× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Vast Rooster, Geluk Of (verworven)recht?

29 sept 2007 03:33 #16978 door sofietroy
Vast Rooster, Geluk Of (verworven)recht? was gemaakt door sofietroy
Hallo allemaal,

Ik heb sinds kort een discussie met mijn nieuwe leidinggevende. Ik werk in een psychiatrisch ziekenhuis als vaste wacht, dit doe ik nu ruim een jaar. Ik heb met mijn vorige unithoofd afspraken gemaakt over mijn rooster. Ik werk volgens een vast rooster: woensdag de nachtdienst in, maandagochtend de nachtdienst uit en dit 5 nachten in de 2 weken. Omdat ik de enige vaste wacht binnen het team ben heeft dit nog nooit problemen opgeleverd.

Nu heeft mijn nieuwe unithoofd mijn roosterafspraken losgelaten en me op andere nachten ingeroosterd. Daar was ik op zijn zachts gezegd niet blij mee. Haar redenatie is: Je hebt in je contract niet vast gelegd dat je vaste dagen werkt dus is het gewoon geluk dat je altijd hebt gekregen wat je aanvroeg. Mijn redenatie staat daar lijnrecht tegenover: Ik heb mondelinge afspraken gemaakt met het vorige unithoofd, deze zijn net zo bindend. Daarnaast werk ik al een jaar hetzelfde rooster, dit is een (verworven)recht geworden wat je alleen in overleg kan wijzigen.

Wie weet wie er gelijk heeft? en heeft iemand een idee hoe ik dit aan kan pakken (het liefst natuurlijk zodat ik mijn gelijk krijg... zo ben ik dan ook wel weer)?

Alvast bedankt voor jullie tijd

Groeten sofie

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

29 sept 2007 14:55 #16979 door josé
Beantwoord door josé in topic Vast Rooster, Geluk Of (verworven)recht?
hoi Sofietroy,
volgens mij hebben jullie allebei gelijk. een mondelinge toezegging is ook toestemming,maar je leidinggevende heeft ook een punt ,want je kunt niets bewijzen ,omdat het niet op papier staat. toch vraag ik me af wat nu eigenlijk het probleem is? wil jouw leidinggevende zich laten gelden en vind ze dat je niet flexibel genoeg inzetbaar bent? Blijkbaar stuit het in het team niet op problemen,want je werkt al een poos zo. Als je dit in het team bespreekbaar maakt en dit met je leidinggevende overlegt moet daar toch uit te komen zijn lijkt me? als het de bedoeling is van de leidinggevende om je nachten erg te versnipperen ,moet je ook nog eens in de CAO kijken,want onlangs zijn de regels voor arbeidstijden weer wat veranderd. veel succes

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.