× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Voorwaarts Roterend Roosteren

30 sept 2007 11:55 #16980 door tula
Voorwaarts Roterend Roosteren was gemaakt door tula
Beste mensen,

Ik ben op zoek naar een plek waar ik mijn ei kwijt kan tegen het voorwaarts roterend roosteren (VRR) en m.n. tegen die mensen die voor mij bepalen dat een late dienst op vrijdag, zaterdag en zondag gezond zou zijn. Ik merk dat er zo veel voorstanders zijn die wetenschappelijk onderbouwde studies hebben gepubliceerd over het gezondheidsaspekt van het VRR maar ik zou graag eens willen weten wat de wetenschappelijk onderbouwde keerzijde is. Voor mij persoonlijk is het zo dat ik zon hekel heb aan meerdere late diensten achter elkaar dat ik dus al met tegenzin naar mijn werk ga voor de 2de late dienst in een rij van 4. Ik kan mijn hobbys niet uitvoeren, ik kan 4 avonden op rij niet normaal eten met mijn partner en zo nog meer. Veel van mijn collegas hebben in een weekend graag een vroege-late (s avonds nog even uit en de volgende dag uitslapen) en ik heb graag late-vroege (zaterdagochtend de boodschappen en zondagmiddag in de tuin werken) Waarom mag ik dit niet meer onderling met mijn collega regelen?

Ik ervaar de hele wetgeving rond het roosteren als erg bemoeizuchtig en dan m.n. omdat het argument; "het is gezonder voor je" mij erg tegenstaat. Nou dacht ik dat ik heel goed zelf kan bepalen wat gezond voor mij is.

Enfin, zijn er meer die vinden dat er nadelen kleven aan het VRR en die deze nadelen ook nog degelijk onderbouwd kunnen beargumenteren?

groeten.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

30 sept 2007 12:21 #16981 door vonny
Beantwoord door vonny in topic Voorwaarts Roterend Roosteren
Vraag op je werk of iedereen een voorkeursrooster wil maken, zo zie je direct wie graag s,avonds werkt.
Ook moet je vragen om een vaste vrijedag in je rooster , zodat je aan sport kan doen of bv kaartavond.
Met deze roosters naar de planner gaan en die laten uitzoeken of het haalbaar is om aan de voorkeur tegemoed te komen.
Zo is iedereen tevrede wat weer ten goede komt op de werkvloer.
Succes er mee.

Groetjes Vonny.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.