× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Solliciteren lukt niet

15 feb 2011 20:10 - 15 feb 2011 20:12 #23750 door Carolan
Solliciteren lukt niet was gemaakt door Carolan
Dag,

Ik ben in de 40 en al langere tijd werkzaam in de GGZ geweest en heb nog een klein contract als psychiatrisch begeleider, maar daar ga ik binnenkort mee stoppen. Aangezien mijn man nu een baan heeft in het noorden van het land heeft, wil ik niet meer zulke stukken reizen voor mijn werk en besloten dat ik ook niet meer in de GGZ wil werken. Toendertijd ben ik er toevalligerwijs ingerold, maar altijd wel gedacht: als ik de kans krijg wil ik wijkverpleegkundige worden. Ik heb, ook door mijn ZV achtergrond affiniteit met ouderen. Ik wil graag werken in de 1e lijnszorg en vind het niet meer leuk om in de hectiek van een verpleeg of crisisafdeling te werken omringt door gedemotiveerde en gehospitaliseerde collega's die al jaren op een afdeling werken en zeggen: dit doen wij al jaren zo. Heb al diverse brieven gestuurd voor wijkverpleegkundige/verpleegkundige in de wijk, en ook op gesprek geweest maar overal wordt ik afgewezen. Men zegt; de ervaring, wat ik niet echt snap. Ik ken genoeg hbo-v'ers die ook een GGZ achtergrond hebben en wel werken in de wijk. Ik ben iemand die zijn vak echt wel heeft bijgehouden, ervaring heeft ook binnen de verpleeghuissector. Ik doe nu zelfs oproepwerk als verpleegkundige in de wijk maar het vinden van een vaste baan lukt mij niet. Ik woon in het noorden van het land. Stiekem denk ik wel: het zal de leeftijd zijn, ben al 41. Wat denken jullie, speelt leeftijd een rol als het gaat om werken in de zorg? Is het noorden zo dun bezaaid met vacatures? Begin wel zo langzamerhand aan mijzelf te twijfelen...

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

15 feb 2011 22:58 #23751 door geetje
Beantwoord door geetje in topic Solliciteren lukt niet
Tsja, of het aan de regio ligt, dat weet ik niet. Maar ikzelf ben op mijn 48e aangenomen voor de opleiding verpleegkunde!
Dat zegt toch wel voldoende, denk ik?
Dus: vooral niet opgeven, en doorgaan met solliciteren.

Heel, heel veel succes!!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

16 feb 2011 07:19 #23752 door wieteke
Beantwoord door wieteke in topic Solliciteren lukt niet
dag Geetje,

Ik werk al jaren als loopbaanbegeleider voor medewerkers uit de zorg en mijn ervaring is absoluut niet dat leeftijd een rol speelt. Zeker niet als je 41! bent. Ik ken echt een doktersassistente van 61 die twee keer aangenomen is op verschillende vacatures. Hierdoor kon zij kiezen welke baan ze wilde. Het kan dus echt.
Het belangrijkste is dat je je weet te "verkopen". Haal die taken uit de functies die je hebt gedaan die aansluiten bij de functie die jij graag wilt. Vertel over die taken waarom je ze leuk vond/ vindt en waarom jij er goed in bent. Heb vertrouwen in jezelf, je hebt een heleboel te bieden!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

16 feb 2011 15:10 #23755 door lorreke
Beantwoord door lorreke in topic Solliciteren lukt niet
ik woon ook in het noorden, en er zijn vacatures zat in het noorden..

www.zorgpleinnoord.nl daar staan wel 14 paginas met vacatures voor allerlei banen in de zorg, misschien vind je daar iets

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

16 feb 2011 21:20 #23756 door geetje
Beantwoord door geetje in topic Solliciteren lukt niet
Wieteke, dat bedoelde ik juist: ik heb dus ook op mijn 48e nog een nieuwe baan gekregen, met opleiding!
Je bent dus niet gauw te oud om te solliciteren en aangenomen te worden!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

