× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Hulp gevraagd voor een leer- werkplek

04 mrt 2011 23:51 #23849 door Franca
Hulp gevraagd voor een leer- werkplek was gemaakt door Franca
Hoi iedereen,

Ik ben reeds gestart met opleiding Allround laborante te Utrecht. Maandag heb ik basis praktijk en donderdag theoretische lessen.

Ik ben belgische en wil heel graag Analiste worden. Maar helaas lukt het niet om werk te vinden in de medische sector. Ik heb nog tijd tot eind dit schooljaar om een leer- werkplek te vinden.

Zit al op 200 gesolliciteerde organisatie, maar door dat ik geen werkervaring heb lukt het mij niet om binnen te geraken.

Ik vraag om hulp, zijn er mensen die mij tips kunnen geven of verder kunnen helpen om mijn doel te kunnen bereiken.

Groetjes Franca

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

07 mrt 2011 17:18 #23853 door PimvdM
Beantwoord door PimvdM in topic Hulp gevraagd voor een leer- werkplek
Loop eens een aantal uitzendbureau's binnen en vraag of je bij hun een sollicitatiegesprek mag doen om uit te proberen en advies te vragen hoe je overkomt.
Vraag hun ook advies over je sollicitatiebrief.
Ook bij arbeidsbureau's of andere bedrijven die aan personeelswerving doen kun je binnenstappen en gewoonweg vragen of je tips en advies mag hebben over jouw presentatie. Doe je het niet goed of krijg je geen feedback, zijn er nog genoeg anderen.

Vast dat ze heel concrete zaken kunnen aangeven die je kan verbeteren. Wees wat brutaal daarin en vraag door. Wees ook gewoon eerlijk over dat je het moeilijk vind maar wel graag wilt.
Als je zo jezelf traint in het solliciteren gaat het solliciteren bij een werkgever gelijk een stuk makkelijker.

Want ik ben er van overtuigd dat als je een goed verhaal hebt je ook binnenkomt zonder werkervaring.
Met vriendelijke groet,

Pim van der Most
MostCare
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Franca

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

07 mrt 2011 18:25 #23856 door Carolan
Beantwoord door Carolan in topic Hulp gevraagd voor een leer- werkplek
Zet niet te hoog in is mijn ervaring. De meeste studenten willen meteen een hoge functie van hun niveau, maar soms zul je onderaan de ladder moeten beginnen. Was zelf ook verpleegkundige met een hbo opleiding in een tijd dat er minder werk was in mijn regio. Heb toen een functie geaccepteerd die onder mijn competenties lag. (in het werkveld van mbo-spw niveau 3) Ben begonnen als assistent. Daardoor opgeklommen naar coordinerend begeleider in een instelling voor begeleidt wonen. Dit heb ik jaren gedaan met plezier totdat het wel begon te kriebelen om echt als verpleegkundige aan de slag te gaan. In de begeleidende sfeer mistte ik toch wat de somatiek. Toen moest ik ander werk zoeken omdat mijn man ander werk kreeg in een andere provincie, waar nog minder werk was voor verpleegkundigen. Nu heb ik gelukkig (na lang zoeken) een baan gevonden als verpleegkundig spreekuur assistente bij een huisartsenpost, waar ik erg blij mee ben. In eerste instantie tijdelijk, maar je weet nooit waar het uit kan rollen. Meer kans heb je op banen waarbij zwangerschapsvervanging e.d. bijstaat. Oke, het is niet vast, maar je krijg daardoor wel de ervaring en als je bevalt willen goede organisaties echt hun best doen om je te behouden.

De volhouder wint en ik ben overtuigd dat als een baan bij je hoort je die ook krijgt!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 mrt 2011 00:00 #23857 door Franca
Beantwoord door Franca in topic Hulp gevraagd voor een leer- werkplek
Hoi Pim,

