× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Geen referentie

12 jan 2011 15:06 #23536 door Megan
Geen referentie was gemaakt door Megan
Dag,

Ik begeef mij op de arbeidsmarkt als verpleegkundige. Nu heb ik een aantal jaren in het buitenland gewoond en niet werkzaam geweest als verpleegkundige. Mijn laatste werkgever wil geen referent zijn, wel gevraagd, maar de afdelingsmanager gaf aan dat ze niets van mij gezien heeft wat goed ging. Hard, maar waar. Niet meteen denken dat ik rare dingen heb gedaan, maar dat ging gewoon echt niet daar. Had te maken met de verkeerde setting en match. Ik kon niet werken onder teveel stress/druk gevoedt vanuit de clientengroep waar ik geen ervaring mee had. Maar oke, ze wilde geen referent zijn omdat ze vond dat ik niet goed zou functioneren. Ik ben niet met een conflict weggegaan of met ontslag gestuurd. (ben zelf vertrokken) Op andere werkplekken heb ik wel gefunctioneerd en ooit ook mijn diploma behaald...dus ik moet wel functioneren. Maar mijn vorige werkplekken, daar werken nu allemaal andere managers die mij niet meer kennen en zou ik niet weten waar mijn vorige managers zich begeven. De laatste tijd beangstigd mij wel het gegeven van referenties, tegenwoordig vragen ze daar steeds meer na. Ik heb echt geen goede referenties om op te geven. Moet je dat zeggen en wat zeg je in zo'n situatie tijdens een sollicitatiegesprek?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

12 jan 2011 21:09 #23537 door marja2
Beantwoord door marja2 in topic Geen referentie
Het gebeurt regelmatig dat managers vertrekken waardoor het niet altijd mogelijk is om van deze persoonlijk referenties terug te horen. Wil de nieuwe werkgever namen?, dan kan je volgens mij ook oud collega's opgeven.

Zou er niet zo'n punt van maken en aangeven dat je altijd met veel plezier gewerkt hebt, de laatste was wat minder.

Blijkbaar wel belangrijk dat je kiest voor een setting en patiƫntengroep waarmee je ervaring / affiniteit hebt!

PS
Dat je eerder wel goed hebt gewerkt wil in dit vak niet zeggen dat je jaren later nog steeds goed werkt :-)

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

15 jan 2011 20:37 #23552 door Megan
Beantwoord door Megan in topic Geen referentie
Ik probeer mij er ook niet druk over te maken. Ik ben geen slecht verpleegkundige, de pech gehad dat ik er te lang ben uit geweest (buitenland met totaal andere werkwijzen en werkdruk)een team en een afdelingshoofd waarmee het niet klikte. Als ik erop terugkijk vind ik het wel lullig dat ze geen neutrale referentie willen afgeven. Oke, de match was er niet, maar om duidelijk te spreken van disfunctioneren vind ik wel wat ver gaan. Naar mijn idee was het meer ergenis omdat ik vaak ziek was, door de stress daar. Eigenlijk ben ik de zorg spuugzat door deze ervaring.
Ben bezig met een deeltijdopleiding leraar Biologie en hoop na afronding van mijn opleiding gauw in het onderwijs terecht te kunnen. Op dit moment ben ik flexwerker, bevalt mij eigenlijk goed. Baas over mijn eigen agenda. Maar weet iemand hoe is zit met ziektegeld als je als flexwerker langere tijd ziek bent?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

13 feb 2011 22:44 - 13 feb 2011 22:56 #23743 door Carolan
Beantwoord door Carolan in topic Geen referentie
Het spijt mij wel, maar ik vind het een schofterige streek van jouw leidinggevende. Ook al ging het niet zoals beide partijen het wilden, er zal echt wel 1 ding geweest zijn waar je wel goed in was. Ik geloof er niet in dat er verpleegkundigen zijn die in alles slecht functioneren. Een team of doelgroep kan je niet liggen, maar slechte verpleegkundigen bestaan volgens mij niet echt. Werkers in de zorg zijn veelal mensen met een groot hart.

Het probleem van geen referentie is dat werkgevers echt denken dat er iets vreselijk mis aan je is. Tenminste dat heb ik zelf meegemaakt. Een sollicitant die op mijn afdeling solliciteerde was heel eerlijk: vertrokken omwille van een arbeidsconflict, kon hierop reflecteren maar kon daardoor geen recente referentie geven. Nou, dat was voor mijn teamleider echt reden om haar af te wijzen. Ik vond het echt jammer en ondoordacht van hem, vond dat de sollicitant achteraf meer kansen had moeten krijgen. Ze had de know how, ervaring en reflectie voor de doelgroep. Als ze wel een goed getuigschrift of referentie had gehad waar ze wel goed in was, hoefde ze dat arbeidsconflicht niet te benoemen en was ze zo weer aan de slag. We kozen toen voor iemand anders met wel een goede referentie....nooit moeten doen achteraf, die functioneerde ook niet, ondanks goede referenties....pfff...maar wie ben ik he, ben geen leidinggevende. Later kwam ik die sollicitant in de stad toevallig tegen, ik sprak haar aan. Ze vertelde dat ze het echt heel moeilijk heeft gehad om een nieuwe baan te vinden daardoor, gewoonweg omdat haar ex-werkgever rancuneus is geweest. Uiteindelijk heeft ze haar laatste baan gewoon verzwegen op de CV en ik kan mij voorstellen dat meerdere mensen dit uiteindelijk doen en heeft ze verteld dat ze op wereldreis is geweest. Toen is het wel gelukt om een andere baan te vinden. Dat krijg je dan he, dat geneuzel omtrent vorige werkplekken? Het gaat erom of je geschikt bent voor de doelgroep...tegenwoordig worden managers meer geloofd dan werkers en geloof mij: onder de managers zit meer tuig dan de uitvoerende verpleegkundigen/verzorgenden hoor! Referenties zeggen echt niet alles....veelal gebakken lucht. Ik ben veel meer voor assesment binnen een sollicitatie trouwens. Maar oke, we ga off topic. Wil alleen zeggen dat ik jouw ex-leidinggevende een enorme zei@!#ert vind. Rancuneus vind ik het zelf en het schaadt jouw loopbaan.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 feb 2011 13:30 #23793 door kruit
Beantwoord door kruit in topic Geen referentie
Een reverentie mag ook van een ex-collega zijn of iemand anders die weet hoe je je beroep uit voert. Het gaat toch om het presenteren van jezelf en hoe ziet een ander je?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.