwoordelijkheid op me drukt. Iedereen waaraan ik dit vertel zegt dat dit niet moet kunnen.. zoveel clienten op 1 slaapdienst.
hebben jullie hier ervaring mee? En zo ja, weten jullie ook waar ik hier meer info over kan vinden?
Alvast bedankt!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

12 mrt 2011 15:40 #23874 door jolanda
Beantwoord door jolanda in topic Hoeveel clienten max aanwezig tijdens slaapdienst?
Dat zal geheel afhankelijk zijn van het werk dat je s nachts moet uitvoeren. Gezien dat het een slaapdienst is zal het om een enkele oproep gaan. Hoef je nauwelijks op oproepen van clienten te reageren of moet je s nachts tig clienten op de toilet helpen etc? Het kan ook handig zijn om eens te bekijken wat je moet doen bij calamiteiten in het complex bij brand bv vaak zijn er dan twee personen nodig ivm de veiligheid.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.