Dank u voor het reageren. Ik denk niet dat het probleem aan mijn sollicitatiebrief of cv ligt. Ik heb enkel jaren geleden sollicitatie training gedaan in België. Ik heb nog nooit problemen gehad in verleden om snel aan het werk te geraken. Ik kom van een heel andere sector. Ik heb afgelopen 6 jaar in Nederland gewerk in de productie. Wegens de ziekte van Crohn ben ik afgelopen jaar op de ziektewet. Waarbij ik nu hulp heb gekregen om deze opleiding te mogen starten die ik al jaren had willen doen. Waardoor ik ook dit jaar weer sollicitatie training krijg door iemand van de re-intergatiebureau. Mijn sollicitatie + cv heb ik samen met haar opgesteld. Heb deze ook aan verschillende andere mensen laten zien. Zoals leerkrachten. Ik ben super gemotiveerd en wat mijn voorkomen betreft. Ben ik super sociaal en vriendelijk,uiterlijk kan ik niet klagen af en toe uitslag maar dat valt allemaal mee. In het verleden heb ik enkele organisatie moeten weigeren door dat ze me hadden gezegd dat ik geen ploegen meer mog draaien. Afgelopen week heb ik doorgekregen dat ik wel ploegen mag draaien. Ondertussen heb ik wel enkele kansen verloren door deze misverstand. Wat betreft uitzendbureau's, die weigeren mij allemaal want ze verdienen niets aan mij. De mensen waar ik afgelopen jaren via het uitzendbureau's heb gewerkt. Gaan het voor mij in de gaten houden, als er iets binnenkwam zouden ze mijn gegevens doorgeven. Maar tot nu toe nog geen goed resultaat.
Kan misschien te maken hebben ook met mijn afstand. Maar in mijn cv staat duidelijk gescheven dat ik wil verhuizen.
Misschien denk ik dat de eisen in de medische sector te hoog worden gesteld.

Ik ga gewoon door als het echt voor mij bestemd is zalf het lukken, hoe erg ik het ook vindt dan zal ik terug in de productie moeten gaan werken. Men moet ook een beetje geluk in het leven hebben.

Groetjes Franca

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 mrt 2011 00:07 - 08 mrt 2011 00:09 #23858 door Franca
Beantwoord door Franca in topic Hulp gevraagd voor een leer- werkplek
Hoi carolan,

Dank u voor het reageren. Je hebt inderdaad gelijk. Ik begin met niveau 3. De bedoeling is dan om niveau 4 te halen. Ik wil wel lager beginnen maar de eisen van school zijn om in een laboratorium te werken. Wat niet makkelijk is. Ik denk dat in de medische sector wel hoge eisen worden gesteld. Waardoor het zo moeilijk maakt om binnen te geraken. Ik ben er ook van overtuigd dat als de baan voor mij is weggelegd zal het lukken. Het is wel een beetje fustrerend want ik raak achter met de opdrachten tegenover de andere die al wel werk hebben.

Groetjes Franca

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 mrt 2011 10:27 - 08 mrt 2011 10:31 #23861 door PimvdM
Beantwoord door PimvdM in topic Hulp gevraagd voor een leer- werkplek
Beste Franca,

Je schrijft dat je 6 jaar ervaring mist door ziekte, dat je bovendien uit een andere sector komt en al ruim 200 sollicitaties erop hebt zitten.
En dan vind je het niet nodig om iets aan je sollicitatievaardigheden te doen.

Als ik als ondernemer een sollicitatiebrief zou krijgen van iemand ver weg zou ik die inderdaad apart leggen, maar alleen als de competenties echt goed zijn, en er geen rare zaken in voorkomen.

Je woont nu in België maar wilt verhuizen. Je maakt het jezelf daarbij dus erg moeilijk. Want je draait feitelijk de volgorde om.
Een werkgever wil graag mensen hebben die in de buurt wonen, waar zekerheid uit is te halen.
Je hebt bovendien een hiaat in je CV welke het al een stuk lastiger maakt om aangenomen te worden. Het is dan nog veel belangrijker om uw CV er erg goed uit te laten zien en uw brief vlekkeloos aan te laten sluiten bij wat je kan betekenen voor de organisatie die je aanschrijft.

Wat ik zie in de korte beschrijving die je geeft is dat je vrijwel geen zekerheid geeft aan je potentiële werkgever.
- Je hebt een forse hiaat in je CV
- Je woont ver weg
- Je heeft mogelijkerwijs niet de passende opleiding zoals deze in Nederland word gegeven volgens de Nederlandse maatstaven. Zeker in chemie is dat cruciaal.

Voor laboratoriumwerk moet je in Nederland in Leiden zijn. Het Bio Science Park daar heeft de hoogste concentratie medisch laboratoriumwerk van Nederland.
Maar deze zoeken allemaal hoog gekwalificeerde mensen met ervaring. Toch kan het zijn als je daar persoonlijk langs gaat dat je een kans maakt. Die kans is echter wel klein.
Vandaar dat ik je ook van harte aanraad om echt werk te maken van je vaardigheden in het jezelf presenteren en verkopen.
Met vriendelijke groet,

Pim van der Most
MostCare

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.