24 feb 2011 14:37 - 24 feb 2011 16:48 #23795 door Carolan
Beantwoord door Carolan in topic Solliciteren lukt niet
Lorreke, ik kijk vaak op zorgpleinnoord en solliciteer daar ook veel vanuit, maar kennelijk kunnen ze in het noorden echt veel mensen krijgen. Ik wordt wel vaak uitgenodigd, gesprekken zijn soms stroef maar vaak ook goed. Wieteke, Ik bereid mij voor, vertel wat ik leuk vind, kom enthousiast over zeggen ze. Toch is er altijd wel iets waarop ze mij afwijzen, bijv. kan niet goed vertellen over de rollen van een hbo verpleegkundige, geen ervaring, niet passend binnen het team, twijfel over competenties. (ben HBO-V'er....pfff...wat geen competenteis ect. ect.) Het probleem is dat ik mij in mijn loopbaan nooit heb gespecialiseerd of geprofileerd als verpleegkundige. Ik had daar geen behoefte aan, ben gewoon een mensenmens. Dus, tja....waar ben je nu echt goed in, vind ik een moeilijke vraag, ik ben ook niet zo goed om op te scheppen en mij beter voor te doen dan ik ben. Wil gewoon eerlijk zijn want als ik op mijn tenen moet lopen zeggen ze ook: dat heb je anders in het sollicitatiegesprek verteld. Ik ben gewoon eerlijk en zeg dat ik m.n. alleen ervaring heb met het begeleiden van psychiatrische patienten. Maar ik zou heel graag in de wijk willen werken of ambulant en kennelijk zijn die functies niet haalbaar voor een verpleegkundige zoals ik. Voor de simpelste banen zoeken ze een schaap met 5 poten. Als VIG'er kan ik wel aan de slag, maar dat vind ik echt jammer van mijn opleiding. Als je daarna nog solliciteert weet ik uit ervaring, nemen ze je echt niet meer serieus, denken dan dat je als verpleegkundige ws. niet hebt gefunctioneerd...daar heb ik nare ervaringen mee, dus ik ga niet onder mijn competenties solliciteren. Gewoon als verpleegkundige, dat moet toch op den duur lukken? En ook als 4e niveau'er zou ik ook wel willen werken, maar ze willen mij als verpleegkundige echt nergens hebben. Het is bijna deprimerend en inderdaad dat vreet aan je. Ben al bijna 7 maanden bezig, een periode dat ik ieder week een sollicitatie had. Overal afgewezen en zo ervaar ik dat letterlijk. De laatste keer ben ik in huilen uitgebarsten na een afwijzing. Nu ben ik op een moment gekomen dat ik niet meer solliciteer, ff niet... want anders raak je ook nog bekend als zijnde: die hebben we vaker gehad en wordt je al op je brief afgewezen. Ik ben vrij fors van postuur, obesitas...soms denk ik dat het hiermee ook te maken heeft. Niet dat ik mij hierdoor laat hinderen. Maar tegenwoordig met dat ziekteverzuim zullen ze wellicht dit ook meenemen? (iemand die dik is, is gauwer ziek of heeft gauwer last van chronische kwalen...) Ik ben heel gezond, sport veel ben al 20 kilo afgevallen...maar ja, dat vertel je niet in een sollicitatiegesprek... Ik raak er wel wat bezorgd over...want altijd op en neer rijden...Wat tekort in de zorg???

Ik heb in diverse klinieken in de ouderenpsychiatrie en verpleeghuizen gewerkt. Mijn CV is wel iets dat ik op veel lokaties heb gewerkt. Ik heb ook een periode van burn out gekend, was helemaal uitgenast op het vak. Ik kon toen ik tegen de 40 aanliep niet meer tegen nachtdienst, de hospitalisatie van collega's, werkdruk, toiletrondes zijn bij mij gevoelsmatig een doorn in het oog. Ik kon het als gevoelspersoon niet meer opbrengen om op dit soort werkplekken te werken waarin ik het gevoel had als verpleegkundige tekort te schieten naar clienten. Dit is de reden dat ik nu uit de instellingen/verpleeginstellingen omringt door beleid waar ik geen invloed op kan en wil uitoefenen en wil nu echt bij de mensen thuis werken. Daar ligt mijn hart. Ik heb nu wel een aantal oproepcontracten sinds kort bij een thuiszorgorganisatie en begeleider in de zorg voor verstandelijk gehandicapten...hopelijk lukt het mij dan om binnen te komen. Door loopbaan begeleiding ben ik er ook achter gekomen dat ik weg moet blijven uit adhoc situaties en werksituaties waarin ik niet meer kan voldoen aan kwaliteitszorg. Ik bleek uitstekend geschikt voor wijkverpleegkundige of ambulant verpleegkundige. Evt. ook GGD verpleegkundige. Maar dat lukt mij gewoonweg niet om zo'n baan te vinden, terwijl ik wel alle diploma's en werkervaring heb. Ja, in het verpleeghuis of ouderen of crisis - psychiatrie nemen ze mij zo aan...maar dat kan ik echt niet meer opbrengen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 feb 2011 14:07 - 26 feb 2011 14:15 #23803 door Carolan
Beantwoord door Carolan in topic Solliciteren lukt niet
Ik heb een baan!!! Bij een grote huisartsenpost als verpleegkundige!!! Ik had het echt niet verwacht, er waren zoveel sollicitanten met meer ervaring. Maar omdat het team voornamelijk onervaren was zochten ze nu echt iemand met meer levenservaring en overwicht. (letterlijk hahaha) Mijn ervaring, ondanks dat ik het de laatste jaren niet meer zo leuk vond in de GGZ is toch belangrijk geweest. Voornamelijk moet ik standaard onderzoek doen zoals bloedsuikers controleren, bloeddruk meten en spreekuur houden om te kijken of iemand een dokter nodig heeft of niet. Onder supervisie van een nurse practitioner waarmee ik veel samen moet werken. De functie valt ook binnen mijn wens voor parttime werken. Het vinden van een urenpercentage van hooguit 20 uur was ook niet gemakkelijk. In de zorg willen ze allemaal 32 uur of meer. Dat maakte het voor mij ook moeilijk om iets te vinden. Maar helaas kan en wil ik niet meer dan 20 uur werken.
Het 1 en ander hangt nog af van de arbeidsvoorwaarden, eindelijk eens iets positiefs aan de horizon. Mag toch ook wel na 7 maanden solliciteren en 1,5 uur heen en terug rijden naar je werk.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 feb 2011 18:09 - 26 feb 2011 18:10 #23805 door josé
Beantwoord door josé in topic Solliciteren lukt niet
Van harte gefeliciteerd,zoals maar weer eens door jou wordt bevestigd: de aanhouder wint. Heel veel succes met al je bezigheden!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.