× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Uurtje Terugkomen...mag Dat?

26 okt 2007 20:40 #17147 door petsboem
Uurtje Terugkomen...mag Dat? was gemaakt door petsboem
Hallo,

Ik ben werkzaam als woonbegeleider (Persoonlijk Begeleider) in de verstandelijk gehandicaptenzorg. In ons werk moeten we vaak terugkomen voor geplande gesprekjes. Deze gesprekken worden vaak geplant door bijv. de teamleider of gedragdeskundige, maar ook ga je soms op begeleidingsgesprek op het werk van de client. (ook hebben we vaak thema-ochtenden). Dit gebeurd vaak op een dag dat je eigenlijk vrij bent.

Nu vroeg ik me af; mag een werkgever je voor een uurtje laten komen opdraven? Moet hij hier meer uren voor betalen? Maakt het nog uit of deze afspraak gemaakt wordt door derden (psycholoog, werk of dokter van client) of dat je deze afspraak zelf maakt?

groeten,


patrick

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 okt 2007 23:03 #17148 door josé
Beantwoord door josé in topic Uurtje Terugkomen...mag Dat?
hoi Patrick,
of het wettelijk allemaal mag wat jij beschrijft weet ik niet maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er op je werkplek wel heel gemakkelijk met jouw vrije tijd wordt omgegaan. is er geen mogelijkheid om dit beter te plannen? er valt niet aan te ontkomen dat er soms afspraken moeilijk te plannen zijn,vooral wanneer je parttime werkt. maar ik heb het idee dat je wat meer voor jezelf op moet komen en de afspraken proberen te plannen in je werktijd of te clusteren als het echt niet anders kan. vrij is vrij en het kan niet zo zijn dat jouw werkgever hier zo soepel mee omgaat. daarnaast moet het ook nog eens zo zijn dat dit gewoon werktijd is en afhankelijk van hoelang van te voren je hiervoor teruggeroepen wordt moet de werkgever hier idd meer voor betalen ,maar dat moet je opzoeken in de cao. leg je vraag eens voor bij de vakbond (hoop dat je lid bent) zij kunnen je precies vertellen waar je wergever, en jijzelf natuurlijk, zich aan te houden hebben. houd je ons op de hoogte van het verloop?
succes in elk geval

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 okt 2007 22:13 #17149 door petsboem
Beantwoord door petsboem in topic Uurtje Terugkomen...mag Dat?
Ha Jose,

Dank voor je antwoord. Het probeem is dat wij pas beginnen met werk om 16:00u. De meeste dokters, bedrijven en andere instellingen kunnen niet na die tijd. In de praktijk komt het er dus op neer dat wij degene zijn die moeten schikken.

Gelukkig heb ik een goede teamleidster die ons aanmoedigd in de dienst of even vooraf de dienst te plannen. Mijn vraag blijft echter of een baas je voor een uurtje mag op laten komen draven. Ik heb mensen wel eens gehoord die zeiden dat er dan drie uren uitbetaald moeten worden. Ik ben niet zon CAO-lezer; zoek me altijd helemaal suf, dus hoop dat iemand me dit kan zeggen.

Ik zal es wat beter opletten hoe vaak dit gebeurd.


Groeten,


Patrick

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

28 okt 2007 17:25 #17150 door jolanda
Beantwoord door jolanda in topic Uurtje Terugkomen...mag Dat?
De cao thuiszorg zegt voor oproepkrachten minimaal 3 uur, voor werknemers in vaste dienst niet minder declareren dan 2 uur. Ook bij een gebroken dienst. Even bellen met de vakbond en je weet het.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.