× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon Zwarte Maken

26 juni 2006 14:26 #14147 door nina
Zwarte Maken was gemaakt door nina
ik loop al 3 maanden stage in de overloop in almere.sinds kort gaat het niet zo goed tussen mij stage begeleider en mij.ik ben weg gestuurd en ik hoef niet meer terug tekomen.volgens mij stage docent heb ik een bewoner buiten laten staan en heb ik tegen een andere bewoner gezegd dat het goed is dat zij is gevallen had ze maar niet moeten opstaan.en ik heb tegen mij stage begeleider gezegd dat er geen tussen gesprek hoef tekomen want mij docent heeft het te druk. ik heb deze leugens nooit gezegd en/of gedaan
volgens mij is deze mevrouw jaloers op mij of ze heeft teveel werkdruk,en reageert zij dat op mij
ik heb geprobeert met haar te praten maar ze heeft de telefoon aan mij oor opgehangen.nu ben ik radeloos weet niet meer wat te doen,als ik een onvoldoende haal voor mij stage ga ik niet over ik moest nog 12 dagen.

wie heeft een goede advies voor mij want ik word gewoon geestelijk en lichaamelijk kapot gemaakt.

groeten nina

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 juni 2006 17:37 #14148 door Gast
Beantwoord door Gast in topic Zwarte Maken
hoi nina,

ik weet hoe erg mensen je zwart kunnen maken. Je wordt overal voor ingezet, maar als je volgens hun iets verkeerd doet dan hang je!!
ik moest namelijk ook een half jaar overdoen, door een fout van mijn praktijkbegeleidster.
en mijn docent gaf haar gelijk!! ik wordt nog boos als ik daar aan denk.
Ik wil je als advies meegeven om als je andere collegas heb, die te vragen om op te schrijven hoe jij functioneerd, wat je prestaties zijn en wat je hebt geleerd deze stage.
geef dit aan je docent en probeer z.s.m. een andere begeleidster te zoeken!!!! want de band wordt nooit meer goed, en jij blijft haar en zij jou met een schuin oog aankijken.

heel veel succes!! en onthou goed:
je bent een stagaire maar je telt volwaardig!!

groetjes marijke

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

28 juni 2006 08:09 #14149 door Gast
Beantwoord door Gast in topic Zwarte Maken
laat je niet gek maken!! Zoek anders een andere stage plek!!

Luister, zelf ben ik op niv 2 begonnen, later niv 3 (hier dachten ze dat k geen verzorgende kon worden, net gehaald, door een andere stage kunnen vinden!) niv 4 gehaald en nu bezig met laatste jaar niv 5!!
Dus, hou vol, en ga door!! Er zal altijd wel 1 persoon zijn, die tegen je is, of vind dat je geen goede hulpverlener bent in de zorg..Maar hou vol!!! Toon initiatief, toon zelfvertrouwen, verantwoordelijkheidsgevoel, dan bereik je een eind, kijk maar naar mij..

gr margriet

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

30 juni 2006 23:59 #14150 door Debby
Beantwoord door Debby in topic Zwarte Maken
Subiet een andere stage plek zoeken, aangezien je aan het korste eind trekt. ook In de zorg zitten veel gefrustreerde mensen, mede door jaloersheid en hoge werkdruk. Je moet het treffen. Als je even niet lekker in je vel zit zijn er altijd mensern die dat haarfijn aan voelen en kunnen je onzeker maken, of tegen je gbruiken.. Het is mij overkomen in het ziekenhuis en heb zelf voor een andere stageadres gekozen. Kies eieren voor je geld. Sukses en geen paniek dan komt alles goed.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

02 juli 2006 14:46 #14151 door irene de boer-edelbroek
Beantwoord door irene de boer-edelbroek in topic Zwarte Maken
Hoi Nina,

Ik hoor alleen jouw kant van het verhaal en zoals gewoonlijk heb je als stagiaire altijd ongelijk, tenzij je een schrift hebt waar iedere dag in geschreven is wat je doet en hoe je collegas jou vinden op de afdeling.

vanuit je taalgebruik lijkt het wel of Nederlands niet je moederstaal is. Zou dit tot misverstanden kunnen leiden, waardoor mensen niet goed meer met elkaar comminiceren?

En wat doet school eraan??
Moet er weer een stagiaire worden opgeofferd om een stageplaats te behouden?

Het advies om een andere plaats te zoeken lijkt wel leuk, maar daar ben jij niet mee geholpen want dat betekent dat deze stage in ieder geval over moet.

Ik zou met de stagedocent gaan praten en alles goed op een rijtje zetten, maar ik ben bang dat je een staghe over moet doen. Daarbij zou je wel over kunnen hoor en die stage later inhalen aan het eind van de opleiding.

Als er geen tussenevaluatie is geweest zal het wel moeilijk worden.

dus... sterkte ermee en laat een volgende keer alles opschrijven en zorg dat je niet alleen met bewoners bent.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.