× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Salaris

05 okt 2006 12:39 #14423 door tanja
Salaris was gemaakt door tanja
Ik ben sinds september werkzaam als gastvrouw op een PG afdeling. Ik heb tijdens mijn sollicitatie te horen gekregen dat ik ingedeeld ben in FWG 30 en ik ben 19 jaar, dat zal betekenen dat ik op full time basis 1188 euro zal verdienen, ik werk echter niet full time en ik heb een 0 uren contract, wat inhoud dat ik over elk ur 8% vakantiegeld direct krijg uitbetaald, ik weet alleen niet hoeveel dit per uur zal moeten zijn, wat is full time? hoeveel uur in de maand? en heb ik verder nog recht op onregelmatigheidstoeslagdus als ik s avonds of in het weekend werk? zo ja hoeveel is dit?
Ook begin in a.s. dinsdag een cursus tot hulp in de zorg, waardoor ik mag helpen met steunkousen, wc etc. ga ik hiermee ook vooruit qua salaris?
bedankt alvast, groetjes

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 okt 2006 21:17 #14424 door jolanda
Beantwoord door jolanda in topic Salaris
Hoeveel uur full time is zal afhangen of je je salaris per maand of per 4 weken krijgt, full time is normaal gesproken 38 uur per week. Je hebt recht op een toeslag voor onregelmatige diensten, dit verschilt per cao, thuiszorg of verpleeghuis. Meestal ga je er op salaris op vooruit als je een opleiding hebt afgesloten als die functie in een hogere fwg groep is ingedeeld en je ook wordt aangesteld in die hogere functie. Vraag bij personeelszaken het cao boekje op dan kun je alles nalezen. Je hebt nu een 0 uren contract maar volgens mij is het zo dat als je meerdere maanden een aantal uren hebt gewerkt je een vaste aanstelling voor dat aantal uren kunt krijgen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.