× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Advies Gevraagd Voor Gesprek Met Management?

15 juli 2006 09:37 #14189 door deva
Dag allemaal,

Ik vraag om een wijs advies.
Ik werk sinds een aantal maanden op een afdeling voor neuropsychiatrie.
En om eerlijk te zijn: de afdeling was mij mooier voorgeschoteld in het solliciatatiegesprek dan in werkelijkheid is.
De afdeling zou puur gericht zijn op ouderen met ernstige psychiatrische problematiek, meer begeleiding en handen op de rug enzo...i.p.v. verzorging en verpleging.
Ik heb langere tijd in verpleeghuizen gewerkt en had het eigenlijk wel gehad met de hoeveelheid somatiek en bedlegerigheid die je daar toch veel aantreft.
Ik heb toen de HBO-V in de avonduren gedaan omdat ik uit de verpleeghuizenzorg wilde en een doelgroep wilde meer gericht op de psychiatrische begeleiding en minder op de somatiek.
Niet dat ik somatiek niet belangrijk vind, dat blijft ook mijn sterkte punt. Maar de balans helt toch meer naar verpleeghuiszorg i.p.v psychiatrische begeleiding.
Maar waar ik nu tegenaan loop is dat de doelgroep nauwelijks anders is dan in een verpleeghuis.
Er is ontzettend veel somatiek, en de doelgroep wordt steeds bedlegeriger.
Collegas klagen ook steen en been hierover en balen ook van de doelgroep.
De afdeling is ook een afdeling waar veel clienten op wachtlijst staan voor iets anders (bijv. verpleeghuis)maar worden vanuit opname afdelingen gemakkelijk doorgeschoven naar de afdeling waar ik werk.

Kortom de doelgroep valt mij erg tegen en ik zit erover na te denken om mij toch weer verder te orienteren binnen de organisatie, want de organisatie is groot...maar hoe pak je zoiets netjes aan?
Er zijn intern binnen de organisaties veel vakatures die mij aanspreken.
Maar ik vind dat best moeilijk om nu alweer te solliciteren terwijl ik er net ben.
Ten 1e plaats is het management erg tevreden over mij en merk ik dat ze blij zijn met een zeer ervaren en deskundige kracht. Het is een afdeling die erg moeilijk aan verpleegkundigen kunnen komen, temeer ook om de somatische zorg hoor ik nu achteraf... :(
Ik heb binnenkort een evaluatie met management en ik wil dit toch bespreken...temeer omdat ik nu al weet dat ik binnen deze doelgroep niet al te lang wil blijven werken.
Hoe zeg je dat op een nette manier tegen een manager?
In feite wil ik zeggen dat de doelgroep mij tegenvalt qua psychiatrie en teveel verpleeghuisachtig vind...dat ik daarvoor niet heb gekozen. Teveel somatiek en minder gedragsmatige begeleiding.
Ik mij binnen de organisatie verder wil orienteren op een meer psychiatrische afdeling...
Maar hoe zeg je zoiets op een nette manier, vooral omdat ik er nog maar zo kort ben.
Hebben jullie tips of advies voor zon gesprek?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

15 juli 2006 15:43 #14190 door josé
Beantwoord door josé in topic Advies Gevraagd Voor Gesprek Met Management?
hoi,
neem me niet kwalijk dat ik zo met de deur in huis val,maar je klinkt een beetje feodaal. wat nou moeilijk aan verpleegkundigen kunnen komen,wat nou verkeerd voorlichten,wat nou balende collegas,wat nou doorschuifsysteem????? dit is een probleem van de organisatie en niet van jou.
als jij het niet naar je zin hebt op je werkplek en je hebt de indruk dat je niet volledig bent voorgelicht in een sollicitatiegesprek,moet je dit gewoon eerlijk zeggen en vanuit je opleiding mag ik toch veronderstellen dat je bepaalde gesprekstechnieken hebt moeten aanleren,dus het verbaast me een beetje dat je hier speciaal naar vraagt. speel voor jezelf geen verstoppertje,want je valt gegarandeerd een keer door de mand,dus houd de eer aan jezelf,kom voor jezelf op en ga op zoek naar de werkplek die je wel leuk vindt. pas dan komen al je talenten volledig tot ontwikkeling. volgens mij hoef je geen medelijden te hebben met je werkgever. die heeft tijdens het sollicitatie gesprek tenslotte ook niet de hele waarheid verteld. de laatste alinea van je bericht bevat al de kern van je boodschap aan het management hierin geef je aan wat je wilt en waarom en zo hoort het ook lijkt mij.
ik wens je veel sterkte en kom op he???
groet jose

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 juli 2006 01:51 #14191 door Debby
Beantwoord door Debby in topic Advies Gevraagd Voor Gesprek Met Management?
Hoi,
Wel je hoeft maar een klein stukje te lezen en ik zie dat je daar niet op je plek bent. Mijn ervaring is juist dat veel verpleegkundigen ,wegvluchten"uit een verpleeghuis. Ik denk zelf dat je binnengehaald ben met een vertekend beeld. Deze doelgroep blijft hetzelfde, incontinentie, tilliften etc. Op een gegeven moment raken mensen ,opgebrand en willen wat anders. Helaas is deze zorg doelgroep niet ,aantrekkelijk" voor de overheid, klinkt keihard maar hoeveel personeel loopt er nou b.v in de avonddienst? Ze proberen het te redden met de riemen die ze hebben. Het ergste is dat de patienten de dupe zijn. Al dat ,nieuwe geleuter over zorgvragers, implementatie etc. schieten de patienten niks mee op. Je bent s'middags dan wel veel tijd kwijt aan zorgplannen en andere administratie. Dan tussendoor weer mensen uit bed halen en verschonen. Ik hield het niet meer vol en werk nu in een ziekenhuis, daar ben ik meer op mijn plek alhoewel het daar soms ook heel stressvol kan zijn en je moet toch meer je kop erbij houden, niets voor jou? <_<

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.