× Vragen, antwoorden en discussie m.b.t. het werken binnen de zorgsector, arbeidsvoorwaarden, e.d.

Topic-icon werkzaam in de GGZ

26 mei 2006 08:23 #13904 door Anonymous
werkzaam in de GGZ was gemaakt door Anonymous
Waarom kiezen mensen om in de GGZ te gaan werken?
Wat trekt je aan om in deze setting te gaan werken?
Wat is de reden dat je hier wilt werken??


graag hoor ik de motivaties!
Gr mandy

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 mei 2006 12:54 #13905 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic werkzaam in de GGZ
Hoi Mandy
Ik ben of 2 weken klaar met mijn opleiding verzorgende nivo 3. Omdat ik meer diepgang wil en zoek in mijn werk heb ik besloten om verder te gaan voor nivo 4
ik had bij het ziekenhuis en bij het ggz gesolliciteerd, en was bij beide ook aangenomen.
De rede dat ik gekozen heb voor het ggz als opleidingsplaats is dat ik gedurende mijn opleiding binnen een verpleeghuis ondekt heb dat gedrag van mensen mij het meest fascineert en niet zozeer de verpleegtechnische handelingen. De zorgvrager waar eigenlijk de andere verzorgende liever niet naar toe gaan (zij doen het natuurlijk wel en deze zorgvragers worden ook netjes en met respect verzorgt hoor)omdat zij weleens agressief, boos, tegendraads. "moeilijk" doen, daar ga ik het liefst naar toe. Ik vraag mezelf dan af waarom doet iemand zo ,en vaak zit er een vraag achter een vraag. zorgvragers met psychische problemen zeggen/vragen het een maar bedoelen vaak wat anders, en dat is wat mij zo fascineerd en ik wil hier dus veel meer over leren zodat ik deze mensen ook op de juiste manier kan "helpen". Hoe het in de praktijk zal gaan dat is natuurlijk voor mij nog afwachten maar ik heb er echt ontzettend veel zin in.
Ik hoop dat mijn motivatie voor jou duidelijk is? Heb jij zelf misschien ook het idee om bij het ggz te gaan werken of werk je eral ?
Groetjes Nicole

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 mei 2006 13:23 #13906 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic werkzaam in de GGZ
Nou,het lijkt mij interessant om in de ggz te gaan werken, mede door de psychische problemen..en idd, eigenlijk net zoals jij het zegt, wil IK het ook weten, waarom doen ze zo, wat is de oorzaak? "Zulke" mensen worden idd lastig genoemd door de vp, k snap wat je bedoelt..

Ik zou graag willen solliciteren voor een niv 4 vpk plek, vandaar ja..
Waar ga jij het doen dan?
Mandy

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

28 mei 2006 00:46 #13907 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic werkzaam in de GGZ
Voor mij betekent werken in de GGZ meer werken met de mens in zijn geheel, in de AGZ (en dan vooral in het ziekenhuis) werk je toch meer met ziektes is mijn ervaring.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 juni 2006 09:35 #13908 door hanneke8000@hotmail.com
Beantwoord door hanneke8000@hotmail.com in topic werkzaam in de GGZ
hoi Mandy

Nou ik ben nu leerling eind 3de jaar in de psychiatrie. Ik was er zelf nog niet uit toen ik begon of ik inhet algemeen ziekenhuis ging werken of in de psychiatrie. Ik was aangenomen in de psychiatrie en heb nu dan ook een erg leuke baan. het geen wat ik zo leuk vind is dat je constand bezig bent met het contact met mensen. Je bent bezig met de psyche van de mens en moet vaak op hun gedragingen in gaan. je hebt veel creativiteit nodig wat leuk is om te ontdekken bij jezelf (vond ik teminste). Ik moet er wel bij zeggen dat vaak vooral het 1ste jaar je weinig doet (wat ik ervaren heb maar wat ik nu zelf ook zie bij andere 1ste jaars leerlingen is dat je een beetje het 5de wiel aan de wagen bent).
De psychiatrie is ontsettend leuk maar ook heel handig om erbij te hebben. Want ondanks dat ik het algemeen ziekenhuis ook erg leuk vind heb ik er geen spijt van dat ik in de psichiatrie ben gaan werken. want juist in het algemeen ziekenhuis vind ik dat de kennis over de psychiatrie te kort schiet, Dus dat kan je ook mee nemen naar het algemeen ziekenhuis.
maar veel succes met je opleiding!!

groeten hanneke

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.